♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under oktober 2013

Av Debora Persson - 22 oktober 2013 19:24

Vad jag älskar er!

 

Av Debora Persson - 22 oktober 2013 17:14

Jag är medlem på Buzzador och tycker du med ska bli det!

Som medlem på buzzador får du helt kostnadsfritt hem nya produkter och tjänster som du får prova på och även dela ut och låta dina vänner får prova på.

Klicka HÄR och bli medlem!


Igår fick jag hem ett nytt paket från Buzzador som innehöll Loctite Power Flex- Marknadens mest högpresterande superlim.

Helt perfekt då det hela tiden går sönder saker i huset när man har två små huliganer hemma. :)


    

Av Debora Persson - 21 oktober 2013 18:15

Måndag igen och ny vecka. Idag är jag i vecka 31 minsann.

Dagen inleddes med ett besök hos barnorskan. Maximilian följde med idag och han tyckte det var jätteroligt. Dels för det fanns leksaker där och dels för att han äntligen fick lyssna på bebisen.

Och precis som jag sagt till honom så fick han höra att bebisen lät som en häst.

Dock så gnäggade den inte som han trodde ;)

Barnmorskan berättade för Maximilian att bebisen låg i magen och badade och han tyckte det var döhäftigt.

Vi pratade lite om förlossningen och hon skulle skriva in att jag var livrädd för förlossningen i mina journaler som barnmorskorna på förlossningen få när vi kommer in. Men vi skulle prata mer om det nästa gång vi ses.

Och även om hon skriver in det i den journalen så kommer jag ändå att skriva ett eget förlossningsbrev som jag har med mig till förlossningen precis som jag gjort de andra gångerna. I Malmö var man i stort sett tvungen till det då barnmorskorna inte fick något i datorn utan man hade med sig alla journaler och papper själv när det var dags. Nu finns allt i datorn när man kommer in.

Och pratet om att tredje förlossningen är den lurigaste kom vi in på igen. Antingen kan den vara precis som första förlossningen eller precis som den andra eller snabbare. Min barnmorska trodde dock inte det skulle vara några problem denna gången heller eftersom min första förlossning tog totalt 5 timmar så jag hade aldrig någon lång och utdragen första förlossning. Även andra förlossningen gick toksnabbbt så att även om tredje förlossningen skulle vara knepig är det inte så troligt att jag skulle få en jobbig förlossning nu. Min kropp är tydligen gjord för att föda barn.

Känns ju skönt, förhoppningsvis har hon rätt. :)


Järnvärdet togs inte idag.

Viktuppgång: 8 kg totalt

Hjärtljuden: 150 slag per minut. Precis som de andra gångerna.

SF-mått: 30. Fäljer kurvan helt perfekt.

   


 

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det viktigt att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpenning (tidigare havandeskapspenning) från och med nu. Du ansöker om gravidpenning hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Av Debora Persson - 20 oktober 2013 19:45

Idag har vi haft fullt upp. Maximilian tog sin pappa med sig på handboll i förmiddags, tror farfar kom och tittade på med. Jag och Vilmer var hemma under tiden och jag målade klart byrån vi köpte igår. Sen åkte vi och handlade. Hem och åt lunch innan mannen skulle åka och lämna våra små gull hos sin mormor för att sen åka till Malmö och glo på fotboll Jag stannade hemma och försökte plugga ifatt det jag hamnat efter med.

Barnen kom hem nu vid 19.

Vilmer fick en välling, gick och borstade tänderna och nu har han lagt sig för natten. Maximilian är fortfarande vaken en liten stund till men han är trött och snart kommer mannen hem med.

Och så var denna veckan över. Ny vecka i morgon och veckan startar med ett barnmorskebesök.

Maximilian ska få följa med, Han pratar ofta om bebisen så nu har jag lovat honom att han iallafall ska få lyssna på bebisen då det dröjer innan han får träffa bebisen. Jag har berättat för honom att det låter som en häst när man lyssnar på bebisens hjärta så nu tror han att bebisen gnäggar :)


Just nu sitter Maximilian och pratar i telefon med Cajsa och han berättar för henne att han ska åka till doktorn och lyssna på bebisen.

Och så säger han att mamma och pappa ska åka och hämta bebisen sen och då ska han och Vilmer vara hos mormor, farmor och farfar medans vi gör det. Haha!


Glöm inte bort att ni resten av kvällen får 20% rabatt när ni handlar på Like A Kid fram till midnatt!

Och tävlingen som avslutas om en vecka, 27 oktober. Tryck på bilden för att komma direkt till tävlingen där du kan vinna en valfri babydress!


     


75%

Av Debora Persson - 20 oktober 2013 18:48


 


Av Debora Persson - 20 oktober 2013 10:43

Vilmer tittar på Emil i Lönneberga och jag hör:

Mamma var duktig i skrivning och varje kväll skrev hon upp Emils hyss i en blå skrivbok, fast Emils pappa tyckte det var onödigt.

" Vad ska de då tjänä till? Med alle hyss han gör den ongen, så sliter du ut våran blyetspennä! Har du tänkt på dä?"

" Då köper jag en ny!"

" Du är då ente rädd för utgifter ente!"

 

 

Av Debora Persson - 20 oktober 2013 09:19

När man har mindre snygga väggar på rummet så får man snygga till det med sin idol på väggen!

    

Av Debora Persson - 19 oktober 2013 20:09

Idag blev det en liten familjeutflykt till Ikea. Maximilian längtade som en tok eftersom han visste att han skulle få bli lämnad i lekrummet medans vi andra gick i affären.

Jag fick övningsköra i stort sett hela vägen upp dit och det gick jättebra. Maximilian brukar sitta bakom och stressa mig med att ropa "Det kommer en bil bakom oss mamma! Gasa mamma! Vi har en bil bakom oss!!"

Men idag stressade han mig inte :)

Efter knappt en timme inne på Ikea hämtade vi Maximilian i lekrummet eftersom vi ändå gick förbi där just då och Vilmer var hungrig så vi skulle äta lite lunch. Vi såg att Maximilian var mitt inne i en lek i "köket" där de dukade bord och annat så trodde det skulle bli knepigt att få honom därifrån. Men han var verkligen jätteduktig och följde med oss utan ett ord.♥

Vi gick och åt lite lunch innan vi fortsate genom varuhhuset och tllslut kunde betala och åka hemåt med två trötta små killar i baksätet.

Vi handlade inte mycket men lite småsaker och en byrå blev det.

 

När vi kom hem åkte pojkarna iväg direkt då de skulle hjälpa barnens farmor och farfar i trädgården. Själv skulle jag inte vara mycket till hjälp eftersom jag redan har ont i hela kroppen så jag stannade hemma och byggde ihop byrån under tiden. Ikväll är hela familjen toktrötta och Vilmer sover redan.




 

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skapa flashcards