♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under augusti 2009

Av Debora Persson - 9 augusti 2009 09:53

Idag är det givetvis inte lika fint väder ute som igår, just bara för jag hade tänkt att ligga i solen idag. Men vi får se hur det blir lite senare. Hinner kanske tappa den lusten, har inte  mycket till tålamod när det gäller vänta på saker och ting.

Annars vetefan vad vi ska göra idag. Känner mig ganska trött på allt och alla så hade lika gärna kunnat gräva ner mig i sängen och legat där hela dagen.

Av Debora Persson - 8 augusti 2009 20:25

 

54 Dagar Kvar.

Av Debora Persson - 8 augusti 2009 20:17

 Bilder från min mans telefon.


 

 

 

 

 

 

 

Av Debora Persson - 8 augusti 2009 16:29

Putsat våra fönster idag. Nu kan man se ut. Faktum är att under detta året vi bott här, sen juli -08 har vi aldrig putsat våra fönster. Första gången idag. Gode tid kan man säga så det behövdes kan man säga.

Putsar aldrig fönster annars heller, i Mörrum tror jag vi gjorde det innan vi flyttade och likadant i Asarum innan vi flyttade. I jönköping kom det fönsterputsare hem till oss och gjorde det jobbet åt oss.


Nu iallafall så har jag jävligt ont. Kan inte sitta eller ligga. Ska jag bara stå rätt upp och ner och göra ingenting annars? För kan inte göra något för jag har så ont. Kanske om man skulle ut och gå ett varv i området istället. Min man kommer inte följa med för det är fotboll på tv som han verkligen måste se tydligen.Ska hinna städa min garderob sen med, annars har vi ganska snyggt här hemma. Bäddsoffan ska vi nog sälja hade vi / jag tänkt, skaffa oss en annan istället. En mindre. Och en fåtölj. Ska vi inte bo kvar här sen så ska vi ändå ha en ny soffa i vilket fall. Nu kanske man skulle ha en som Kalleponken har så länge..?





Av Debora Persson - 8 augusti 2009 09:51

Idag sov vi länge båda två, länge om man jämför  med vad iallfall  jag brukar sova. Å andra sidan har jag inte sovit bra heller. Vaknat 2344 gånger och så har jag haft så jäkla ont. Drömt konstigt och råkat sparka på katten när hon sov vid mina fötter så hon la sig istället i bokhyllan och sov stackarn.

Nu är vi uppe iallafall. Frukost snart och idag jävlar ska vi ut. Sol ute och det är varmt. Ska dessutom hinna göra en hel del annat idag så lika bra att snart sätta igång!

Av Debora Persson - 7 augusti 2009 21:35

När jag gick ner till affären innan fick jag jätteont i magen igen. Känns som om jag har håll som gör riktigt ont i hela underdelen av magen.

Tog därför fem gånger så lång tid att gå fram och tillbaka.

Nu trycker han på som fan på mina revben och det är absolut inte mysigt.

Ont gör det.

Min man kom hem tidigare sen iallafall. Han kom ifrån en och en halv timme tidigare. Så blev det bakad potatis till kvällsmat.


Av Debora Persson - 7 augusti 2009 14:45

Idag har jag bara ingen lust att göra någonting alls egentligen. Mitt humör är inte på topp direkt. Men eftersom jag inte gjort ett skit på flera dagar nu så måste jag göra någonting!

Ser ut som Jerusalems förstörelse här hemma så måste städa lite och så ska jag gå ut idag. Ner till affären och handla bakpotatis för det gjorde vi ju inte igår.

Förhoppningsvis kan min man ta ut lite tidbank ikväll med så han kan komma hem lite tidigare. Visst att det är skönt att vara lite själv men jag trivs nog bättre när jag är själv med han.




Av Debora Persson - 7 augusti 2009 12:00

Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 1 okt 2009
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.






Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket  

 


Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards