♥Så Älskade Från Första Stund♥

Direktlänk till inlägg 4 oktober 2012

Maximilian 3 år ♥

Av Debora Persson - 4 oktober 2012 21:37

Maximilian har nu hunnit bli 3 år gammal. Min stora stora pojke! ♥

Mycket kan han och mycket lär han sig hela tiden!

   Han älskar att pussla. Han kan sitta ner och pussla hur länge som helst, om och om igen. Det gäller att ha mycket pussel hemma hela tiden :)

Han kan räkna jättebra! 1,2,4,5,6,7,8,9,10,11,12,11,14.. Så kan det låta när han räknar och det är ju inte många siffror han missar! Räknar man tillsammans så räknar han ännu bättre.

 Han kan färger. Innan kunde han färgerna som teletubbisarna hade på sig. Tinkiwinki (blå), Dipsi (grön), Lala (gul) och Poo (röd). Var det då en grön färg sa han att det var Dipsi-färgen. Men nu kan han säga riktigt vad det är för färg

(de vanliga färgerna då som röd, blå, gul, vit, svart, grön mm.)

 Han har storlek 98-104 i kläder.

 Pratar hela tiden i hela meningar. Och förstår definitivt mycket mer än man tror han gör!

Ibland gör han det inte men då är det för att han inte vill lyssna.. :)

 Han har haft scharlakansfeber som jag trodde inte ens fanns längre. Men tydligen gör det de. Nu kan han inte få det mer iallafall för har man fått det en gång är man immun och får då istället halsfluss om jag minns rätt.

Han älskar att pyssla, som att rita, måla, kladda med färger och annt sånt.

 I våras (mars-april där någongång) slutade han med blöja och det gick väldigt lätt för honom att vänja sig utan den. Jag sa till på dagis en torsdag att vi ska testa att ha honom utan blöja hemma så jag bad personalen fråga honom om han behövde kissa så han skulle slippa kissa i blöjan. Fick till svar att de inte ville tvinga honom till något men att de kunde iallafall fråga. Veckan efter kom han till dagis utan blöja och personalen vatt väldigt förvånade! Vi sa till honom att blöjorna var slut och att det bara var bebisar som hade blöja och han var stor pojke nu. Så enkelt var det. Efter två nätter med torr blöja där efter slutade han även med blöja på natten.

Napp och välling slutade han med i samma veva. Vi slutade köpa hem nappar för de napparna han hade tuggade han sönder så ville han ha napp fick han ta en söndrig vilket han inte ville. Vällingen började vi ge honom i pipmugg vilket var "äckligt" sa han och slutade därför vilja dricka välling. Det var inte lika gott som i flaska. Lätt som en plätt!

 Han uttalar sitt namn "MASKEMILAN" och om han pratar om sig själv säger han "MILAN". Säger alltid sitt namn istället för "mig" eller "jag". "Nej, Milan vill inte kissa!"

Han kallar sin lillebror "VILMERBOO". Boo har han fått från att Vilmer är lillebror som då blir Boo. Ett tag kallade han honom för bara "BOO". Han vet även vad mamma och pappa heter.

 Han är fruktansvärt envis (vem har han fått det ifrån egentligen??) och han vet precis vad han vill och blir det inte så, så blir det andra bullar! (  )

Just nu kommer jag inte på mer som ska skrivas här men mer kommer nog :)


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Debora Persson - 5 maj 2014 13:16


Ni hittar mig istället här http://debbie.bloggplatsen.se/     ...

Av Debora Persson - 29 mars 2014 20:23

Idag sken verkligen solen! Vi har varit ute, eller åtminstone grabbarna. Jag höll mig inne och fixade med de som behövdes fixas här hemma. Övningskört har jag också gjort. Gick väl sådär idag. Höll på att krocka två gånger. Jag har verkligen noll k...

Av Debora Persson - 29 mars 2014 08:15


Nu kan jag äntligen titulera som som något så stort som FASTER! Jag är ju den enda i syskonskaran som inte haft syskonbarn. Men nu så äntligen har jag blivit faster till storebros lilla Ines. ♡♡ Hon kom igår på förmiddagen och lika ra...

Av Debora Persson - 28 mars 2014 20:19

Vilken helt fantastisk bra start vi fick på denna helgen! Ett datum att lägga på minnet med andra ord. Och på födelsedagslistan ♡♡ Vaknade upp i morse och med tankarna på helt andra saker! Vilka tvärvändningar! Likaså vädret, i...

Av Debora Persson - 27 mars 2014 10:09

En regnig och grå dag idag. Jag som hörde det fina vårvädret skulle komma idag? Förhoppningsvis kommer det nu till helgen så vi kan tillbringa mycket tid utomhus med grabbarna. Några ärenden inom stan om en stund. Jag ska hämta ut ett nässpray ...

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards