♥Så Älskade Från Första Stund♥

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2013

Vecka 31 (30+0)- Barnmorskebesök

Av Debora Persson - 21 oktober 2013 18:15

Måndag igen och ny vecka. Idag är jag i vecka 31 minsann.

Dagen inleddes med ett besök hos barnorskan. Maximilian följde med idag och han tyckte det var jätteroligt. Dels för det fanns leksaker där och dels för att han äntligen fick lyssna på bebisen.

Och precis som jag sagt till honom så fick han höra att bebisen lät som en häst.

Dock så gnäggade den inte som han trodde ;)

Barnmorskan berättade för Maximilian att bebisen låg i magen och badade och han tyckte det var döhäftigt.

Vi pratade lite om förlossningen och hon skulle skriva in att jag var livrädd för förlossningen i mina journaler som barnmorskorna på förlossningen få när vi kommer in. Men vi skulle prata mer om det nästa gång vi ses.

Och även om hon skriver in det i den journalen så kommer jag ändå att skriva ett eget förlossningsbrev som jag har med mig till förlossningen precis som jag gjort de andra gångerna. I Malmö var man i stort sett tvungen till det då barnmorskorna inte fick något i datorn utan man hade med sig alla journaler och papper själv när det var dags. Nu finns allt i datorn när man kommer in.

Och pratet om att tredje förlossningen är den lurigaste kom vi in på igen. Antingen kan den vara precis som första förlossningen eller precis som den andra eller snabbare. Min barnmorska trodde dock inte det skulle vara några problem denna gången heller eftersom min första förlossning tog totalt 5 timmar så jag hade aldrig någon lång och utdragen första förlossning. Även andra förlossningen gick toksnabbbt så att även om tredje förlossningen skulle vara knepig är det inte så troligt att jag skulle få en jobbig förlossning nu. Min kropp är tydligen gjord för att föda barn.

Känns ju skönt, förhoppningsvis har hon rätt. :)


Järnvärdet togs inte idag.

Viktuppgång: 8 kg totalt

Hjärtljuden: 150 slag per minut. Precis som de andra gångerna.

SF-mått: 30. Fäljer kurvan helt perfekt.

   


 

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det viktigt att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpenning (tidigare havandeskapspenning) från och med nu. Du ansöker om gravidpenning hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

 
 
Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

22 oktober 2013 10:25

Vilken härlig mage du har! :)

http://blogg.alltforforaldrar.se/mamabeatrice

Debora Persson

22 oktober 2013 17:11

Tack! :)

 
Ingen bild

Fia

22 oktober 2013 18:45

Såå fin magen är :-) Vi längtar efter bebis :-) Och allt kommer gå bra, du behöver inte vara orolig ♥

Debora Persson

22 oktober 2013 19:15

Tack :) Jo jag hoppas det! Förhoppningsvis gör de det! :)

 
Nathalié - Mamma till Charlie

Nathalié - Mamma till Charlie

25 oktober 2013 13:09

vad fin magen är!

http://thelifeofyarp.wordpress.com

Debora Persson

25 oktober 2013 20:56

Tack! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Debora Persson - 5 maj 2014 13:16


Ni hittar mig istället här http://debbie.bloggplatsen.se/     ...

Av Debora Persson - 29 mars 2014 20:23

Idag sken verkligen solen! Vi har varit ute, eller åtminstone grabbarna. Jag höll mig inne och fixade med de som behövdes fixas här hemma. Övningskört har jag också gjort. Gick väl sådär idag. Höll på att krocka två gånger. Jag har verkligen noll k...

Av Debora Persson - 29 mars 2014 08:15


Nu kan jag äntligen titulera som som något så stort som FASTER! Jag är ju den enda i syskonskaran som inte haft syskonbarn. Men nu så äntligen har jag blivit faster till storebros lilla Ines. ♡♡ Hon kom igår på förmiddagen och lika ra...

Av Debora Persson - 28 mars 2014 20:19

Vilken helt fantastisk bra start vi fick på denna helgen! Ett datum att lägga på minnet med andra ord. Och på födelsedagslistan ♡♡ Vaknade upp i morse och med tankarna på helt andra saker! Vilka tvärvändningar! Likaså vädret, i...

Av Debora Persson - 27 mars 2014 10:09

En regnig och grå dag idag. Jag som hörde det fina vårvädret skulle komma idag? Förhoppningsvis kommer det nu till helgen så vi kan tillbringa mycket tid utomhus med grabbarna. Några ärenden inom stan om en stund. Jag ska hämta ut ett nässpray ...

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards