♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under oktober 2013

Av Debora Persson - 9 oktober 2013 20:49

Idag var jag hos sjukgymnasten, vilket i efterhand kändes sjukt onödigt för jag fick inte ut någonting av det i stort sett.

Kvinnan jag var hos verkade inte ha alla hönsen hemma och har nog aldrig själv varit gravid. Men jag fick iallafall börja mig fram, bak, stå på ett ben, stå på tå, stå på hälarna, veva med armar och ben och sen lägga mig på britsen och hon böjde och drog i mina ben. Vi kom fram till att det är värst på min vänstra sida. Jag fick ett papper med övningar på som jag ska göra och ett glidlakan jag kan ha i sängen så jag lättare kan vända mig om när jag behöver det.

Men jag fick som sagt inte ut mycket av själva besöket. Jag fick höra att jag inte ska lyfta tungt och så är det oavsett om man har ont eller inte när man är gravid. Och när jag ska till skolan som det bara är uppförsbacke och trappor till så tyckte hon att jag hellre skulle gå runt hela området så jag slapp trapporna. Men det går knappast... då går jag hellre i trappor som jag egentligeni nte har problem med. Det är bara jobbigt att gå i trappor och det tar lite tid men inte ska jag gå runt hela området för den sakens skull.

 

Efter att jag kom hem från sjukgymnasten steg mannen upp och han hämtade hem våra gullprinsar från dagis.

Därefter fick vi besök av Sara och grabbarna. Båda barnen hade någon att leka med och vi fikade innan det var dags för dom att åka hem. Men Maximilian har tjatat länge nu att få leka med sin kompis så han var glad iallafall. Vilmer och hans kompis skiljer det ju bara 2 dagar på men de var inte jätteleksugna med varandra ändå. Det kommer nog senare :)


Själv har jag hunnit plugga lite granna nu på kvällen men inte så mycket som jag hoppats på eftersom jag missade hela förmiddagen när jag skulle pluggat egentligen men får försöka ta igen en massa i helgen när vi ändå inte har något speciellt planerat.

I morgon har jag inte så mycket tid heller att plugga eftersom jag antagligen ska bli fattig i morgon. I morgon blir det nämligen ett besök hos tandläkaren!

Av Debora Persson - 7 oktober 2013 18:01

Det har redan gott en vecka till och jag är nu inne i vecka 29.

För exakt två år sedan var jag i vecka 27 (26+1).

Jag börjar känna mig öm vid revbenet på min högra sida. Bebisen ligger hela tiden på min högra sida i stort sett så inte så konstigt kanske.

Denna veckan ska jag till sjukgymnasten för att se vad vi kan göra mot min smärta. Häromnatten vaknade jag av att jag skulle vända mig om men det gjorde så jävla ont när kroppen låste sig att jag nästa började gråta. Så är det visserligen varje natt men häromnatten var värst.

 


Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


 

83 dagar kvar till beräknat datum! Jisses, att jag redan är i tredje trimetern är svårt att förstå. Det är alltså inte alls långt kvar nu med andra ord.

Maximilian brukade fråga när bebisen ska komma och han har nu lärt sig att bebisen hämtar man på sjukhuset efter att jultomten varit här med julklappar. Igår frågade han om vi skulle åka och hälsa på bebisen snart....

Och han berättade även att när bebisen kommer så ska han läsa godnattsagor för bebisen och sedan ska han natta den så den kan sova inne hos honom.

Han vill såklart att det ska komma en lillebror till. ♥ Vi får se helt enkelt vad det blir men oavsett så tror jag nog han blir nöjd. Själv tycker jag min mage ser ganska exakt likadan som med de andra så skulle själv gissa att det blir en lillebror till.



Av Debora Persson - 7 oktober 2013 17:14

Nya veckan är igång igen. Måndag och vi har klarat av en dag i skola och på dagis.

Middagen är i magen och nu är det slapp resten av kvällen. Hade velat plugga lite men det får vänta eftersom våra två huliganer inte direkt vill sitta stilla ;) De far runt här som små skållade råttor.

Vi inväntar iallafall att det ska ringa på dörren, vi fick ett erbjudande om Linas matkasse som vi ska ha denna veckan. Det är barnkassen vi ska ha så vi får se om det blir någon rolig mat denna veckan :)

 

Av Debora Persson - 7 oktober 2013 12:36

Igår var det söndag och då hade vi fullt upp med massor med roliga saker!

Klockan 10 började Maximilian på handbollskul. Vi var där hela familjen och tittade och även farfar följde med och tittade på. Maximilian var jätteduktig och lyssnade jättebra på ledarna. Han tyckte det var väldigt roligt iallafall och han ville självklart fortsätta med handbollen. =) Dessutom hade han köpt nya skor till handbollen som han är väldigt glad över =)

 

Lite senare på eftermiddagen hade vi hört att Bamse kom på besök till City Gross och eftersom pojkarna gillar Bamse så tog vi och åkte dit.

Vi tog och handlade lite med så slapp vi göra det idag.

Maximilian hade iallafall förväntat sig att Bamse inte alls skulle vara så stor så han var väldigt impad efteråt!

"Bamse var jättestooooor!" Förutom att träffa Bamse fick man smaka pannkakor, man fick dricka och lite annat gott och även någon liten bok av Bamse.

Maximilian var galet nöjd efter att han träffat Bamse iallafall! Vilmer tyckte med det var spännande men inte så länge Bamse var i närheten, han var nog lite läskig tyckte han.

   

Av Debora Persson - 6 oktober 2013 19:47

Gårdagens kalas slutade med massor av roliga och nödvändiga presenter för Maximilians del.

Även Vilmer fick lite presenter, och jag har märkt att Vilmer läääängtar till sin födelsedag (eller åtminstone till julafton) för OJ vad Vilmer ville ha Maximilians presenter! Särskillt de fordon han fick! Vilmer är väldigt intresserad av alla typer av fordon så överst på hans önskelista finns det nog både brandbilar och traktorer!

 

 

 

 

       

Även lillebror fick lite presenter..

 

Av Debora Persson - 5 oktober 2013 20:19

Idag var det äntligen dags för Maximilians födelsedagskalas! Som han längtat efter sitt 4-årsfirande!

Vi steg upp i morse och jag började baka två omgångar bullar till dagens kalas.

Maximilian var supertaggad till att åka iväg till sitt eget kalas!

Först på förmiddagen kom min farfar och lämnade vår bil och hämtade sin bil. Han hade med sig ett kuvert till Maximilian. Dom skulle egentligen komma på Maximilians kalas men det blev inte så sen.

Maximilian blev glad när han öppnade kuvertet och skrek att han fick en stoooor peng!

Och visst var den stor alltid! 500 kronor fick han så han kunde köpa vad han ville för! Supertack! ♥

Vi begav oss sen mot klubbstugan vi lånat till kalaset. Farmor och farfar var redan på plats och förberedde.

Klockan 14 kom gästerna och det blev massor med fika.


Två tårtor

   

Vi sjunger för födelsedagsbarnet♥

   

Födelsedagsfika

   

Gästerna

     

Fikaglad lillebror♥

 

mormor

 

Kompisen Hugo & Fia

 

Paketöppning!

   

Saga & Hugo

 

Oskar

 

Vilmer fick lite presenter han med

 

Kusin Fredrik!

   


I morgon får ni se vad det blev för presenter!    

Tack till alla er som firat vår fina 4-åring både idag, innan och efter! Han är tacksam över alla presenterna (kanske inte kläderna men dom är vi tacksamma över ;)) Tack till er som hjälpt till med allt. Min mormor till exempel som bakade tårtorna. Farmor som också bakat massor till kalaset. Och ja, tack alla för ni kom!

Av Debora Persson - 4 oktober 2013 20:15

Äntligen fredag!

Visserligen har veckan gått väldigt snabbt eftersom jag varit hemma i flera dagar med en sjuk Maximilian. Men idag var han på dagis och jag var i skolan igen. När jag sen hämtat hem mina små gull från dagis så väntade vi på pappa/morfar som skulle komma och fira Maximilian.

Han och Suss kan tyvärr inte komma i morgon på kalaset eftersom Suss är dålig så då fick morfar komma och fika idag iställlet.

Och Maximilian fick såklart presenter med och det var playmo. En polisstation och en brandman. Maximilian har verkligen börjat gilla playmo nu och sen innan hade han en veterinärstation med massor med djur och även ett stort piratskepp. Nu när han fyllde år så fick han också en polisbuss med båt, poliser och bov av oss. (Vi visste att han skulle få stationen av morfar och Suss)

   

Mannen kom hem från jobbet och vi bytte bil med pappa och sen åkte han vidare.

Vi packade in oss i bilen oc åkte och handladel lite inför kalset i morgon. Barnen köpte gottis och på vägen hem sa Maximilian "Nu åker vi hem och ska ha fredagsmys!" Så rätt han hade! Fredagsmys! Middag och sen mys i soffan. Nu sover båda prinsarna och jag ska slänga upp benen i soffan och lägga mig under filten för att fortsätta fredagsmyset.


Av Debora Persson - 3 oktober 2013 19:43

Jag flyttade hemifrån när jag var 17 år och klarade mig alldeles utmärkt utan micro ett tag men i julklapp fick jag en liten smidig perfekt mico av mamma.

Den har bott med mig i alla år och den har varit med om hela 6 flyttar på 8 år och klarat sig så jäkla bra.

Men idag när jag skulle snabbsmälta lite choklad i micron så blixtrade det till.

Jag hann tänka att plastskålen jag smälte det i egentligen var gjord av aluminium, att det var fel på chokladen och att jag kanske var tokig som micrade choklad. Man ska ju smälta i vattenbad och det hade jag ju gjort med allt innan men nu när jag skulle snabbsmälta det sista så borde jag kanske tänkt efter en extra gång.

Det luktade kontigt brännt i hela huset och mitt hjärta hade stannat. Tänkte prova trycka igång micron igen men vågade inte om den skulle explodera så jag drog ut sladden. Tänkte att mannen skulle få prova den när han kom hem istället :)

För det första så är inte plastskålen gjord av aluminium och jag har micrat de skålarna innan. Fel på chokladen var det såklart inte (inte så pass fel att den ska börja blixtra i micron iaf) och jag är nog inte tokig.


När mannen kom hem från jobbet så skulle Vilmer passande nog ändå ha välling så jag bad mannen prova micron.

Och även nu blixtrade det till och jag fick inse att min lille micro trillat av pinnen för gott nu.

Det roliga är att jag häromdagen ändå tänkte på att jag haft min micro väldigt länge och att han hängt med mig längre än jag och mannen varit tillsammans!

Det var väl på tiden då att min micro skulle lägga av.


Det typiska var att när vi var i Ullared för lite sedan så stod jag ändå och dreglade över den knallrosa micro som bara skrek efter att bli min men eftersom jag hade en micro hemma som funkade perfekt och var inte i behov av en ny så den fick inte följa med mig hem.

 



Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards