♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under juli 2012

Av Debora Persson - 17 juli 2012 10:53

Alltså detta väder.. Jag hade sett fram emot travet här i Asarum idag men va fanken. Jag drar inte ut båda ungarna i detta vädret! Vädret är som igår. Ena stunden öser regnet ner och sen är det uppehåll, sen öser det ner och uppehåll. Det ena med det andra. Usch!

Biljetten ligger på borde och skriker att vi borde åtminstone gå dit en liten stund men min hjärna skriker att jag baske mig ska hålla mig och ungarna hemma. Blöta och fuktiga barn är inte roligt.

Skit med. I morgon är det med trav men vet inte om jag hinner dit då det är besök på bvc som väntar mitt i. På torsdag måste det verkligen bli fint väder! Då ska barnen iallafall leka ute!
 Tur Maxentaxen har regnkläder! :)

Skitsommar. Bara för man är mammaledig och skulle kunnat va ute varje dag. Inget jobb. Och så är det skitväder! Oktober? Man kan blir sjukligt deprimerad över detta.


Av Debora Persson - 16 juli 2012 07:27

God  morgon!

Eftersom sambon jobbat i helgen och är ledig idag så känns det inte som om det faktiskt är måndag idag men det ska det tydligen vara. Ny vecka och den är fullspäckad!

Det är Östersjöveckan! I morgon och på onsdag så är det trav här i Asarum! På onsdag är det även dags för sexmånaderskontroll med läkarundersökning för Vilmers del. Ska bli kul å se hur mycket han växt nu på senaste tiden. Från att ha använt stl 62 och bytt till 68 så är det plötsligt dags att börja använda 74. Knappt någon 68tid!

På torsdag så är det dags att träffa pippi och piraterna i Norje!

På fredag är det dags att vara barnlediga för första gången på väldigt länge. Då blir det festivalbesök! :)


Idag var vi uppe vid 7 igen då Vilmer har kommit på att det är roligt att vakna innan 7, ligga och vara pratglad och pigg, väcka mamma så hon får masa sig upp och leka, för att sen en kvart senare- när mamma piggnat till så pass mycket att hon inte kan lägga sig igen, ja då är det dags att fortsätta sova tycker Vilmer.. !

Knepiga onge, vakna inte så tidigt!


Förra året när vi var och lekte i norje med pippi och piraterna. Då var även Kling och Klang där. En av dom väldigt bekant och lik Maximilians morfar... får se vad morfar och suss är för fint detta året:)

 


Av Debora Persson - 15 juli 2012 21:13

Hittade en gammal bild på ett av H&M´s byxmodeller för ett par år sedan.

Fit Sliq heter modellen. Fit sliq som i fitt-slick? " Hej, jag ska ha ett par fit sliq!"

Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man uttalar det kanske? ;)

 

Av Debora Persson - 14 juli 2012 21:46

Var nu snälla och hjäl mig genom att rösta på min bild HÄR!!!

Ni röstar på sidospalten till höger. Debora Persson!

Ni röstar på denna fina bilden!!!

 

Av Debora Persson - 12 juli 2012 19:17

Jag har hittat en helt fantastisk sida på internet!

Invisible Friend heter den och där kan man köpa en helt egen Invisible Friend.

Eller, man köper inte EN utan man köper TVÅ men man behåller bara En docka.

Den andra dockan hamnar hos ett annat barn i ett annat land på ett barnhem eller i fängelse.


Såhär skriver de på sin sida:

"När man köper en invisiblefriend docka betalar man för två men behåller bara en. Vi som företag skickar då den ena dockan till ett "osynligt barn" innanför murarna eller på ett barnhem. Därav kommer du att bli en invisible friend för någon.



Det kommer vara väldigt konkret. I dockans hand hänger två identitetsbrickor med samma nummer. När du handlar dockan får du lämna kvar en bricka I butiken och den andra behåller du för att inom 1-3 månader kunna få ett brev som har följt upp vart just din Invisible Friend-docka har hamnat. 
Beställer du från hemsidan kommer en docka hem med en bricka, den andra brickan fäster vi på den dockan som sänds iväg.   


För att säkert veta att dessa produkter hamnar där vi vill, kommer de att sändas från hand till hand med kända organisationer. Men också genom missionärer som tar sig till platser dit där du och jag som vanlig turist aldrig kan sätta vår fot.
 När vi har hittat en plats att sända just din Invisible Friend-docka kommer du att få ett intyg I form av en bild på den plats, barnhem eller fängelse där du fått en Invisible Friend."

Invisible Friend - Group
 
Invisible Friend - Mercy
 
Invisible Friend - Group
 
Varje docka har en egen viktig betydelse och de vill dessutom belysa de osynliga barnens rättigheter därav har de inga ansikten.
Hur dockan ser ut är också kopplat till var sitt statement utifrån FN:s barnkonvention!
 
 
 
Är det något som mina pojkar ska önska sig i present så är det en egen Invisible Friend!
Man gör ju inte bara sitt eget barn glad utan även ett annat barn glad, kanske som inte har någon eller någon annan här i världen medans ens egen unge sitter med ett helt rum fullproppat med leksaker från golv till tak..
 
Så om ni undrar vad Maximilian önskar sig när han fyller år så vet ni nog nu vad han önskar sig...   
 

Bilderna och infon kommer från hemsidan.

 

Av Debora Persson - 12 juli 2012 10:37

Hej Ruggiga Oktober!

Härligt sommarväder vi fått i år! Man blir så glad och lycklig!

Mjukisbrallor är vad man vill gå i hela dagen men vi har lite att pyssla med. Vi ska veckohandla och in till stan och köpa födelsedagspresent. Och en runda inom systemet skulle det visst bli med då vi är barnlediga en kväll nästa vecka. Då är det östersjöfestivalen som gäller och barnen ska tillbringa natten hos sin mormor. Kommer gå kanoners!

I morse hade vi en av bovärdarna här hemma. Jag försökte baka igår men det gick inte så bra. Har tröttnat på ugnen nu så felanmälde den igårkväll. Luckan stängs inte riktigt så om man försöker baka blir det aldrig bra och maten i ugnen blir aldrig helt klar heller. Det som är längst in blir alltid brännt och det längst ut blir inte klart. Gångjärnet på luckan är paj med så den går inte att öppna riktigt heller.

Så en av kilalrna kom hit och upptäckte att halva listen var ju borta! Min allvetande sambo visste redan detta tydligen så varför han inte felanmält tidigare är en bra gåta. Killen såg att det inte gick att öppna luckan riktigt och en av lamporna på spisen är borta samt handtaget till lådan under ugnen där plåtarna ligger är sönder. Han skulle försöka fixa detta men kom tillbaka efter en stund och sa att det var en utgående spis och att de då inte beställer nya tillbehör till den. Väntar vi två veckor till så får vi en splirrans ny spis! :) Inte helt fel.

Sen sa jag till honom om gardinerna. Vi har fortfarande inte fått nya fästen som skulle kommit i slutet av mars så än har vi inga gardiner här hemma. Och så fick de nyckeln till vår gamla lägenhet som de skulle hämtat oxå i slutet av mars.... Så, nu kanske det blir lite ordning och reda här. Gardiner vore ju bra om man fick det innan man får för sig att flytta igen!


   

Av Debora Persson - 11 juli 2012 17:10

Det går segare och segare med uppdateringarna. Det är "sommar" och vi har fullt upp för det mesta. Idag har vi haft besök här hemma, jag och mina små grabbar medans karln jobbade.

Vi fick besök av Sara och hennes små killar som är i samma åldrar som mina små killar. Mellan Maximilian och hennes älsta pojk skiljer det visserligen ett år men de leker jättebra ihop och mellan Vilmer och hennes yngsta skiljer det endast 2 dagar. Även Patricia var här och umgicks med oss.

Vi fikade och pojkarna lekte jättebra inne på Maximilians rum.
 Man såg dom knappt under de timmarna de lekte!


Efter att våra besökare åkt hem hade Vilmer somnat och han låg i sin säng och sen la jag och Maximilian oss i soffan och däckade där. Skönt med en powernap!
Karln är nu hemma och har börjat på maten åt oss.


Jag har massor med bilder jag ska lägga upp från de senaste dagarna men hinner aldrig med det jag ska hinna med. Ska försöka lägga in bilderna sen efter maten!

Igår var vi hemma hos mamma och Göte och åt middag. Gick en långproemnad i skogen.


Av Debora Persson - 9 juli 2012 08:25

Vilmer har under flera nätter sovit galet dåligt. Och han vaknar innan man hinner somna.

Vet inte om det är tänderna nu som tänker ploppa upp eller om det är värmen. Det är sjukt varmt i sovrummet och det behövs verkligen en fläkt där.

Nu är vi uppe iallafall, jagoch mina små pojkar. Karln är och jobbar. Det blir frukost nu och sen sätter vi igång med det som ska göras idag.


Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards