♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under oktober 2011

Av Debora Persson - 20 oktober 2011 20:46

     



Idag hade Maximilian besök av sin kompis Hugo. Eller "bebis" som han så fint kallar honom. Mycket lek, mys, pussar och kramar blev det såklart! :)



Av Debora Persson - 20 oktober 2011 20:27

Idag har jag gått 28 veckor!

Inne i vecka 29, och det är 83 dagar kvar tills det lilla livet ska komma.

När jag sitter ner så känns ryggen förjävlig på mig så det gäller att passa på att stå så mycket som möjligt för då känner jag inte av det i ryggen.

Fick hem mitt stödband idag med så det förhoppningsvis ska hjälpa lite mot foglossningen.

Det kryper fortfarande i benen på mig. Halsbränna har jag och huvudvärk har jag nu haft i snart två veckor men jag överlever. :)


Filmen är från igår tror jag. Jag skulle filma magen när bebisen sparkade men Maximilian kom och myste istället :) Han ville med visa upp sin mage. Trodde nog jag tog kort eftersom vi brukar få ta kort på hans lilla mage med:)

Han avslutar oxå med en puss på magen.



  Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.


Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Av Debora Persson - 19 oktober 2011 23:58

Hemma nu efter ett par timmars jobb. Mamma hämtade mig och Maximilian i eftermiddags. Hon körde mig till tåget och tog Maximilian med sig hem till gården. Mamma och Göte har köpt en ny häst så de skulle upp till den och se till att den hamnade på rätt plats och kunde installera sig.

Själv åkte jag till jobbet för 3 (!) timmars arbete- har blivit liiiite väl snålt med tider till mig senaste tiden kan man säga...

Fick en väldigt försiktig fråga av en kollega på jobbet idag om jag var gravid...

Hon tyckte jag gått upp i vikt senaste tiden men trodde inte det var för någon graviditet, och sen började hon misstänka men har inte vågat fråga mig om det, om det nu inte skulle va så. Trodde dock alla visste annars;)

Och av gästerna får jag kommenatrer om att jag är väldigt fin om magen! :)

Nu blir det läggdags, är jättetrött och har väldigt ont i ryggen.

70%

Av Debora Persson - 19 oktober 2011 15:12

Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 6 fulla dagar (v27+6).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 jan 2012
Du har 84 dagar kvar till beräknad förlossning.


     

(klickbart)


70% gången idag!

Av Debora Persson - 18 oktober 2011 19:11

Höll på att städa innan. Blev mest på Maximilians rum eftersom där var rena rama katastrofen. Som om en bomb slagit ner så där fick jag röja undan. Dock kom Maximilian strax efter mig och drog fram allt som jag ställt undan för det skulle han såklart leka med. Nu har han varit och lekt inne på sitt rum ett tag så antar att min städning inte gjorde så mycket skillnad;)

Jorå, lite skillnad måste det ha blivit. Känns som det iallafall. Och särskillt i min rygg! Fick tillslut ge mig för det värkte så mycket så nu är det soffläge resten av kvällen vill jag lova.

från feb-11

Maximilians docka han har,   som han fick tidigare i år har han nu döpt till Olle. (Han snappade upp namnet på Idol förra fredagen)  Honom har han på senaste tiden börjat ta extra hand om.

Han luktar på Olle och säger att han bajsat. Han skylle även ifrån sig ibland när det luktar bajs och man frågar honom om han bajsat. Det har han då inte för det är bebisen som bajsat. Och när Olle bajsat så ska han såklart byta blöja så han torkar honom i rumpan och så får han ny blöja. Han matar honom och låter honom smaka på sin mat. Han kramar och pussar och tar hand om honom.

Bra övning där, hoppas han är lika snäll mot bebisen som kommer i januari:)


Nu är det tv som gäller, vi har precis ätit lite gröt här hemma och förhoppningsvis så somnar min lilla prins snart.♥

Ja, nu ropade han precis att han skulle ha välling så då är han nog trött:)

Av Debora Persson - 18 oktober 2011 10:26


                        Bilder från igår.

Av Debora Persson - 17 oktober 2011 22:11

Idag har mannen varit hemma från jobbet med, men han har varit bättre så han skulle bara vara hemma en dag extra ifall som man ska.

Vi tog iallafall på oss kläderna och begav oss ut i friska luften idag. Blev en tur bort mot Nytorpet för en långpromenad där.

Bilder kommer senare på det.


Senare åkte vi och mötte upp pappa för att byta tillbaka till vår bil som nu är helt fixad och nybsiktigad! Så nu ska vi slänga upp bilen på blocket och försöka få den såld. Skönt att få tillbaka sin bil igen, vilket skillnad det är när man har andras bilar. Och jag som inte ens har körkort märker skillnad!

Vi har iallafall saknat vår bil ändå :)


Nu ikväll har det blivit mat och sen blev det soffläge. Min rygg är inte att leka med så har suttit med min massageapparat mot ryggen en bra stund nu.

En räddare i nöden, mannen är inte alls lika bra på att massera men denna lilla vännen är underbar ibland. Kändes dock inte som den ville hjälpa men förhoppningsvis gjorde den det ändå.

Har dessutom beställt ett gravidbälte med för foglossning som vi hoppas kan hjälpa mig lite. Den tar rejäla tag i nacke eller rygg eller vad den nu masserar och det känns så förbannat ibland.


min PRO shiatsu plus massage fick jag av Göte som haft den innan men tänkte slänga ut den. Dumt! Tur jag hann komma och få den istället!


 

Och nu mina vänner är det pepparkakor och mjölk som gäller innan det blir läggdags!

Av Debora Persson - 17 oktober 2011 10:56

I natt drömde jag att jag var på förlossningen. Det var innan jul och jag var sjukt besviken, dels för jag inte var "färdigt" gravid för jag ville vara gravid så länge som möjligt eftersom det är så mysgit ochdels för jag hade glömt kameran hemma och dels för att det var just detta året och dessutom innan jul! Jag ska ju inte få någon bebis förrän nästa år och ville inte att den skulle komma före 1 januari iallafall.

Nu var jag och mannen iallafall på förlossningen och väntade och väntade. Jag hade inga värkar eller någonting sånt så vet inte varför jag var inlagd, men en bebis skulle snart komma iallafall.


Maximilian befann sig hos sin morfar under tiden och där var det fullt kaos. De hade alla tre barnbarnen hemma och tre ungar mellan 1 och 2 år var inte det lättaste att passa då de var jävliga alla tre dessutom.


Jag kunde inte ringa någon heller för jag hade ingen telefon heller med mig. Och halvastan var ute och letade efter några personer som rånat pizzerian så ingen brydde sig om mig. Inte heller mannen som hellre satt och följde fotbollen på sin telefon.


Som tur var så var det bara en dröm. Kaos är det sista jag vill ha.



Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skapa flashcards