♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under februari 2012

Av Debora Persson - 6 februari 2012 14:03

Igår efter Maximilian hade mardrömmar satt han upp med oss en stund till innan vi provade med att lägga honom igen.

Han skulle ha extra lampa tänd men han ville ändå inte vara själv inne på rummet så vi satte igång en film till honom. Tog inte så lång tid innan han var tillbaka ut till oss och det hela slutade med att han sov inne hos oss i natt. Inga mardrömmar resten av natten men det tog en stund innan han kom till ro och han gillade inte alls att vi släckte lampan. Stackars min pojk som inte får ro till att sova ordentligt!


Idag har vi Danne på besök.

Han och mannen är nu iväg och hämtar flyttkartongerna vi ställt undan hos mannens föräldrar. Vi trodde ju knappast att vi skulle behöva använda de lådorna så här snabbt igen! Men men så är det. På onsdag ska vi skriva på papprena för nya lägenheten. 3 ½ vecka har vi på oss till det blir flytt. På ett sätt är det sjukt tradigt att behöva flytta med allt vad det innebär men nu när man vet att man ska flytta härifrån och har börjat vänja sig vid den tanken så vill man bara få det gjort och då ska det bli skönt att med att få flytta. Och dessutom är det då på andra våningen och det är definitivt mycket bättre än att bo på tredje våningen.

Bor man i lägenhet så är det två våningar man orkar med att gå i, ska man upp på tredje våningen så finns ingen ork kvar efter andra våningen så därför är det bra att vi äntligen fått en som inte är på tredje våningen. Har visst haft en tendens att skaffa lägenheter på tredje våningen. När jag flyttade hemifrån blev det lägenhet på tredje våningen. När jag och mannen flyttade ihop blev det tredje våningen. När vi flyttade till Malmö blev det marklägenhet för en gångs skull. Sen flyttade vi till Kristianstad och då blev det tredje våningen. Nu bor vi här och det är på tredje våningen. Varje gång vi planerat att flytta så har vi sagt att vi absolut inte ska bo på tredje våningen om det inte finns hiss men det har alltid slutat med att det blivit tredje våningen utan hiss!


Nu är det iallafall filmmys med Maximilian som är fruktansvärt trött och snorig.

Lejonkungen tittar vi på tillsammans med alla hans teletubbisar! Trotts att han är dundertrött så får han med jämna ellanrum riktiga skrattattacker då det är något roligt på filmen. Det är väl det som håller honom vaken antar jag för annars hade han nog somnat för längesedan. Timon och Pumpa är riktigt roliga tycker han!


Maximilian, Tinkiwinki, Dipsi, en Dipsi till, Lala & Po.

 


Hela familjen Teletubbies

 




Nu ropar Vilmer på mig och säger att han är hungrig!

Av Debora Persson - 5 februari 2012 21:14

Idag blev lillprinsen 4 veckor gammal! ♥

Usch vad tiden går snabbt! Snart är han en månad gammal!

Sin 4veckorsdag har han firat genom att ha väldigt ont i magen de stunder han har varit vaken.

         

Av Debora Persson - 5 februari 2012 21:00

Idag blev det inte så mycket packande eller städande för vår del. Mina stora pojkar begav sig till Kristianstad med Maximilians farfar och handlade istället. Jag och Vilmer var hemma under tiden och myste. Han sov mest visserligen och då hann jag plocka lite. Maximilian verkade iallafall tycka det var jättekul och när han kom hem var han så glad att han åkt bil med farfar! :)

Annars har vi inte gjort mycket idag. Mannen glodde på fotboll och därefter tog vi på oss och gick ut i mörkret en runda. Vi var hemma strax innan 20 ungefär och då sov Maximilian. Han somnade i vagnen men vaknade för en liten stund sen igen.

Mardrömmar denna gång med! Vaknade och var helt förtvivlad och ledsen, stackarn! Så nu sitter han med oss och tittar på tv i soffan. Förstår inte vart alla dessa mardrömmar kommer ifrån! ;(


Nu är det Wallander som gäller iallafall och efter det blir det sängen. Blir ju upp någorlunda i tid i morgon eftersom vi inte vet när eller om det dyker upp någon som ska titta på badrummet. Han som var här i torsdags sa att han skulle komma tillbaka men han sa inte när bara...

Av Debora Persson - 5 februari 2012 09:17

God morgon!

Söndag idag och vi struntar i Maximilians gymnastik idag.

Dels att han är förkyld och har hemsk hosta och sen behöver vi få ordning här hemma. Man känner sig lite lätt stressad över att vi har mindre än en månad på oss att packa ner hemmet i lådor igen och fixa väggar mm så idag kör vi på en fixardag. Och såklart så är det fotboll med som är livsviktig för karln.

Maximilian har sovit illa inatt och vaknat med mardrömmar så han har sovit inne hos oss och så är han rätt trött och ledsen idag så för honom blir dagen lugn.

Han härjade runt som en riktig vilding igårkväll då vi var på kalas hos min lillebror som fyllde 12 år.

Många barn var på plats och de flesta är pojkar. De var väl 5 småkillar plus 2 småtjejer  som sprang runt och lekte. Det är tur huset står kvar ;) De hade roligt iallafall. Det bjöds på olika soppor till middag och till efterrätt hade mormor gjort massor semlor som det bjöds på. Vilmer hade mest ont i magen under kvällen.


Maximilian fikar på semla tillsammans med Sofie och Kalle.

 

Vilmer fick sig en fin present av min morbror Palle  med familj! :)

 


Av Debora Persson - 4 februari 2012 21:50

Kommentar till Dolce Gusto
 
Ingen bild

Kristina

Lördag 4 feb 15:28

hej! Råkade av en slump hitta av din blogg och fick se fotot med kaffemaskinen, och blev lite intresserad av det som var bakom kakelplattorna... är det papperslappar du satt upp med recept på dem eller hur har du gjort det tyckte det var ruggit smart men blir de inte flottiga? Berätta gärna.
Ha en bra helg./K


Svar: Recepten jag har på kakelplattorna vid spisen är kakeldekorer från Paxlux.se.

Det är klistermärken gjorda för kakelplattor och gör köket mycket trevligare om man har vanliga vita kakelplattor!




   

Av Debora Persson - 4 februari 2012 13:00

Idag steg vi upp tidigt för vi skulle på loppis vid 9. Iskallt ute och vi masade in oss själva och barnen i bilen och begav oss iväg. Mycket folk som trängdes.

Lite fick vi köpt iallafall, mest till Maximilian som köpte ett Pippipussel, Pippispel, en elefant, en vägglampa och lite annat smått och gott. Efter loppisen åkte vi till nästa ställe men där var knappt något eller någon. Dock så hittade Maximilian teletubbisar som han köpte så han var mer än nöjd med sitt köp. Den röda lilla teletubbisen han hade innan är spårlöst försvunnen så idag köpte han en ny samt den gröna teletubbisen i en större storlek.

Vi var ju inte borta så länge eftersom vi inte får plats med barnvagn i vår lilla lånebil så jag hade Vilmer i bärselen på magen och Maximilian satt i lilla sulkyn vilet han absolut inte ville göra så det fick helt enkelt bli snabbvisit på loppis idag.

Av Debora Persson - 3 februari 2012 19:24

Idag var vi och tittade på lägenheten som ligger här i närheten. Vi gillade den och nu är den vår!

Visst, det känns jobbigt att åter igen flytta och packa lådor då det inte alls var längesen vi flyttade hit och dessutom tog vi så pass lång tid på oss att det absolut inte var längesen vi packade upp de sista kartongerna.


Nu har vi mindre än en månad på oss att packa ner allt igen, spackla igen hål i väggarna från hyllorna vi precis borrat upp på väggarna osv. Det var inte alls längesen vi fick upp vägghyllorna heller. Så sega är vi! :)


Vi gillade lägenheten i allafall och vi slipper nu byta dagis, bvc och allt annat sådant som vi hade behövt annars.

Och denna lägenheten är på andra våningen med. i har alltid oturen att hitta lägenhet på översta våningen- utan hiss och i nya lägenheten kan man parkera precis utanför lägenheten. Det har vi inte kunnat sen vi bodde i Malmö 2009! Det är guld värt att kunna parkera precis utanför när man har småbarn och särskillt när man har varit och storhandlat!


I köket kunde vi få nya tapeter samt i ett av sovrummen. Badrummet var helt nyrenoverat, men dock får ingen tvättmaskin plats men det får gå. Vi får badkar iallafall och det kommer Maximilian gilla eftersom han älskar att bada!


 

Av Debora Persson - 3 februari 2012 19:13

Idag har vi som sagt haft en hel del att göra. Mannen var iväg och hämtade bilen vi lånar. En liten bil så det var rätt knepigt att få in oss själva samt två små barn i bilen för att veckohandla.. Men det gick banne mig :D

Efter vi handlat var vi iväg och hämtade lite paket på posten. Kaffemaskinen hade kommit och nu kan jag dricka riktig latte här hemma istället för det pulver jag dricker annars, inte för det är något fel på det för jag älskar mitt köffe men detta i maskinen är såklart mycket bättre! :D

Vi hämtade även ut ett paket från Go Boken med grejer till Vilmer.

Igår fick vi paket från min farmor med kläder till barnen och idag fick Vilmer en body från mannens mormor.


         

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards