♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under maj 2012

Av Debora Persson - 9 maj 2012 22:40

     

Min älskade älskade pojk  

Idag har han och hans pappa bakat chokladbollar (här tjatade jag på pappan att man inte ska lära pojken säga negerboll men i receptboken stog det "Chokladbollar- Även kallade negerbollar"....) Dock så somnade lilla herren ifrån bollarna ikväll men å andra sidan hann han nog trycka i sig ett par medans de bakade skulle jag tro ;) I morgon ska han till dagis igen, sista dagen för denna veckan. När han kommer hem från dagis kommer han få sig en trevlig överraskning, Fia och Hugo ska tillbrinnga eftermiddagen med oss nämligen! :) 

Av Debora Persson - 9 maj 2012 20:15

Idag har vi varit på bvc två gånger.

En gång i förmiddags då det var träff med mammagruppen. Vi pratade mat idag och Vilmer blev 4 månader igår så hade tänkt vänta till mammagruppen varit innan vi börja ge honom mat eftersom jag visste vi skulle prata om mat idag. Det gav dock inte särskillt mycket, vi tittade på en film om smakportioner och allt man fick veta visste man sen innan med Maximilian.

Vid 16 var det dags för bvc igen. Det var läkarkontroll för Vilmers del.

Han vägdes och kontrollerades och han fick mycket väl godkänt. När det gäller mjölken för Vilmers del så skulle vi inom två veckor få kallelse för stickprov så vi får veta om han inte tål mjölk eller om vi ska vänja honom vid mjölkprodukter.


När vi var klara med Vilmer bad jag sköterskan mäta Maximilian med eftersom han också var med och han inte blivit mätt sen i höstas och så kan det vara bra att veta ungefär hur lång han är inför sommaren där många ställen hargratis inträde om man är under 1 meter osv.

Som ex Ölands Djurpark vi ska till i sommar. Annars kostar det ju lika mycket som en vuxen men Maximilian klarar sig med sina 93 cm! :)

Vi passade på att väga den lille herren med och vikten låg exakt på samma som det gjorde i höstas! Om han gått upp något i vikt så har han gått ner det igen vilket han måste gjort för när han var sjuk i scharlakansfeber så åt han inte på flera dagar och måste rasat en del, och sen är det ju myror i asen hela tiden och han är ju aldrig stilla annars;)

 

Av Debora Persson - 8 maj 2012 21:51

Jag har inte tömt min kamera idag så det kommer inga nya bilder. Vi har haft fullt upp i stort sett hela dagen. Det blev en veckohandling idag medans Maximilian var på dagis. När vi hämtat honom på dagis så begav vi oss till barnens farmor och farfar för att hämta Maximilians cykelhjälm bland annat. Han visade stolt upp sin nya cykel kan jag lova!

Sen kom Danne på besök, han är här fortfarande och jag har ägnat kvällen åt att försöka få ihop en fotobok. Killarna har bland annat varit ute och lekt, och cyklat såklart och nu ikväll gav Maximilian upp och sa "sova" sen gick han och la sig i sängen. Trött kille kanske?! ;)

Vi tar nya tag i morgon och morgondagen är lika fullbokad som idag. Bvc med läkarkontroll, mammagrupp, en sväng in till stan och städning står på schemat. Bilder och mer uppdatering kommer i morgon!

Av Debora Persson - 8 maj 2012 08:45

Idag blir vår älskade Vilmer

4 månader gammal!  

Hur kan tiden gå så fort egentligen? Känns ju som om det var igår han var så liiiiten!

Men, nu är han stor kille. 4 månader stor. Växer gör han så det knakar. Han är så stabil i nacken och har varit väldigt länge. Snart vänder han sig. Det märker man när han ligger på en filt på golvet. När han ligger i sängen kan han vända sig men det är väl för att det är så mjukt.

Glädjeskrik kommer titt som tätt från den lille mannen. Ligger han och leker kommer det hela tiden små glädjetjut!

Helst vill han inte ligga eller sitta utan han vill ALLTID stå upp.

120 dagar har han nu blivit, min lille gosse.

Koliken är borta och vår kille är mycket gladare nu. Han vill vara med mycket mer och det går att lägga ner honom nu. Innan fick man gå runt och bära honom 24/7 i stort sett. Nu har vi (för det mesta) en glad och nöjd liten kille!

Av Debora Persson - 7 maj 2012 21:33

Maximilian har länge pratat och tjatat om att han ska köpa en cykel.

Idag köpte han sig en alldeles egen cykel som vi hittade på blocket.

Cykeln var som helt ny i stort sett. Inte ett enda märke på den och vi fick cykelkorg och breda och bra stödhjul till den. Om Maximilian var nöjd?! Hade han fått bestämma så hade han tagit med sig cykeln med sig i sängen!

Han var, kan jag lova världens gladaste och lyckligaste pojk!

Att han sen inte fick ut och cykla gjorde honom inte lyckligare.

Vi ska hämta hem hans cykelhjälm först och främst innan vi beger oss ut så han kan cykla.

Han har suttit på sin cykel hela kvällen!♥♥

     

Ute

Av Debora Persson - 7 maj 2012 21:16

Idag var det lite halvmulet väder ute så förmiddagen spenderades hemma inomhus, mot eftermiddagen kom solen fram och vi begav oss till barnens farmor och farfar.

Vi skulle plantera om våra tomatplantor bland annat. Vi var ute och lekte en stund innan det var dags att bege sig.

I morse stod det i Maximilians horoskop att det skulle bli en olycksdrabbad dag, han skulle vara på sin vakt och mycket riktigt blev det lite olyckor för den lille mannen. Först sprang han på asfalten och flög framlänges- en ful överläpp på det. Sen lekte han med sparkcykeln på gräsmattan, på något sett vred han handtaget så allt tog stopp och han flög på nått sett och fick hantaget i huvudet- blåtira.

Stackars min lilla gubbe!


             

Av Debora Persson - 7 maj 2012 13:07


Mammas lilla gullunge igår ♥

   

Mina små prinsar igår innan läggdags ♥ Maximilian vill gärna att lillebror ska sova brevid honom men det går ju inte. Lillebror är lite för liten än för det.

 

Av Debora Persson - 7 maj 2012 08:52

Igår kom min lillebror Alexander och hans flickvän Sofie på besök.

Maximilian hade väntat och väntat på att dessa två skulle komma. Som han längtat! Vid 13-tiden kom de och Sofie hade med sig sina goda kakor som vi fikade på. Chokladmuffins med nutellafyllning...

Maximilian tog Sofie i handen och försvann in på sitt rum. Sen såg vi inte dom på ett tag, Maximilian älskar att leka med Sofie och nu byggde de väl med tågbanan tror jag.

Vi spelade Mix Max och pusslade innan våra gäster var tvugna att bege sig hemåt igen.


Maximilian visar Sofie hur duktig han är på att pussla!

  Kalleponken  

Pojkarna fick en varsin tröja av Sofie och Kalle:)

 

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skapa flashcards