♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under oktober 2011

Av Debora Persson - 16 oktober 2011 21:26

Söndagen är snart över och det finns inte mycket att berätta om denna dagen.

Söndagen startade som den brukar, att jag och Maximilian beger oss på gymnastiken.

Det tar emot att behöva gå iväg så på söndagförmiddagen hela tiden men när man väl är på plats och ser hur roligt Maximilian faktiskt har så är det alltid värt det, lika mycket varje gång!

Idag var han dessutom mer "med" än vad han brukar. Det tar oftast en stund innan han kommer in i det och vill vara med. Så första stunden brukar han vara rätt anti gymnastiken men idag var han med från början och dansade på uppvärmningen. Han skrattade och hade roligt och sånt värmer verkligen i mammahjärtat! ♥


Efteråt begav vi oss hem igen. Mannen är hemma idag då han är sjuk så resten av dagen har vi bara tagit det lugnt. Plockat lite här hemma och donat. Känns som man aldrig får ordning här hemma. Lådor ska fortfarande ner, hyllor ska upp på väggen osv.

Men nu är det film som gäller och sen läggdags!


 

Av Debora Persson - 15 oktober 2011 19:38

      

Av Debora Persson - 14 oktober 2011 20:40

Efter ett par dagars ledighet för mannen gick han idag på ett nytt sjudagrsskift så nu är det kvällar som gäller en vecka framåt.

Den jobbigaste veckan.

Jag och Maximilian har eget mys hemma ikväll.

Massor av ljus tända och ostbågarna står på bordet.

Idol på tvn och vi har det bara bra!


    

Av Debora Persson - 14 oktober 2011 20:13

Igår bytte vi vecka och jag är nu inne i vecka 28!

Hääärligt! Och gud vad jag börjar längta nu! 89 dagar kvar tills lilla hjärtat ska anlända!

Väldigt livlig inne i magen och precis som Maximilian så är det min högra sida som gäller. Man ser alltid på min högra sida att den ligger där och trycker lite extra. Och det är den sidan så får sig de flesta av sparkarna! :)

Här hemma pratas det mer och mer om förlossningen, namn på hjärtat, tjejnamn har vi klart men vi funderar fortfarande på pojknamn, när hjärtat tänker anlända och vad som behöver inhandlas som vi inte redan har.

Det är mycket att tänka på men vi har massor av tid på oss ändå fast det går banne mig undan! Veckorna bara flyger förbi!

     

Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 1 full dag (v27+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 jan 2012
Du har 89 dagar kvar till beräknad förlossning.

Du är på dag 191 av 280. (68.2%)


Det kryper fortfarande förbannat  mycket i benen på mig. Stödstrumporna hjälper inte lika bra längre och jag håller på att dö varje kväll. Mannen får sitta och slå mig på benen så jag ska slippa känna krypningarna. Helt sjukt!

Jag mår bättre nu än vad jag gjorde i början av veckan och kroppen känns utvilad igen. Men annars är allt bra med mig!

Har börjat få massor med halsbränna nu. Det är orättvist, för först var det illamående och nu halsbränna. Det sägs ju att om man mår illa är det en tjej och har man halsbränna är det en pojk. Dock vet man ju inte men med Maximilian hade jag massor halsbränna. Det är i vilket fall orättvist för man borde bara få en av dessa jobbiga saker. Jag har fått oturen att få båda två! Blä!


Gravid med Maximilian, vecka 27+2

 

Av Debora Persson - 14 oktober 2011 10:04

Igårkväll hörde jag att det var minusgrader ute. Inte så konstigt, det var verkligen bitande kyla!

I morse när jag steg upp var det frost ute. Helt vitt överallt av all frost.

Nu är det verkligen dags att pynta upp med alla ljusstakar som ligger i skåpen.

 

Av Debora Persson - 14 oktober 2011 09:45


Igår eftermiddag åkte vi till mannens mormor för att fira henne lite. Hon fyller år idag så vi var där och lämnade över en present och fikade lite.

Hon ska firas i helgen egentligen men eftersom mannen jobbar så missar vi det.


Duktig fikakille!

Tårta och egen saftkanna.    Maximilian var duktig och uppförde sig väldigt bra. Han var glad och även han fick födelsedagspresent i efterskott. Presenten uppskattades verkligen från hans sida! :) Ett par bilnycklar och en mobiltelefon med massa ljud och läten!

 

Efter besöken begav vi oss till Bjäraryd och mammas gård. Vi skulle ju såklart titta på huset som så plötligt kommit på plats:)

Nu var inte dörrarna öppna så vi kunde inte gå in i huset men vi kunde titta genom alla dess fönster.

Jäklar vilket hus det blir!

Baksidan..

  Framsidan..   Utsikten från ovanvåningen...

Maximilian fick syn på hunden...

    Nyklippta får kom springandes när vi kom!  Inne hos hönsen hittade Maximilian nyvärpta  ägg som vi tog med oss hem! 


Innan vi begav oss från gården åkte vi inom Äppelgården en liten bit därifrån där mamma var med Algot och hans kompis David. Pojkarna lär sig rida Islandshästar och slåss som riddare där uppe så vi tittade en stund på dom innan vi åkte till Mörrum för ett besök hos Maximilians farmor och farfar.

     

Av Debora Persson - 13 oktober 2011 12:28

Idag var det dags för glukosbelastning.

Dödshungrig och illamående åkte vi till mödravården. Fick direkt ett glas med det goda blandningen i. Fick citronsaft som jag kunde blanda i själv så jag kryddade på med så mycket citron att det nästan blev för surt. Smakar apa gör det i vilket fall som helst.

På två tre minuter drack jag upp det, lite annat än vad det var i Malmö. Då fick jag verkligen stressa i mig hela saftkannan på 5 minuter! Nu var det bara ett glas och det var mycket lättare! Dessutom var det bara jag och mannen som var där. I Malmö var vi hur många som helst som fick sitta och trängas i ett litet rum. Nu var vi ensamma och fick sitta och titta på tv och läsa mammatidningar. Visst tröttnade man efter 15 minuters väntan men tyvärr kan man inte göra något åt det. Det var bara att sitta och vänta. Vi tittade på samma nyheter 4 gånger.


När väl klockan slog 2 timmar var vi snabbt ute och gjorde det där förbenade sticket i fingret och vägde mig. Sen var det klart.


 


Några minuters väntan och sen kom vi in till barnmorskan.

Mina prover såg fina ut och ingen diabetes så långt ögat kunde nå. Låg på 5.9 tror jag. Ungefär samma som med Maximilian. Kommer man upp över 10 så är det inte så bra så jag låg riktigt bra till! :)

Inga pekfinger där inte.

Däremot, fast jag har blivit mycket bättre på det så får jag inte glömma järntabletterna.

Vi lyssnade på bebisens hjärta och det slog lika bra som vanligt! :) Och mätte magen som nu låg på 27. Blodtryck togs med och det såg med bra ut.

Fick information om amning och en cdskiva som ska spelas för den lilla i magen och sen gick vi därifrån.


 

Av Debora Persson - 12 oktober 2011 20:31

Idag startade vi dagen med att gå till dagis för fotografering. Jag väntade på mitt lilla pyre medans de gick iväg för gruppfoto och sedan enskilda foton. Alla barnen hade varit glada så det hade gått jättebra! Skönt, jag var lite rädd att han skulle vägra vara med på enskilda fotot.

Efteråt gick vi hem och gjorde oss i ordning för färd mot Karlskrona.

       Blev mellanlandning i Ronneby och Maxi, jag skulle ha innetofflor för mina stackars fötter behöver verkligen det!

Hittade även vinterkängor till Maximilian där, 150 kr så det var verkligen billigt, får se om de håller vintern ut bara men värt ett försök iallafall! :)


Efter Ronneby begav vi oss hem till min mormor och morfar. Mormor hade lunch på G till oss. Kött, eller stek var det med kokt potatis, brunsås, kokta grönsaker, äppelmos och gele! Favoritmaten hemma hos mormor för hon är bäst på den maträtten! Till efterrätt blev det äppelppaj med vanlijsås.

Maximilian lekte runt och härjade ett tag och när vi var supermätta och galet belåtna begav vi oss till nästa ställe och det till farfars verkstad. Dock var inte farfar på plats för han hade begett sig iväg en runda så honom hann vi inte träffa. Däremot träffade vi på farbror Thomas istället, och honom har jag nog inte träffat på flera år så det var lite kul ändå. Vi lämnade av vår bil och fick låna en annan pärla sålänge.

Efter det åkte vi hem till pappa en stund. Satt och pratade och Maximilian lekte och myste med sin morfar innan klockan tickade på för fort och vi var tvugna att bege oss hemåt.  



Mannen är nu på hockey, och jag tittar på bonde söker Fru, ska sätta mig och pilla med min nya dator som kom idag med! :) Nu kan jag äntligen slippa sitta med skärmen till datorn nere så man knappt ser hälften av alls. Datorn har verkligen börjat se sitt slut nu så det är skönt med en splirrans ny dator! Dessutom är det kylare på den så man slipper bränna benen av sig om man skulle ha den i knät!  

 

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards