♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under oktober 2011

Av Debora Persson - 8 oktober 2011 07:51

      God morgon!

Bilderna är från igår när jag och Maximilian var ute och lekte.

Eftermiddagen/kvällen spenderades  i bilen. Först hämtade vi Algot som skulle hem till Karin i Kristianstad. Sen hämtade vi Kalle och Sofie i Kristianstad och begav oss mot Malmö för Kalle skulle ha en tv. Vilken tv han  fick tag i! För tre år sedan köpte vi en ny tv och vi gav det dubbla priset och nu fick ända Kalleponken en 3D tv!

Idag är det lördag och vi ska göra oss i ordning för en arbetsdag för min del och en lekdag för Maximilians del som ska vara hos Karin under tiden. Vi ska åka tåg och jag håller tummarna på att det inte blir lika besvärligt att åka tåg som förra helgen...

Dessutom kommer pappa och lämnar vår syskonvagn idag så vi får se hur den ser ut:)

Av Debora Persson - 7 oktober 2011 13:36

Häromdagen hade Maximilian litet kalas och hans kusiner kom hit och lekte med honom.

Kläderna han fick i present har han på sig i dag. Lite stora dock men jättemysiga!

Kommer passa honom perfekt lite senare i höst!


       

Av Debora Persson - 7 oktober 2011 11:12

Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 1 full dag (v26+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 jan 2012
Du har 96 dagar kvar till beräknad förlossning.
Du är på dag 184 av 280. (65.7%)

Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.


Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.


Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

    Denna gång har jag en bok att fylla i för varje vecka. Det gör det lättare att hålla koll på alla dagar och veckor.
Nästa vecka är det dessutom dags för glukosbelastningen. Har varit med om det förr så vet hur trist det är men på något sett ser jag mer fram emot det denna gången. Jag vet att det blir lättare denna gången med. Förra gången fick man en hel saftkanna med den äckliga blandningen och det var man tvungen att dricka upp på fem minuter.
Här i blekinge får man ett glas. Det är lite skillnad kan man säga. Visserligen det med på tid men det är inte en hel kanna.
Förutom glukosen är det dags för kontroll med. Lyssna på bebishjärtat, vägning, och annat sånt. Denna gång kommer det abslut inte bli några nålar instuckna i mig! Hoppas jag!
Jo, kanske? Dom kollar ju blodet efter jag jag druckit på glukosen.. hoppas det bara är i fingret! :)
Iallafall så levs det loppan inne i magen hela dagarna nu. Det sparkas, bökas, boxas och hickas där inne:)

Av Debora Persson - 7 oktober 2011 09:45

God morgon!     

Idag tog vi sovmorgon jag och Maximilian. Strax innan 08.00 hörde jag honom ligga och prata på sitt rum och sen så ropade han på pappa så jag fick gå och hämta honom.

Låg och myste i sängen en stund innan Maximilian tröttnade och då fick vi stiga upp.


Idag är det fredag och det är helg igen. Precis som förra helgen blir det arbete, men denna helgen blir det inte så mycket jobb som tur är. Det är bara i morgon som det blir ett par timmars arbete och det är på dagen med som tur är. Eftersom mannen med jobbar så tar jag och Maximilian tåget till Kristianstad så han tillbringar några timmar hos moster Kakka under tiden jag jobbar. Tror även Algot "Aua" kommer vara på plats så blir nog mycket lek där.


Idag blir det utflykt för vår del. När mannen kommer  hem i eftermiddag beger vi oss mot Malmö, lillebror Alexander ska köpa ny tv så vi ska köra honom dit. Han har ju flyttat till Karlskrona nu för att plugga.


Innan det bär av mot Malmö ska jag och Maximilian ta och bege oss ut i det fina höstvädret en runda.

Av Debora Persson - 5 oktober 2011 21:18

När kameran åker fram för magfoto så kommer Maximilian och ska oxå ta kort på sin mage såklart:)

      Nu jäklar börjar det kännas i nedre delen av ryggen på mig.

Ska inskaffa  mig ett foglossningsbälte och hoppas på att det ska hjälpa lite.

Tiden går iallafall snabbt. I morgon har jag gått 26 veckor, det är ju galet!

Av Debora Persson - 5 oktober 2011 21:03

  Igår köpte vi pepparkakor och åt, jag och Maximilian. Undrade då när julmusten skulle dyka upp och idag när vi var i affären så står dom där!

Lycka!

Av Debora Persson - 5 oktober 2011 20:45

Tvättade innan och när jag skulle gå på toaletten och klev in i badrummet hamnade jag i en hel sjö. Slangen som tämmer maskinen på vatten hade lossnat och låg på golvet istället för att sitta i väggbehållaren där den ska sitta!

Och precis när jag tar upp slangen tömmer maskinen ännu mer vatten så det bara forsar ut! Blöjor, matta och massor av annat är dyngsurt! Fick slänga en hel del blöjor bara för det.

Jäkla surt.


Sen var det iallafall dags för kalas. Maximilians faster och farbror med familjer skulle komma och fira honom lite.

Vi bakade äppelpaj, mjölkfri sådan och det har vi aldrig gjort innan men den blev ju hur bra som helst!

Innan kalaset tog Maximilian på sig sina gummistövlar (som han dessutom hade på sig resten kalaset sen. Behöver jag säga att han älskar sina stövlar?!), ställde sig på pallen vid fönstret i sitt rum och väntade på Ebba. Han tjatar hela tiden på "Ebba!" så han var glad att hon skulle komma på besök! :)

 

Det blev p aket öppning, kläder var det i paketen så det var kanon! Alla barnen lekte på Maximilians rum så det var livat här hemma:)





Av Debora Persson - 4 oktober 2011 21:26

Ikväll var det föräldrarmöte på Maximilians dagis.

Gick väl inte igenom sådär mycket intressanta saker. Det mesta fick jag ändå reda på häromveckan när jag var på möte själv där. Då var det möte som man alltid går på några veckor efter sitt barn skolats in, typ som ett kvartsamtal.

Men de kommer bygga om inne på Maximilians avdelning snart så vi fick veta lite om det och sånt.

Maximilian var under tiden hos sin faster och lekte. Det hade gått jätte bra, som vanligt. Han hade haft roligt!


När vi kom  hem fikade jag och Maximilian på pepparkakor! Väntar bara på att julmusten ska komma med! :)


Nu är det film som gäller innan läggdags. Godnatt!

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards