♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under juli 2010

Av Debora Persson - 28 juli 2010 19:35

Jösses vilken seg dag detta har varit! Har inte gjort mycket för världen idag inte. Efter att vi varit ute och gått så tog vi det lugnt. Försökte lära Maximilian att gå med gåvagnen. Har tar några steg då och då men mest är han bara intresserad av allt annat när han står där och håller sig fast vid vagnen.

Han ska ju givetvis stå och vinka glatt till oss tills han tappar balansen.

Eller så tittar han på annat och inte koncetrerar sig alls.

Igårkväll när han stog och häll sig i vagnen ville han inte mer så han började gråta. När jag inte tog honom direkt så släppte han taget om vagnen och stog helt ensam men när han insåg att han inte höll i något eller att någon höll i honom tystnade han snabbt och sen skrek han ännu mer och trillade baklänges.

Han är duktig min pojk. Snart snart snart kommer han springa runt, kanske inte ensam men med vagnen som sällskap.

Nehej, jag borde ta tag och göra något vettigt. Finns alltid att göra här hemma. Vid 21 har jag bokat tvn för då är det livet på bb. Då ska man sitta där i soffan och längta tillbaka en liten stund.

Förmodligen blir det läggdags tidigt ikväll med för imorgon ska vi antagligen ta och bege oss mot Ullared för att shoppa massor! Men om vi åker dit i morgon, det märker vi då:)


 

Av Debora Persson - 28 juli 2010 14:45

Idag var vi uppe vid 7-tiden. Åt frukost, gjorde oss i ordning och gick ut på en långpromenad i solen. Varmt och skönt var det ute. Nu är vi hemma och lagom trötta. Maximilian har redan däckat.

Han sov kanske fem minuter i vagnen innan han ville vakna igen. Han var inte alls på ut-och-gå-humör och skulle absolut inte sitta i vagnen. Nej, det slutade med att vi fick bära honom sista biten.


Hittade idag fotot på mig och Fia när vi var minismå.

Vi har så många gånger pratat om det fotot för på den tiden skulle vi tydligen har varit väldigt lika.

Det tyckte vi absolut inte då, men nu kan man faktiskt tycka att vi var rätt så lika.

När detta fotot togs minns vi med för vi var hemma hos Fias mormor och drack varm oboy innan vi skulle på disco. Rena förfesten :) haha!

Och att vi var lika på den tiden var det många som tyckte.


-Fias pappa tillexempel, han filmade mig istället för sin egen dotter på gymnastikuppvisningen för han trodde jag var Fia..

- En gång minns jag att jag var uppe på Konsum där Fias mamma jobbar och handlade åt mamma och då frågar kassörskan om vi skulle sätta upp varorna på mamma. Jag fattade ingenting och sen frågade kassörskan om jag inte var Katarinas dotter? Nix det var jag inte. Hade jag sagt att jag var det hade jag kunnat gå där ifrån och låtit henne betala:P

- När vi var i Ullared med Fias mamma var det någon som frågade henne om det inte var undebart med tvillingar.

Okej att den dagen klädde vi oss exakt likadant med. Ljusbeige långkjol, limegröna t-shirt, svart hårband och gymnastikskor.

måste vi tyckt då men såg säkert förjävligt ut. haha och vi var väl bara 10 år (får jag verkligen hoppas, att vi inte var en dag äldre än så!) Att klä sig i så opassande kläder brydde vi oss inte om för det var ju för att vi ägde likadanakläder. Jösses.


Folk trodde vi var tvillingar, syskon eller iallafall släkt, vilket vi absolut inte var men vi räknade ut att vi faktiskt var halvhalvsläkt. Eller ingift halvsläkt åtminstone (min styvpappas föredetta fru var väl lillasyster till Fias farmor eller någotsådant i den stilen?) Det räknade vi som att vi var släkt.


Men efter jag flyttade till Jönköping och vi inte träffades så ofta så växte vi väl ifrån varandra. Men nu efter att vi flyttade hem igen så har vi väl växt ifatt varandra igenpå något sätt.

(inte på längden då för Fia är fortfarande lika kort.

Eller iallafall kortare än mig :p)

Nu umgås vi oxå ofta men inte lika ofta som förr. Förr tror jag dessutom att vi hade roligare.

Vi blev tillexempel portade från möbelaffären för vi var där och snodde alla deras möbelkataloger som vi sen gjorde egna tidningar av.

(vi snodde verkligen hur många som helst. När vi sen fick utskällning av personalen en gång när vi var där så blev det vårt sista besök med.) Dessutom drack vi upp deras oboy de hade i kaffemaskinen man fick dricka av gratis om man var där.

Ja, om man var där för att handla vill säga.

Jösses vad roligt.

Idag klär vi oss iallafall inte längre likadant och vi går heller inte runt och skryter om att vi är halvhalvsläkt;)

Det var kul förr men idag hade vi nog blivit mobbade för den saken.


Förfest innan disco;)

 

Av Debora Persson - 27 juli 2010 19:49

För ett tag sedan fick vi Algot´s gamla kök från Fischer Price.

Har stått i källaren nu hela tiden men idag tog vi upp det och rengjorde.

Nu är det Maximilian´s kök.

Där ingår spis, kyl, frys, micro, kran för att diska, tvättmaskin och strykbräda.

Dessutom är det "inbyggda saker" som diskmedel, tvättmedel och en hund, blommor, klocka och kakburkar m.m

På ena sidan av köket hänger strykbrädan men på andra sidan fattas något som jag inte kommer ihåg vad det skulle vara där. Vet iallafall att det tillhörde mer tllbehör där för tio år sedan när det var nytt för Algot så det klart att det inte kan vara helt nu ;)


Men iallafall så ska jag nu lära pojken hur man stryker, diskar, lagar mat och tvättar kläder så han en vacker dag kan sköta hushållet åt oss här hemma :)


Sen jag tog upp köket har Maximilian suttit och lekt med det hela tiden, särskillt roligt är att öppna-stänga-öppna-stänga kylskåpet och såklart snurra på tvättmaskinen :)

Min lilla sötlök.♥♥♥



 

♥♥♥

  ♥♥♥

Av Debora Persson - 27 juli 2010 18:55

Även denna dag har varit otroligt seg. Efter att vi varit i stan har vi inte gjort så himla mycket. Jag och Maximilian har övet lite till på att gå. Jag har hängt upp de nya gardinerna och fixat lite. Nu håller vi även på att tvätta.

Jobbigt bara att denna sega veckan är Dennis sista semestervecka, och vi gör inget roligt! Visserligen ska vi ju till Ullared på torsdag el. fredag men det är väl inget mannen ser jättemycket fram emot.

Han sa att han hellre åker till Tyskland och köper sprit.

Ja, hade om karlarna hade fått välja hade de nog inte tvekat..


   

 


   

Av Debora Persson - 27 juli 2010 13:45

Tjohej.

Åkte in till stan innan, hämtade upp K´s balklänning på kemtvätten.

 

Efter kemtvätten gick vi en runda på stan med.

Maximilian hade presentkort på BR leksaker så där inne var han och handlade. Han var mer än mycket nöjd när vi gick därifrån vill jag lova. Eftersom han alltid ska snurra på sina leksaker (hjulen på bilarna ex.)

så var denna leksak perfekt för där var bara i stort sett saker att snurra på:)

Sen köpte han 2 par byxor på lindex med. Rea på det så det blev 2 par för 30 kr... likadana byxor som han haft i stl 56 en gång i tiden. Och då fick man nästan trycka honom i byxorna när han växte ur dom för dom byxorna gillade jag.

Sen blev det väl inte mycket mer. Köpte gardiner med till köket på hemtex. halva reapriset på dom med så kostade knappt något  (kostade väl runt 149 från början och nu tror jag vi knappt betalade 40 ens en gång..)

Passar bra nu eftersom Maximilian tror att gardinerna i köket är en sorts servett. När han är som kladdigast så rycker han tag i gardinerna och torkar sig runt munnen. :)

Så nu kan vi tvätta de andra och sätta upp de nya:)


Nu är vi iallafall hemma och tar det lugnt. Ska plocka lite snart hade jag tänkt. Maximilian sover så kan inte rikgigt dra fram dammsugaren än för då vaknar han.

♥♥♥

 

   


Idag har vi ju oxå tränat på att gå. Har fått lägga tidningar och dvdfilmer i vagnen så det ger lite tyngd för annars tippar han ju bakåt:)

Går visserligen inte så bra att gå ännu. Mycket vingligt och han vill inte koncentrera sig på det han ska göra. (undrar vem han fått det i från?)

Men snart så är jag säker på att han springer runt som en liten vessla här hemma. Är ju så nära nu:)

      Så duktig så:)

♥♥♥

Av Debora Persson - 27 juli 2010 08:06

God Morgon!

Idag var jag uppe innan pojkarna. Hörde sen Maximilian skrika inne i sovrummet så gick in och då hade han precis vaknat. Vi låg och myste en stund, och det är ju så mysigt när han är trött och kelig. Tillslut steg vi upp, Maximilian satte sig direkt och började leka på golvet. Mannen kommer snart upp med så vi kan starta dagen.

Får se vad vi ska hitta på idag, vet iallfall att vi ska in till stan och hämta lillasysters balklänning som hängt på kemtvätten hur länge som helst.

Tvätta ska vi med göra idag, men det är nog inte förrän ikväll vi ska göra det.


  Nej, nu ska jag lära min son att gå. :)


Av Debora Persson - 26 juli 2010 20:40

Tjohej.

Idag har varit en seg dag. Var iväg och handlade innan med K och så pumpade vi hennes cykel och fixade lite.

Och så har vi lagt oss på soffan för att glo klart på filmen från igår,

The Box. Såklart så somnade vi och missade slutet..

Ikväll blev det bakad potatis till middag och nu är mannen och duschar och jag har lagt Maximilian i sin säng. Under tiden jag skrivit detta inlägg har jag varit inne hos honom 3 gånger för han skrikigt och inte vill sova trots att han är jättetrött. Lilla gubben.

För övrigt har vi inte gjort så mycket idag. Har plockat lite här hemma och sånt tråkigt nödvändigt.


4 gånger har jag varit inne hos Maximilian nu, mannen är ute ur duschen och klarade inte av att Maximilian skrek så han plockade upp honom. Så nu sitter han och leker som ingenting på golvet. Busunge. Han lurar oss tror jag. Han skriker lite extra mycket för då får han tillslut komma upp och kan fortsätta leka.

Får låta honom leka en stund, kommer nog inte dröja förrän han blir ännu tröttare och då kan han sova. Förhoppningsvis:)



Av Debora Persson - 26 juli 2010 12:24

Idag fick jag tummen ur röven att ringa bort till skolan jag ska gå på.

För ett tag sedan fick jag beskedet vilka kurser jag skulle gå, blev nekad två stycken eftersom jag redan hade godkänt i de ämnerna och då fick man inte läsa de en gång till.

CSN har jag sökt och fått att jag ska få fullt studielån och bidrag. Så fick ringa bort till skolan och kolla hur det egentligen är tänkt. Jag måste ju få alla bidrag och allt det där om ens ekonomin ska gå ihop.

Nu ska jag bara läsa tre kurser då alltså och undrade hur det skulle gå ihop.

Men ska man få fullt bidrag från csn och gå heltid i skolan så ska man läsa 360 poäng och nu har jag bara 300 poäng så i augusti när jag ska dit och hämta antagningspapper så ska jag fixa så jag kan få läsa en kurs till. 4 ämnen i veckan blir det då. Kan ju bara tänka hur många timmar i veckan jag ska läsa den föbaskade matte A.. usch.

Men det ska gå. Och det måste gå banne mig.


Nu ska Lilleman och Dennis lägga sig och vila en stund och jag ska städa och plocka i ordning här hemma.

Vi har nämligen planerat att åka till Ullared i veckan och ska man handla på sig en massa så gäller det att ha ordning när man kommer hem:) Är visserligen sjukt trött men får vila sedan :)

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards