♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under september 2011

Av Debora Persson - 10 september 2011 14:03

Denna reklamen är den stora favoriten på tv just nu för Maximilian.

Varje gång den kommer upp så springer han fram till tvn , skrattar och pratar med bebisarna. Spelar liksom ingen roll vad han gör, han avbryter sitt lekande eller vad han nu gör och springer för att prata med bebisarna!


Av Debora Persson - 10 september 2011 09:01

God morgon!

Idag hade jag hoppats på sovmorgon men tji fick jag. Halvvaken låg jag kvar i sängen när Maximilian steg upp. Han brukar gå in på sitt rum och leka en stund så man kan vakna till lite men så hör jag det jag inte ville höra. ♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫. När pappa och Suss kom häromdagen med det stora paketet men kläder och leksaker till Maximilian fanns där ju en gitarr och om man "vände" på den så var där piano och trummor med. Klart han skulle ha disco så här på morgonkvisten och han var inte nöjd förrän jag var uppe och dansade med honom. :) Mitt lilla hjärta.♥


Denna morgonen låter jag dessutom min lilla herre gå utan blöja. Han är duktig som försöker för när han sätter sig på pottan så trycker han verkligen men det kommer inget så det är inget nummer 2 på gång iallafall. Kissat har han gjort på pottan idag. Stolt blev han när han insåg att det blev  något i pottan.Klappade händerna och var jätte nöjd!

Igårkväll gick han med utan blöja men inget ville komma och tillslut fick han en blöja på sig. 2 minuter senare hade han såklart bajsat!♥


 

Av Debora Persson - 9 september 2011 10:45

Har sista tiden fått frågan vad Maximilian önskar sig när han fyller 2 år och det är alltid likia svårt.

Nästa år kan han nog tala om själv vad han har på sin långa önskelista () men i år hjälper vi till och på hans önskelista finns bland annat:

     



 

  Kläder i massor behövs alltid och ska man köpa kläder får det bli storlek 92 som gäller för vår lille herre. Allt från tröjor och byxor till mysdressar. Allt behövs när man har en aktiv liten kille! Vi har för lite sen rensat igenom hans kläder och hans garderob är snart tom så kläder behövs verkligen!


Och såklart så önskar han sig tillbehör till sin tågbana, tåg, räls, broar, blinkande och låtande saker och ting. Allt möjligt roligt till hans tågbana helt enkelt.


Och eftersom vår lilla herre verkligen älskar Musses Klubbhus så har vi hittat bestick som skulle passa honom perfekt på Guldfynd med Musse och hans vänner på. Dessutom är det dags att lägga ifrån sig "bebisbesticken" nu när han är stora killen, de han har nu är för plastiga och svåra att ta maten med själv så ett par riktiga bestick är nödvändiga!


Spel och pussel är också något Maximilian älskar att hålla på med som han hade uppskattat.

Av Debora Persson - 9 september 2011 10:41

Igårkväll beslutade vi oss för att bjuda hem oss själva till mamma på middag. Ringde visserligen flera timmar innan men hon var på viktigt möte och kunde inte svara så vi chansade ändå.

Åkte först upp till gården för vi trodde att någon själv kunde vara där men det var bara vi och alla djuren. Maximilian sprang runt och lekte av sig och tittade på alla djuren.

Tillslut begav vi oss hem till mamma där även Richard befann sig för han och Göte fixade med husritningen. Snart är det dags att bygga hus ju! :)

Middag blev det och glass till efterrätt innan vi fick bege oss hem igen.


Maximilian hälsade på katterna.

  Det som är kvar av huset.... Grunden för den nya delen av huset är kvar så hälften av grunden är borta. Antar att de behåller den grunden och bygger det nya huset på..?   Lite badrumsgolv finns fortfarande kvar...   Kaninerna!              

Dålig och gammal bild men vilken skillnad det är. En gång fanns där ett hus....

Borta..! 

 

Av Debora Persson - 7 september 2011 21:00

    Bilderna är från igår och idag är jag i vecka 21+6, ny vecka i morgon då alltså. Har man snart gått hela 21 veckor och tiden går skitsnabbt!

Denna gången går den mycket snabbare än den gjorde med Maximilian i magen.


Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.


Barnet:Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.


Hur jag har mått i veckan:

Jorå, bra förutom att det kryper så förbannat i benen på mig så fort jag sitter ner. Håller på att bli tokig och funderar på om det kommer sluta med att jag hamnar på psyket istället för på BB.

Pratade iallafall med en barnmorska idag då jag skulle ändra tid för besök. Hon sa att jag skulle köpa stödstrumpor. Sånt trodde jag bara pensionärer hade mot åderbråck eller nått men tydligen har man det när man är gravid med.. Så det får jag ta och köpa!


Inget illamåeende och inga andra krämpor. När jag var gravid med Maximilian hade jag väldigt ont i ryggen vid denna tiden men det har jag inte nu. Bra det visserligen men jag tror att om man har hemska foglossningar och annat blir förlossningen rena drömmen och jag har hellre foglossning än en mardrömsförlossning.


Fast jag ska inte gnälla, det väntar jag med tills jag får foglossning istället. ;)


Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 6 fulla dagar (v21+6).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 jan 2012
Du har 126 dagar kvar till beräknad förlossning.

Av Debora Persson - 5 september 2011 12:40

Shit vilken grå måndag vi har idag! Regn och rusk bjuder vädergudarna på. Det gör inget, ska snart åka och jobba.

Nu på förmiddagen fick vi besök av min far och Suss, de skulle hämta upp borrmaskinen vi lånat av dom och så lämnade de massor av kläder och leksaker till Maximilian och bebisen!

Där var allt från reflexväst, förkläde, jackor, termobyxor, regnkläder, tröjor, byxor, innetofflor, mössor, vantar, leksaker till lilla bebisen, gitarr, aktivitetsleksak till spjälsängen, mjuka böcker, bilar och ett jättestort parkeringshus som Maximilian blev överlycklig av!

Allt detta kom från Suss syster som de hade fått med sig hem. De hade gått jätte mycket kläder och prylar som de delat upp till alla barnbarnen.

     Nu ska jag ta och klä på mig, strax med tåget. Börjar lite tidigare idag än planerat men kan därför sluta tidigare med, skulle jobbat till midnatt men nu hinner jag med tåget hem och slipper sova borta i natt. :)

Av Debora Persson - 4 september 2011 22:13

Hej mina vänner.

Både jag och min kropp är helt slut efter två heldagrs helgarbete och än är det inte slut. Två dagar, eller kvällar till blir det ju innan jag kan ta ut lite ledigt. Idag var jag dessutom sen hem, tåget var en halvtimme försenat och eftersom vi var tvugna att handla så var vi hemma sent ikväll så därför blir det inte mycket uppdatering nu heller.

Vi tittar på film nu, Monster. Har precis börjat läsa boken, och kunde inte vänta med att titta på filmen tills jag läst ut den. har visserligen sett filmen flera gånger tidigare. Jag gillar verklighetsbaserade filmer/böcker. Så vi hörs i morgon, nu blir det soffläge! Och ni skulle bara veta hur hemskt det kryper i benen på mig! Herregud jag dööör!!

 

Av Debora Persson - 3 september 2011 21:35

Arbetat hela dagen så återkommer i morgon efter jobb.

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards