♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under januari 2014

Av Debora Persson - 11 januari 2014 09:02

God morgon!

Lördag och alla är vakna och uppstigna. Om en timme ska de stora pojkarna till farmor och farfar och leka en stund medan vi andra ska åka och handla lite. Idag blir det lite kalas för vår nyblivna 2-åring.

 


Av Debora Persson - 10 januari 2014 21:15

Till dig lillasyster K.



Allt för föräldrars gravidpaket.

Innehåller:

Värdecheck på en valfri body från KappAhl i 100% ekologiskt bomull

25% rabattkupong på valfritt damplagg hos KappAhl

40% rabatt på bunden bok eller spiralbok från minbebisbok.se.

Gratis gravidförsäkring från Gjensidige.

Värdecheck på 220 kr att handla för på Mom2moM.

10% rabattkupong i Allt för föräldrars shop

Tidningen Föräldraguiden Gravid från Allt för föräldrar

 



Baby To Be

Innehåller:

Windi Windi Pysventil

Sebamed Hud och hygienartiklar för baby

Avent  Nappflaska

Föräldrar&Barn  Tidning

Pappa Magazine  Tidning 

 

Kronans Droghandel

Innehåller bland annat:

Sebamed produkter

Nappflaska

Våtservetter

Babytops

Babysalva

Föräldrartidning

 


Babybox

Innehåller:

Pampers blöjor

Trygg-Hansa tvättlapp

Oral-B Pro-Expert tandkräm

Produkt från Fisher Price

Miljövänlig skötväska från Blocket

Änglamark våtservetter

Vi Föräldrar Väntar Barn tidning

 

 

Libero

Libero startpaketet delas ut på de flesta förlossningsavdelningar. Innehållet kan variera eftersom vi hela tiden vidareutvecklar paketets innehåll.

Blir man medlem på liberos sida kan man samla koder från blöjorn och liberos produkter för att samla ihop till fina premier.

 

Goboken

Innehåller:

Boken om dig- Första år-bok att fylla i.

En liten prins- kartongbok

Ett mjukt hjärta i velour 

Paket med 6 dubbelvikta kort och kuvert

Handboken Lek & lär tillsammans är en handbok i 4-färg för föräldrar

 

 

Semper

Bli medlem och få vällingburk och erbjudanden

 

 

Nestlé

Gilla på facebook och få vällingburk smakprover på välling och gröt.

Bambino

Gilla på facebook och få en matningssked

MAM

Gilla på facebook och få en babynapp 0-6 månader

Denty

Gilla på faccebook och få en bebynapp hemskickad

 

 

 


Av Debora Persson - 10 januari 2014 19:20

Nu tar vi helg igen!

Fredagen har snart passerat och idag har vi haft besök av Ida och lilla Hampus som är lika gammal som Vilmer. De är båda födda i januari. Ida och Hampus kom vid 09-tiden så vi åt frukost tillsammans.

Ellion sov för det mesta men hann vakna till mot slutet så Ida hann bebisgosa lite innan de skulle åka hem. Mina andra små herrar var på mer tjabbhumör idag än lekhumör men lite lek med Hampus blev det emellanåt.


Efter Ida och Hampus besök tog vi det lugnt några timmar innan vi åkte till barnens farmor och farfar för mannen skulle klippa sig.

Det har varit en lugn fredag annars.

I morgon ska vi ha lite kalas för Vilmer.

Och även på söndag blir det kalas.

Svårt att fatta att han är 2 år nu min lilla gosegubbe.


Lilla Ellion idag♥

 

Av Debora Persson - 9 januari 2014 19:15

Idag kom vi upp tidigt men det blev stressigt.

Klockan 07.45 var jag hos tandläkaren. Rena rama rånet och man kommer aldrig därifrån med fet plånbok. Idag blev jag 870 kronor fattigare. Dessutom fick jag två nya tider. Mossigt, jag lägger hellre mina pengar på annat som är roligare.

Jag var sjukt trött när jag kom till tandläkaren i morse med taanke på att vi inte har behövt stiga upp före klockan 08.00 nu en längre tid. Så inte så konstigt om man somnade när man låg ner och blundade. Det känns alltid bättre att blunda hos tandläkaren för annars ligger man och stirrar rätt upp i näsan på tandläkaren. Så jag tog mig en powernap när jag ändå kunde ligga ner i lugn och ro utan några barn som skrek efter mig.


Efter tandläkarbesöket åkte vi och lämnade två pojkar på dagis som verkligen har saknat att leka med sina kompisar på dagis.

Maximilian sprang direkt och lekte med sina kompisar. Vilmer däremot var inte jätteroad av att bli lämnad på dagis efter så lång tid.

Men han fyllde år igår så de skulle sjunga för honom och fira lite när han nu är nybliven 2-åring.


Vi åkte sen hem ett par timmar.

Vid 12 hämtade vi pojkarna igen eftersom vi skulle till sjukhuset för att fotografras till tidningen.

Efter fotograferingen så åkte vi och hälsade på mannens mormor så hon fick träffa Ellion för första gången.

De stora grabbarna härjade runt och hade väldigt roligt med rullatorn.

 


Av Debora Persson - 8 januari 2014 20:42

I höstas någon gång var jag hos tandläkaren för kontroll, fick en ny tid till tandläkaren för jag hade ett litet litet hål som de ville fixa så det inte skulle bli större och värre.

Det slog mig att tiden är i morgon. Och inte vilken tid som helst heller. 07.45 ska jag vara på plats. Hur tänkte jag när jag fick tiden egentligen? Har haft turen att inte behöva kliva ur sängen före 08.00 den senaste tiden. Och inte nog med att jag ska vara hos tandläkaren tidigt, barnen börjar ju inte dagis förrän klockan 09.00 så det är tur mannen är hemma så han får underhålla barnen i väntrummet medan jag är inne och plågas hos tandläkaren. Det är heller inte tandläkaren i byn så därför får de andra följa med så vi kan åka till dagis direkt efter. Dessutom kommer jag bli fattig.

Ingen aning om hur jag ska hinna med allt i morgon bitti, jag ska klara att stiga upp och göra mig själv i ordning, äta frukost, få upp ungarna och klä på dom och ge dom frukost och göra Ellion klar och amma honom. Herregud.

 

Av Debora Persson - 8 januari 2014 20:15

Vi har precis fått vår tredje prins och är så jävla nöjd med det.

Jag vet att de kommer ha väldigt mycket nytta av varandra hela livet. Jag hade inte bytt ut någon av mina pojkar för att få en flicka.

Det som mest stör mig är att andra förväntat sig att jag denna gången absolut skulle få en flicka eftersom jag hade två pojkar sen innan.

Att få höra "Erkänn att du hade blivit gladare om du fått en flicka?" och

"När ska du få en dotter egentligen?" är mest bara irriterande eftersom det för det första är det jävligt dumma frågor och för det andra så finns det inget svar på den andra frågan.

Inte fan ska jag behöva ursäkta mig för att jag bara fått pojkar eller?!?!

Att man gissat att jag väntade en flicka är inte samma sak utan jag menar att om man nu hade förväntat sig och antagit att vi skulle få en flicka så kan man hålla truten istället för att komma med dumma frågor.

Jag förstår inte ens varför man säger en sådan sak för det är väl ändå trevligare att säga Grattis till någon som precis fått barn....?

Jag är absolut inte bitter, bara irriterad över att finns folk som tycker att man tydligen inte ska vara lika glad över sin tredje son som över sin första.

 


Av Debora Persson - 8 januari 2014 13:04

Hipp Hip Hurra för våran Vilmer idag!

2 år har gått sedan vi fick vi lille Vilmer. Liten blir stor! Älskade lilla killen. Han har varit storebror i 2 veckor nu och sen han blev storebror har han vuxit så mycket! Han är inte längre minst vår lilla gullunge!

  

2 år!

Tiden går så jäkla fort, det känns verkligen som om det var igår han kom till oss.

Nu är han stor vår lille älskling. Än vill han inte prata så mycket. Eller pratar gör han minsann men inte många förståliga ord. Det är mest pappa som kommer ur munnen på honom. Och tom säger han när något är slut. Dock förstår han precis allt och jag tror att han snart kommer tjata hål i huvudet på oss för alla orden kommer komma alla samtidigt istället. :)


 

Av Debora Persson - 7 januari 2014 21:07

I morgon blir Ellion 2 veckor gammal!

2 veckor!!? Herre min gud, att två veckor kan gå så jäkla snabbt!

Idag var vi på bvc för att väga och mäta honom. Det blev bara ett snabbt besök eftersom det egentligen är inskrivning på bvc när de gör hembesök. Eftersom det varit så mycket röda dagar nu så hade de inte tid med hembesök direkt så hembesöket blir först nästa vecka.

Men vi fick iallafall en vikt och längd på Ellion. Han har nått upp till sin födelsevikt nu, vilket han ska ha gjort när han är 2 veckor gammal.

Och så har han växt 1½ cm så nu var han 52.5 cm lång.

Vår bvcsköterska är jag väldigt nöjd med och hon var väldigt trevlig!


Eftersom Ellion inte vaknar så ofta på nätterna (i natt sov han hela natten utan att vakna en enda gång) så har jag slutat väcka honom för mat eftersom han inte verkar vara hungrig på nätterna.

Sköterskan sa att eftersom han går upp i vikt så behöver jag inte väcka honom för mat på nätterna. Vaknar han och vill ha mat så får han mat annars får han sova.


Ellion är nu snart 2 veckor gammal och han sover som sagt bra på nätterna och sover mycket på dagarna.

Än så länge går det jättebra. Men än ropar jag inte hurra. De är ju lugna första tiden, det var Vilmer med men Maximilian skrek från det att han föddes. Än så länge funkar det och han är så tyst och go, men jag kommer inte vara lugn förrän han passerat 4 månader. Innan dess finns risken för kolik och eftersom jag haft 2 kolikbarn så kan jag lika väl få ett kolikbarn till. Det är jag rädd för.



Annars går det kanon med honom.

Maximilian och Vilmer tycker om sin lillebror och det går jättebra.

Jag ammar Ellion, och det går mycket bättre med amningen den här gången mot de två andra gångerna. Maximilian kunde jag inte amma och Vilmer tog det väldigt lång tid för att få igång amningen så pass att det inte längre var smärtsamt att amma honom.

Det gjorde ont första veckan att amma Ellion. De första dagarna gjorde väldigt ont och eftervärkarna kändes inte som med de andra. De säger ju att eftervärkarna blir värre och värre för varje barn och jag hade fruktansvärt ont efter både Maximilian och Vilmer och trodde definitivt att detta skulle bli ett rent helvete men icke! Det gjorde ont de första dagarna i samband med amningen

(som om man vred ur en disktrasa- fast hela magen) men det tog bara någon dag och sen var det inte så farligt längre.


Jag mår mycket bättre med efter förlossningen än vad jag gjort de andra gångerna.

Redan direkt efter förlossningen mådde jag väldigt bra och jag har inte haft några större psykbryt.










Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards