♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under oktober 2013

Av Debora Persson - 13 oktober 2013 20:15

Pratade med min mamma igår och vi kom in på det där med namn till bebisen.

Vi är inte lika enade när det gäller namn... Det enda namn som både jag och mamma skulle vara överens om är om det blir en pojke för då hade jag velat att han ska heta Valdemar men det vill absolut inte mannen så det namnet kan jag fetglömma. Mannen kan sträcka sig till att om det skulle bli en pojk så får han åtminstone heta Valdemar i andranman så jag får väl vara nöjd med det.

Om vi skulle få en flicka röstar mamma på två namn som jag absolut sagt nej till så det är tur hon kan tjata på sina andra 4 ungar när de ska ha barn sen ;)

Det är jättesvårt när det gäller namn! Flicknamn har vi haft klart länge och vi väljer på två namn där. När det gäller pojknamn så är det svårare. Mycket svårare! Jag vill som sagt ha Valdemar men det verkar inte som om mannen någonsin kommer gå med på det namnet. Och när det gäller hans namnförslag till pojk så kräks jag ungefär lika mycket på dom namnen som han gör på Valdemar.

Och när man kommer med namnförslag och namntankar till andra så har alltid andra "dålig bild" av just det namnet man själv gillar. Men så är alla visserligen. Man har ju en bild av ett namn och är det ingen bra bild så blir det ingen bra bild. Men som tur är så kan det ändras :)

Det är svårt med namn. Man ska ändå ge barnet något som den ska leva med i resten av sitt liv. Det är viktigt med namn. Både jag och mannen är iallfall enade om att vi absolut inte ska välja ett namn som är tokvanligt just nu.

Vi vill inte ha ett barn som får bli kallad vid sitt efternamn i skolan bara för att det finns tre till i samma klass som heter likadant.


När Maximilian föddes 2009 var det 133 stycken som fick namnet Maximilian som tilltalsnamn i Sverige.

Förra året var det 145 stycken som fick heta Maximilian.

Förra året, när Vilmer föddes så var det 176 stycken som fick Vilmer till tilltalsnamn. (Wilmer 241 stycken)

Inga jätteovanliga namn men heller inga jättevanliga namn. Jag vet ingen annan än min Maximilian som har samma namn som honom och när det gäller Vilmer vet jag att det finns en till på hans dagis på en större avdelning som heter Vilmer (kanske med W?) så förhoppningsvis blir de iallafall ensamma i klassen med sitt namn och så vill vi ha med tredje bebisen med. =)


Magen igår

 



  



  

Av Debora Persson - 12 oktober 2013 08:47

God morgon! Lördag idag och om en liten stund ska Maximilian iväg på sitt andra träningspas spå handbollskul. Det är egentligen söndagar som gäller på handbollen men denna helgen skulle det vara på lördagen för de hhar en massa andra tävlingar där i helgen. Idag ska jag även hinna plugga och övningsköra så dagen är fullbokad. :)



Av Debora Persson - 11 oktober 2013 20:09

Jag kommer nu tävla ut en valfri babydress till en lycklig vinnare!

Dressen finns i två storlekar 0-6 månader och 6-12 månader.

Dressen kommer från Like A Kid.

 

 

 

"Jag tävlar hos Debbie- Mamma till 2 prinsar och gravid om en valfri dress från Like A Kid.

Var med och tävlar HÄR du med!"


Några få och enkla regler finns i vanlig ordning och alla kan vara med och tävla såklart!

1 Lott (obligatorisk) Du ska gilla Like a Kid på facebook (HÄR)

Du ska även gå in på Like A Kid´s hemsida (HÄR) och välja ut vilken dress du skulle vilja ha om du vinner. Skriv i kommentarsfältet att du gillat på FB me ditt namn och vilken dress du önskar.


2 Lotter (frivillig) Du ska tipsa om tävlingen på din blogg eller facebook. Skicka länken till mig här på kommentarsfältet. Kopiera bild och text. Om du tipsar via facebook så kom ihåg attt ha profilen öppen så jag kan se att du tipsat.


Tävlingen avslutas 27 oktober klockan 21.00


Like a kid är en nystartad webbutik som säljer snygga och unika barnkläder.

Just nu har de yttligare en tävling på facebook där du har chansen att vinna det fina babyset här nedan. Så passa på att vara med i båda tävlingarna!

 


Av Debora Persson - 11 oktober 2013 16:15

Glöm inte bort att gilla Like A Kid på facebook,

Där kan ni vinna detta snygga set till bebisen!

 

HÄR hittar ni hemsidan där ni kan shoppa loss en massa snygga barnkläder!

 

Webbutiken är nystartad av min samo och hans kompis. Där säljs unika och tuffa barnkläder. Gillar man deras sida på facebook har man nu chansen att vinna det snygga set till bebisen som ni ser ovan. I webbutiken finner ni många fler häftiga babyset!

Av Debora Persson - 11 oktober 2013 10:09

Börjar fredagen med att inte bli det minsta klokare. Undrar när jag kommer ha nytta av detta?

Av Debora Persson - 10 oktober 2013 19:01

Besöket hos tandläkaren gick bra idag.

Det blev röntgen av min mun vilekt jag inte trodde det skulle bli eftersom jag är gravid men det kan man tydligen göra ändå utan problem. Förutom den tjocka kragen fick jag på mig ett blytungt förkläde så då skulle det inte vara några problem.

Notan slutade på mycket mindre än jag trodde, 440 kronor eftersom försäkringskassan betalar en del av besöket. Men det är som sagt inte billigt att gå till tandläkaren. Efter att min visdomstand är ute så ska jag börja betala månadsvis för då slipper man dra ut på dessa tandläkarbesök hela tiden eftersom man blir urfattig. Nästa besök jag ska göra på plats är i januari.



Av Debora Persson - 10 oktober 2013 18:35

Undrar vem som köpt denna bok till pojkarna?

Av Debora Persson - 10 oktober 2013 10:57

Hej och gomiddag! Är hemma från skolan för att hinna trycka i mig lite lunch och om en liten stund ska jag bege mig till tandläkaren. "Spännande" att se vad det där besöket kommer kosta mig.. Kollade innan för att se om det verkligen är inom ett år som de sa att jag skulle bli kallad igen från mitt första besök förra året. De sa jag skulle bli kallad i augusti så jag hade någgra månader på mig om det skulle vara något med tänderna så det skulle gå på högkostnadskortet. Och eftersom jag inte fick tid förrän nu så var jag lite orolig att det gått mer än ett år men icke, jag var hos tandläkaren den 15 oktober förra året...

Förhoppningsvis är det inget som behövs fixas i munnen på mig förutom den där visdomstanden men det fixar käkkirurgen nästa år på mig.

Och dessutom ska jag tillbaka till skolan efter tandläkaren och ha svenska så förhoppningsvis är jag inte full av bedövning :)

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards