♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under maj 2012

Av Debora Persson - 6 maj 2012 07:49

God morgon! Veckans sista dag är kommen och jag känner mig mer död än levande just nu. Vilmer har haft en knepig natt och samtidigt har Maximilian med haft en knepig natt så vid 05 gick jag in till Maximilian och la mig i hans säng och sov där hos honom till 07. Då vaknade Vilmer och var hungrig och sen kände vi nog alla att det inte var någon idé att somna om. Jag tror Vilmer har knepiga nätter för han inte bli mätt när han äter så vi får se hur vi ska göra med det om han ska få flaska på nätterna kanske så han blir mätt och kan sova bättre?


Maximilian hittade mammas mcdonaldskeps i veckan. Nu är den en favorit och han ska ha den på sig hela tiden!


Idag kommer lillebror Kalle (Alexander) och hans Sofie och hälsar på oss. De skulle kommit förra veckan egentligen men det blev inte så men idag kommer de. Om Maximilian är glad? Eh, JA!!  

Nu ska vi strax slänga i oss frukost så vi kommer igång idag. 

Av Debora Persson - 5 maj 2012 21:00


Idag har vi haft tur med vädret! Vi har varit i Olofström idag på Medvindsmässa. Massor av barnaktiviteter som ponnyridning, ansiktsmålning, underhållning- Rockis och poppis, brandbilen och polisbilen var på besök och man fick sitta i bilarna och mycket mera. Dessutom har de ju en jättestor och jättefin lekpark där med. Det var även massor med montrar från olika företag som delade ut reklam och gratissaker.

Även mamma och lillasyster var på plats.

Mamma som är kommunchef jobbade hon med idag.

Vi andra var ute och tittade på allt annat under tiden.


Maximilian blev så glad när han såg Kakka att han sprang och kramade henne och sen var hans föräldrar bortglömda ;) Här har de varit och hämtat popcorn!

 

Brandbilen var ju jättehäftig!

 

Rockis och Poppis

 

Maximilian var road!

 

Lång väntan och lång kö till att bli ansiktsmålad men Maximilian ville vara katt och självklart skulle han bli en katt! Men när det nästan var hans tur såg han en kille som blev en tiger, Maximilian skulle därefter bli en tiger istället! :)

Det lite tråkiga var väl att det tog väl en fem minuter efter målningen så hade han varit och kladdat med händerna i ansiktet ;)










               

Lekdags efter att ha stått stilla lite för länge!

 

Maximilian med sin mormor♥

Min coola tiger!

   

Älskade unge♥

 

Lycklig och nöjd med dagen

 

Gissa vem som däckade i bilen på väg hem??

Av Debora Persson - 4 maj 2012 20:49

Idag var det dags för första passet med babysim för Vilmers del. Blev inte mycket bad då det var första gången och därmed samtidigt informationsträff men vi badade kanske en tio minuter, en kvart innan det var slut för dagen. Vattnet idag var ovanligt kallt, något strulade med bassängen så värmen var inte som den skulle. Man fick en smärre chock när man klev ner i vattnet. För det första var det tokvarmt inne i salen och sen förväntade man sig att det skulle vara varmt vatten men och inte förrän alla klivit ner i vattnet och fått sig en chock så sa de att vattnet var lite kallare än vanligt....

Men att bada gick bra ändå. Vilmer tyckte det var jätteroligt så han kommer iallafall uppskatta fredagarna lite extra mycket några veckor framåt.

   

Fredagkväll nu och jag har precis tryckt i mig en lättöl. Det ska ju tydligen hjälpa till att få igång amningen. Vilmergubben blir inte mätt på det lilla han få och blir ofta vansinnig när han äter men det är väl för det inte finns mer mat till honom så nu ska vi försöka få igång det. Det är ett jäkla jobb om jag hela tiden ska hålla på att amma och sen behöva ge honom ersättning direkt efter om han ska kunna bli mätt. Antingen eller känner jag så nu provar vi att få igång amningen och hoppas på att det kommer funka. Någonstans i gömmorna har jag amningste som jag ska rota fram och dricka. Smakar ju allt annat än te kan man säga men vi får prova på! Pojken måste ju ha mat för jössenamn!!   

Av Debora Persson - 3 maj 2012 21:08

Vi har ju en dunderduktig kille just nu som verkligen håller på att bli stor kille nu!

På kort tid har det hänt massor, allt från att han pratar hur mycket och bra som helst, blöjfri dagtid, nappar och välling har han slutat med. Han hjälper gärna till med det mesta, förutom att städa sitt rum. Det är aldrig roligt ju.

Men iallafall när det gäller blöjorna så går det kalasbra utan dom!

Vi sa ju till honom att nu är blöjorna slut och att det bara fanns några få kvar som han skulle ha på natten så det fanns inga blöjor han kunde använda och det gick han med på tydligen. Vi fick ju gömma blöjorna för han visste ju vart de var någonstans.

Det tog ju bara någon dag tills han förstod att det var mycket roligare och bättre att kissa och bajsa på pottan/toaletten. Det gick verkligen skitsnabbt att välja honom vid det när det väl passade honom. De var imponerade på dagis då han plötsligt kom en dag utan blöja bara sådär. Ena dagen sa jag till dom att de kunde gärna sätta honom på toaletten eller pottan iallafall efter maten så han kunde prova kissa och då fick jag till svar att de inte vill tvinga honom kissa men att de gärna fråga honom om han vill kissa på pottan. Veckan efter kom vi till dagis och då hade han ingen blöja på sig så det gick snabbt där.

På nätterna har han fortfarande blöja men det dröjer nog inte länge tills vi kan skippa den med tror jag, blöjorna är nämligen allt för oftast torra när han vaknar ändå. Så förutom nätterna så händer det att han får blöja på sig dagtid om vi ska åka iväg en längre stund i bilen tillexempel eller vid annat tillfälle där det blir svårt med akuta toalettbesök.

Varje gång Maximilian har blöja på sig så säger han ändå till om han behöver kissa eller bajsa så han gör inte sina behov i blöjan ändå. ♥

När det gäller nappen så har han skippat den med. Som jag skrivit tidigare (här) började han tugga sönder napparna och då slutade vi såklart att köpa nya till honom. Han tyckte napparna var "äckliga" men fick klara sig med de han hade kvar. Då började han med att vi skulle tvätta napparna, när vi gjorde det så fylldes nappen med vatten och det var så han ville ha dom då ett tag men han tröttnade väl på det med så nu är det väldigt väldigt sällan han stoppar nappen i munnen. Inte ens på natten behöves de längre. Och inte kan han ens vara sugen på napp för han låter bli lillebrors nappar och stoppar aldrig dom i munnen heller.

Vällingen likadant som jag skrev med för ett tag sedan (oxå här), vi började ge honom välling i muggar istället för flaskor och då var vällingen inte längre lika god och då var han inte lika sugen på välling längre. Konstigt nog gick det väldigt snabbt med att sluta med vällingen också med tanke på att han i stort sett hade kunnat leva på välling, han älskade välling innan och kunde dricka flera flaskor om dagen.

Det har bara hänt någon enstaka gång sen han slutade med välling att han velat ha lite välling och då har han varit väldigt väldigt trött, grinig och ledsen och då har det inte varit någon idé att säga emot lilla hjärtat, men annars så är det slut på vällingen med.

Poff sa det och vi har nu en stor kille utan blöja, napp och flaska. Jag är stolt över min stora pojk.

   

Av Debora Persson - 3 maj 2012 18:48

-Mamma! Törstig!

- Vad vill du ha att dricka då?

-...hm.....KAFFE!

-Kaffe? Är du säker?

- Ja! Kaffe i liten mugg!


tillslut gick det bra med saft ändå.

Av Debora Persson - 3 maj 2012 16:20

Lilla Hjärtat♥

Idag är det ett år sedan vi fick veta att du skulle komma.♥

   

Av Debora Persson - 3 maj 2012 12:50

Idag vaknade vi till strålande solsken. 17-20 grader är vi lovade idag och det är det garanterat med.

Molnfritt redan i morse innan Maximilian begav sig till dagis för han rotade fram sin kikare och gick ut på balkongen och kikade en stund. 


Sen begav sig även karln iväg, typiskt nog så körde han iväg med barnvagnen så jag och Vilmer har suttit inne idag, har dock suttit en stund på balkongen i solen och Vilmer la jag i skuggan men han tröttnade efter en stund så medans han sov kunde jag sitta ute men annars har vi myst inne.

Man strax är karln hemma och då ska vi gå och hämta Maximilian på dagis och sen tar vi en promenad i solen då.

  

Av Debora Persson - 2 maj 2012 19:51

Mina morgonmys killar innan det var dags för Maximilian att bege sig till dagis idag.

Ser ni så mycket färg han fått i ansiktet, de senaste dagarna?!?


Idag är det en månad kvar tills vi ska döpa Vilmer!

Ett utomhusdop kommer det bli så vi håller tummar och tår för det perfekta vädret!

   

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards