♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under september 2011

Av Debora Persson - 14 september 2011 08:46

Igår blev det ju en liten familjeutflykt till Tingsryd där vi badade på äventyrsbadet Kaskad. Det var inte meningen att vi skulle åka igår egentligen. Vi hade pratat om att åka idag kanske men det blev igår eftersom min pappa ska hjälpa oss med vår bil idag.

Vi hade iallafall tur som åkte på rätt dag. Det var inte en människa knappt där inne. Två andra familjer var där och någon enstaka människa vid motionsbassängen.

Kalas! Vi hade i stort sett hela badet för oss själva så det var rätt skönt. Inga köer till bubbelpoolen, strömmen, rutchekanan eller något annat.

Och Maximilian, herre gud så roligt han hade! Och duktig har han blivit med, han hade kuddar om armarna och då kunde han "simma" runt själv så man slapp hålla honom hela tiden. Dock fick man hålla honom ibland då han hade svårt att ha munnen stängd så han svalde ju så mycket vatten ibland.

Men han skötte sig fint och var jätteduktig i vattnet. Han trivdes som fisken i vattnet kan man säga. :)


                         

Ungefär två timmar räckte för oss för sen var hela familjen helt slut efter allt lekande. Efteråt begav vi oss hem helt slutkörda. Satte oss och glodde lite film men blev inte så många minutrar innan det fick bli sängen istället.

Av Debora Persson - 13 september 2011 21:17

Det blev en liten familjeutflykt idag som vi egentligen inte planerat.

Sånt är alltid roligt, och är sonen glad och lycklig när han har roligt så blir mamman, och pappan med glad och lycklig av att sonen är lycklig.

Mer om det i morgon. Hela familjen är helt slut och vi ska kolla på film nu, i morgon är hela familjen lediga så vi kan vara uppe lite längre ikväll! :)

Av Debora Persson - 13 september 2011 08:56

Igår blev det ingen uppdatering eftersom jag jobbade heeela dagen och när jag kom hem blev det familjemys en liten stund innan det blev läggdags eftersom mannen skulle upp tiiiiidigt och jobba.

När jag jobbade så höll sig pojkarna hemifrån efter dagis och jobb.

De åkte in till stan och lekte med Maximilians kusiner Ebba och Alex. Efter att de varit i stan och lekt med kusinerna åkte de till mannens mormor och hälsade på henne innan de åkte till tågstationen och inväntade tåget jag skulle komma med. Först kom ett tåg från andra hållet och där var ju inte jag med så min lilla herre blev tokledsen men när jag väl kom med mitt tåg mötte en glad älskling mig!

 

Av Debora Persson - 11 september 2011 20:11

Vi har sedan urminnes tider haft ett flicknamn klart till den lille om det nu skulle bli en flicka.

Om det skulle bli en pojk så blir det lite värre med ett namn..

Jag har ett namn som jag verkligen gillar och vill ha som pojknamn men det gillar såklart inte mannen och mannen har i sin tur ett namn som inte jag gillar.

  Namnet måste passa ihop med Maximilian.

  Inte för kort namn, Maximilian är ett långt namn och har vi då ett för kort namn till nästa blir det bara konstigt.

   Det ska absolut inte vara ett för vanligt namn. Vill absolut inte ha något namn som varanan pojke heter nu för tiden. Får inte bli så att vår pojk tillsammans med 5 andra i klassen kommer heta samma sak så de får bli kallade för 1:an, 2:an, 3:an eller kallade vid sitt efternamn bara för det finns så många med samma namn.

VERKLIGEN INTE! Vi vill ha ett rätt så ovanligt namn!


Ja, det är inte det enklaste att hitta ett pojknamn vill jag lova.

Mitt favoritnamn är Valdemar. Jag fullkomligt älskar det namnet! Dock tycker inte mannen att det är för mycket gubbe över namnet.


Mannens favoritnamn är Amadeus eller Ceasar.

Själv tycker jag att hans namnalternativ är helt fel. Amadeus låter som ett namn vi hade kunnat ha om vi hade gått i kyrkan varje dag och Ceasar är ju ett kattnamn tycker jag.


Vincent har vi haft som alternativ men eftersom folk redan tror vi döpt Maximilian efter Zlatans unge så blev jag fruktansvärt besviken när jag fick veta att hans andra unge heter Vincent!

Känns inte riktigt som om vi kan döpa nästa pojk till det då för då kommer verkligen folk tro att vi döper allt efter Zlatan!

(Nu har vi inte döpt Maximilian efter hans unge, bara så ni vet. Min lillebror som är betydligt mycket äldre än Zlatans unge heter detta namn i andra namn och därför är helt enkelt namnet isåfall efter min lillebror. Punkt slut.)

Ett annat föslag vi har är Maddox. Det passar lite till Maximilian med, båda på M och båda har X i namnet...




Därför behöver vi hjälp med ett pojknamn!

Kom och ge oss massor av förslag!

 

Av Debora Persson - 11 september 2011 19:08

Efter Maximilians gympapass gick vi mot travbanan för att besöka Smakfestivalen.

Mamma hade inte kommit än och Göte var med och hade hand om det så honom var ingen idé att försöka hitta. Stressad som vanligt;)

Men efter en stund hittade jag mormor iallafall och vi gick för att titta runt lite. Strax efter kom dessutom min fina Fia och lilla Hugo.

Smakfestival är ju ungefär vad det låter som. Vi gick runt och provsmakade på diverse godsaker. Där fanns allt från must, choklad, morötter, korv och olika sylter. Fanns massor att smaka på och allt tror jag var närproducerat.

Djur fanns det också. Göte hade deras bjässe till får där, och så fanns det Alpackor, hundar, kaniner och såklart ponnysar som travade.

Sen träffade vi såklart mamma, Kalleponken, Algot och alla de andra.

Som tur var så höll vädret i sig någorlunda, det var lite molningt och småkallt till och från men regnet höll sig borta!


Maximilian väntade på att hästarna skulle springa förbi!

  Skulle ju ha bra sikt!   Söta Hugo!   Kollade in hundarna!   Alpackor   Mamma & Götes bjässe Pelle   Mamma köpte marmelad till mig.

Päronmarmelad med ingefära. Riktigt god!  

När vi sen var nöjda och glada begav vi oss hemåt.

Vi gick hem eftersom det inte var jättelångt hem och vi orkade inte vänta på våra karlar.

Men det var mysigt med lite promenad, sist jag och Fia gick långpromenad var nog förra året!?

Av Debora Persson - 11 september 2011 18:21

Idag var det äntligen dags för gymnastik för Maximilians del.

Jag var jättetaggad för jag tyckte det skulle bli så kul, och dessutom hade han kanonchansen att kunna springa av sig ordentligt i en stor gympasal.

Först var Maximilian inte alls med på noterna och ville inte göra som de andra barnen. Det var uppvärmning med musik så man dansade. Klappade händena, hoppade och massa sånt som han normalt älskar att göra.

Men tillslut blev även Maximilian varm i kläderna och när det var dags att ta fram alla redskapen för att bygga hinderbana tyckte han det var jätteroligt.

Under tiden det var hinderbana sprang han runt och hade jätteroligt och testade nog alla hinder som fanns, kasta ärtpåsar, hoppa på studsen, gå balansgång på bänkar både upp och ner, hoppade mellan rockringar, kröp i tunnlar, klättra och hoppa ner på tjocka madrassen.

Efter hinderbanan var det lek som gällde och det tyckte han med var jätteroligt.

Mot slutet var det fika men min lilla herre var så uppe i varv så han hade såklart inte alls tid att sitta stilla i ring och äta frukt.

"springa" sa han hela tiden och sprang runt.

Genomsvett var han efter hans första gympatimme och jag tror nog han trivdes rätt bra i gympahallen :)

Tyvärr hann jag ju inte ta någon bild på min prins, vi föräldrar var dessutom med och lekte så blev inte mycket tid för annat heller.


  


 

Av Debora Persson - 11 september 2011 07:26

God morgon!

Jag är uppe sen en bra stund tillbaka, och Maximilian den lilla gottegrisen ligger fortfarande och sover.

Idag är det söndag och jag har verkligen ångest inför nästa vecka. Nästa vecka kommer nog inte bli så rolig, varför vet jag inte men det bara känns så. Mannen ska jobba eftermiddag, vilket gör att han knappt kommer vara hemma heller. Och eftersom jag jobbar rätt knasiga tider med så får vi se om vi ens hinner träffa Maximilian i veckan..


Iallafall, om ett par timmar är det dags för barngymnastik för Maximilians del. Jag tycker det ska bli skitkul, får hoppas han med tycker det sen. När jag har frågat han om han ska på gympa så har han gett ett rakt och ärligt "NEJ" så hoppas han ändrar sig. :)

Efter gympan ska vi bege oss bort till travbanan där det är Smakfestival idag. Inte direkt någon stenkoll på vad det egentligen är för något men mamma och Göte är där, och förmodligen andra stora delar av släkten med så det blir nog roligt ändå. Får hoppas att vädret håller i sig bara. Ser inte så lovande ut nu...

Men men dagen är planerad och det kommer bli en bra dag!

Av Debora Persson - 10 september 2011 20:59

God kväll, det märks att det är helg för besöksstatistiken sjunker rejält under helgerna... Folk har bättre för sig ;)

Idag har vi (läs: mannen) iallafall burit ner massa kartonger till källaren med kläder och annat. Maximilians gamla kläder och även kläder som inte vi längre använder. Visserligen blir det till att rota upp en del av kläderna igen om ett litet tag för Maximilians bebiskläder kommer ju kunna återanvändas igen om ett par månader. Tur man har sorterat allt efter storlek i lådorna.

Har även hunnit märka Maximilians kläder så vi får rätt kläder med oss hem från dagis och så har vi varit och handlat.

Åkte till Coop för att handla, i torsdagskväll när vi köpte mjölk där så tappade Maximilian sin ena gummistövel och det märkte vi såklart inte förrän vi kommer hem! Sent som det var orkade vi inte åka tillbaka eftersom Maximilian dessutom sov.

Åkte tillbaka igår och kollade om stöveln var där men de hade inte hittat någon. Och så typiskt med eftersom det var gummistövlarna som vi tagit hem från dagis med så han är ju illa tvungen att ha gummistövlar innan måndag!

Ingen stövel dag heller, och det känns ännu mer typiskt att man vet att man tappat stöveln där men de har den inte där... Så blev att vi fick köpa nya stövlar till vår lille prins! Som tur var så hade de rea på stövlarna så det blev inte så dyrt ändå, och som tur var så var det inte hans dyra, fina gummistövlar heller!


Om en stund blir det läggdags då vi alla ska upp i morgon. Mannen ska till jobbet, och Maximilian ska på gympa i morgon och därefter ska vi gå bort till Smakfestivalen som är borta vid travbanan. Och så ska jag lägga tid på att läsa bloggar med, det har jag missat massor av dagar nu så jag måste komma i fatt. Nu ikväll har jag nämligen lagt all tid på att fylla i bebisboken, om Maximilians första år. Dygnet behöver fler timmar ibland om man ska kunna hinna med allt här :)

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skapa flashcards