♥Så Älskade Från Första Stund♥

Senaste inläggen

Av Debora Persson - 23 februari 2014 08:52

God morgon!
Denna öndag vaknade vi upp med ett gäng glada huliganer.. Full rulle redan direkt.

Idag ska Maximilian iväg på kalas hos en kompis och sen får vi se vad som mer händer under dagen.

Men vi ska nog kunna komma ut lite, eller så ska jag måla. Jag har fortfarande inte målat klart i vardagsrummet. Segpropp, men jjäklar vad trist det är!!

Häromdagen fick vi hem en kökssoffa med som vi ska måla vit, men tror den är roligare att måla än väggarna så den ser jag fram emot att måla om! Men först ska som sagt väggarna bli målade innan nästa projekt påbörjas!
Hittade en länk där man kan beställa en gratis fröpåse med smörgåskrasse. Perfekt syssla när man har rastlösa barn! :)

Klicka härför att beställa en fröpåse!

floraseedbag-280x402

ANNONS
Av Debora Persson - 21 februari 2014 19:46

Lite rolig fredagsunderhållning när man inte har något festligare att skriva denna dag.

Lite roliga bilder och text. Kanske mest en manual till blivande pappor.


                                                     

Käraste man!

Nervös inför den kommande förlossningen? Lugn, bara lugn. Här följer en strikt, vetenskaplig samt objektiv instruktionsmanual. Om du följer den punkt efter punkt kommer du att bli den förlossningshjälte som du vet att du innerst inne är.

 1. Om vattnet går i sängen hemma, beklaga dig aldrig över hur blöta dina kalsonger blir.
 2. Hjälp din käresta att packa det sista i väskan om det behövs. Ta INTE med dina egna tv-spel eller moduler ifall du tror du får någon tid över.
 3. När första värken sätter igång, jämför inte med när du stukade din hand i Åre för två år sedan.
 4. Kör lagom snabbt med egen bil. Sakta dock ner vid eventuella väggupp.
 5. Vill din käresta hålla handen på väg in till förlossningen, muttra ingenting om att sådant är töntvarning.
 6. Har du fått barn tidigare med annan kvinna, jämför ALDRIG ALDRIG någonting. Ex 1: Bettan tog aldrig nån epidural. Hon klarade sig med lustgas. Ex 2: Du skriker till och med värre än Jasmine och hon kan ju vråla som du vet.
 7. Försök inte flirta med barnmorskan.
 8. Bli inte förbannad och svartsjuk om den solbrända snygga läkaren kommer in och ska kontrollera din kärestas nederdel. Han kan säga: Det här ser bra ut. Det är bara någonting positivt för förlossningen och inte en sexuell invit.
 9. När din käresta är lugn mellan varven betyder det inte då att hon vill göra djupandningar med dig, bli klappad upprepade gånger i håret eller att du knyter näven och ropar högt: Det här klarar vi, älskling. Du är så duktig. Kämpa! Hon vill bara vila.
 10. Fråga aldrig om du får ta ett kort och lägga ut på Instagram och Twitter när hon ligger uppfläkt.
 11. Gör bara exakt som hon säger. Badda = badda i pannan. Vatten = ge henne vatten att dricka (inte skvätta i ansiktet). Mask = ge henne lustgas.
 12. Om du prompt vill prova lustgasen, se till att göra det när barnmorskan inte är i rummet.
 13. När krystvärkarna sätter fart säg aldrig den förbjudna meningen: Jag vet exakt hur det känns. (Nej, du har ingen aning. Prova att klämma ut en vattenmelon ur röven så får du se).
 14. När er lilla bebis far ut och blir lagd på din kärestas mage, säg aldrig följande förbjudna meningar. 1: Men herregud vad lik han är din chef. 2: Ska de vara så där skrynkliga och röda? 3: Var försiktig nu älskling så du inte skrämmer henne med plötsliga rörelser.
 15. När efterbörden och moderkakan kommer ut skrik inte av fasa utan säg poetiskt när barnmorskan visar upp att den är hel: Vad fint! Livets träd.
 16. Låt din käresta hålla bebisen så länge hon vill. Låt henne få betalt för sina smärtor och oerhörda arbete som en förlossning innebär.
 17. Inse nu och för alltid att du kommer vara nummer 2 i din kärestas liv.
 18. Få din käresta att inse efter ett tid att hon också har halkat ner på DIN prioriteringslista. (Men vänta tills mjölken runnit till och hon har fått igång amningen).

Käraste man!

Om du följer denna lilla manual kommer du bli tidernas största förlossningshjälte! Ja…efter din kvinna förstås…

Lycka till!


texten kommer härifrån

ANNONS
Av Debora Persson - 20 februari 2014 22:24

Idag har vi hittat på massor kul!


Vi började med att äta lunch ute idag. Pasta till mannen och barnen och kyckllingsallad till mig. Det gick ändå rätt så bra och barnen satt iallafall stilla en liten stund ;)

Klockan 12 hade Maximilian klipptid och jag följde med honom in till frisören medan de andra körde en sväng.

Maximilian ville ha en häftig frisyr och så fick det bli. En häftig frisyr fick han och färg fick han med som han hade sett fram emot. En nöjd kille lämnade fisören med häftigaste frisyren och en ny tid för klippning om ett par månader.


Efter Maximilian klippt sig så åkte vi till bowlingen där vi bokat bana. Att bowla skulle bli spännande tyckte Maximilian som aldrig bowlat tidigare.

Det var discobowling och det tyckte grabbarna var häftigt.

Att bowla gick väl lite som vi trodde. Otåliga barn som skulle kasta klot hela tiden. :)

Maximilian var mest otålig men han tyckte det var så roligt så det var inte så konstigt egentligen :)

Vilmer tog det mer lugnt eftersom han mest spelade på pappas telefon. Jag satt för det mesta med Ellion i famnen så de stora pojkarna bowlade mest.

     

Efter bowlingen blev det en snabbrunda till affären innan vi åkte hem och vilade fötterna en timme innan mamma ringde och sa att hon var på väg hem.

Vi hade bestämt att barnen skulle få rida idag så vi begav oss hem tilll mamma och Göte.

Jag är som sagt livrädd för de stora djuren men offrar mig när barnen ska rida så jag gick med häst i grimma(eller vad det heter?) och jag matade hästar och ja, det gick bra ändå.

Barnen fick rida med sin mormor. Maximilian var först väldigt osäker på om han verkligen skulle rida på den enormt stora hästen (det fanns såklart större hästar i hagen men det spelade tydligen ingen roll) men tillslut så hoppade han upp på hästen, för även om hästen var stor så ville han rida. Efter Maximilian var Vilmer reo med ridhjälmen och han fick med rida. Efter ridturerna fixade vi med hästarna, Maximilian ville borsta och kamma hästarna och Vilmer följde sin storebror vart han än gick.

Middagen serverades när vi kom in, lite efterrätt och mys innan vi åkte hem. Vilmer somnade i bilen hem medan Maximilian var vaken en stund till.


Barnen har haft jätteroligt idag med allt som vi gjort.

   


Av Debora Persson - 18 februari 2014 19:10

Eftersom det är sportlov nu så är grabbarna hemma denna veckan.

Grabbarna älskar ju att vara på dagis så det är inte konstigt om de nu klättrar på väggarna.

Men tisdagen är snart över och vi ska förhoppningsvis hinna hitta på något med pojkarna innan veckan är slut.

Igår började vi med Matkassen igen.

Vi har både saknat och inte saknat matkassen sen vi slutade med den i höstas.

Både jag och mannen är inte sådär jätteglada i fisk och det ingår ju mminst en fiskrätt i varje matkasse men annarss har vi verkligen gillat maten.

Nu älskar ju grabbarna fisk så det övervägde när vi funderade på att skaffa den igen.

Äter grabbarna fisk så får deras päron också göra det minsann.

Dessutom, om man återskaffade matkassen nu igen så fick man en fin gryta!    

Det är skönt när man har matkassen för man slipper hela tiden fundera på vad vi ska äta för mat i veckan, det brukar bara bli det där tråkiga och lättlagade rätterna och det blir ingen variation.


Idag skulle jag åka till skolan och fixa lite med min matte och tog Ellion med mig. Tyvärr har han haft en riktig skrikig dag idag så det blev absolut inte något längre besök i skolan..


Väldigt ont i magen idag och mycket skrik.

Pysventil i förmiddags och pysventil ikväll. Nu äntligen har han precis lugnat ner sig och ligger nu och laddar sina batterier. Det tråkiga är att han har blivit förkyld med så han har det inte bara jobbigt med magen utan har har det jobbigt med lilla nosen med.


Jag fyller fortfarande i skrikschema och hoppas på att läkaren sskickar oss till akupunkturen så han blir av med sitt magont snart. Vi får se vad han säger när vi träffar honom nästa vecka. Men det ska inte vara några problem.

Allt det röda är när han skriker och har ont i magen...

Det är många timmar med skrik. Det gröna är när han sover eller är lugn vaken. Blått är för gnäll och gult är gaser och svart är när han bajsat.

Vi är iallafall glada att vi oftast får sova på nätterna. Antar att vi får sova bra om nätterna eftersom Ellion skriker sig trött om kvällarna så han inte orkar hålla låda nattetid ;) Alla tre barnen har varit likadana.

Ellions bästa vän nu när han är förkyld!

 

  Vilmer sover nu iallafall, Maximilian håller mig sällskap och mannen är ute och springer.

Nu vaknar minstingen igen!Av Debora Persson - 17 februari 2014 15:00

När man hittar bilder från när man bodde i Malmö kan man inte annat än att sakna tiden man hade där.

Vi bodde inte i Malmö särskillt länge men det är ändå en av de bästa tiderna. Den allra bästa tiden startade i Malmö och det var när vi blev föräldrar. Men tiden innan Maximilian kom till världen- att chansa på att bara flytta ner till Malmö bara sådär, ha tur att få en jättefin nybyggd lägenhet på direkten, jobb direkt och allt blev en nystart på det mesta. Jag minns min första dag på McDonalds i storstaden och den var som en ren och skär käftsmäll, shit vad otrevliga människor det fanns. Lite skillnad mot att jobba i lilla staden. Jag var gråtfärdig och ville bara flytta hem till mamma igen men man lärde sig rätt snabbt att hantera storstadsborna när de var hungriga. Min arbetsplats blev sedan ett ställde där jag trivdes sjukt bra!

Men hemlängtan tog över.

Oavsett hur mycket man kan sakna den tiden så måste jag säga att vi har det ändå bättre nu, för nu hade vi tre små prinsar och vi bor nära vänner och familj igen. 

           


 


                 

           


   
  

Av Debora Persson - 16 februari 2014 11:40

Igår när vi var ute och gick så mötte vi en liten katt. När vi kom hem märkte vi att katten följt efter oss hem men han var rätt skygg för vi fick inte klappa honom. Vi går in och en stund senare märker vi att katten sitter utanför fönstret vid vardagsrummet. Han ställer sig på bakbenen och tittar in genom fönstret.

Yttligare en stund senare sitter han utanför och tittar in. Han håller isg utanför hela tiden. När vi öppnar altandörren så springer han inte iväg men han kommer inte närmre heller så han håller sig lite p å avstånd.


Vi har ställt vår gamla skinnsoffa utanför tills i morgon då den ska till tippen så han har legat i soffan och han låg i soffan hela kvällen! Han har halsband men eftersom han inte vill komma förnära så är det inte lätt att kolla var han bor någonstans eftersom han har ett halsband där det
brukar finnas adress eller telefonnummer.


Katten satt och tiittade på  mig när jag släckte igår och skulle lägga mig och i morse rusadde Maximilian in i sovrummet och ropar att det sitter en katt med monsterögon utanför. Lilla katten har snart suttit utanför vårt fönster i ett dygn. Just nu ligger han i soffan och sover. Han borde nog gå hem till sin mamma och pappa innan de saknar ihjäl sig.

 

Av Debora Persson - 15 februari 2014 11:24

En regnig lördag är vad vi har idag. Vilmer tar just nu en powernap och det gör hans lillebror med. Mannen är iväg och agerar flytthjälp och Maximilian är kvar hos kusinerna. Han ska för första gången ställa sig på ett par skridskor idag. Han fick skridskor för någon månad sen och sen dess har han väntat och väntar på att få komma till ishallen. Med tanke på att hanaldrig stått på ett par skridskor tidigare tror jag att han kommer bli lite besviken när han inser hur svårt det kommer bli för honom att åka på isen. Men övning ger färdighet och om några år blir han kanske hockeyproffs i NHL ;)


 

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se