♥Så Älskade Från Första Stund♥

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2013

Vecka 32 (31+0)

Av Debora Persson - 28 oktober 2013 20:24

Idag gick jag in i ny vecka. Är i vecka 32 nu. Helt sinnes!

Jag känner mer och mer att jag har en pojke i magen och känner mig 99% säker på att pojkarna kommer få en lillebror!

När man känner på sig om det är en flicka eller pojke som är i magen, just nu finns det inte i min värld att jag har annat än en pojke i magen. Jag känner mig så säker! :)

Jag skulle ärligt talat bli förvånad om det är en flicka. Men vi får helt enkelt vänta å så. I morgon är det tänkt att det ska vara 2 månader kvar till BF. Och jag har hela tiden gissat på att bebisen kommer den 29 december från första början så det är nog två månader kvar i morgon om det blir efter mina beräkningar när man jämför när de andra barnen kom. :)


Jag har fortfarande ont och foglossningen gör sig påmind hela tiden.

Jag vaknar på nätterna och kan inte röra mig. Ibland vaknar jag och har så ont att jag skulle kunna gråta ihjäl mig. När jag vaknar så tar det ofta lång tid att somna om så jag sover inte så mycket på nätterna. Måste däremot säga att det där glidlakanet jag fick av sjukgymnasten packades upp häromdagen. Jag trodde inte det skulle göra skillnad men det gör det! Jag vaknar fortfarande och har ont men det är mycket lättare att vända sig om och därmed somnar jag om snabbare och det gör inte lika ont att vända sig.


Men att bebisen dessutom är nattapigg och varje natt vaknar jag vid 04 för då bökar bebisen.

Jag hoppas lite att när den är född så ska den inte vakna klockan 04 för att böka runt. Möjligtvis äta och sen somna om ;)


I morgon ska jag ringa och boka studiebesök på förlossningen.

Jag lär vara den ende blivande trebarnsmorsan som går på studiebesök på förlossningen men jag känner att jag måste det för att bli lugn.

Jag är fortfarande livrädd så jag behöver nog lyssna på en barnmorska som sitter och berättar att allt är ofarligt. :)

      

 

Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Debora Persson - 5 maj 2014 13:16


Ni hittar mig istället här http://debbie.bloggplatsen.se/     ...

Av Debora Persson - 29 mars 2014 20:23

Idag sken verkligen solen! Vi har varit ute, eller åtminstone grabbarna. Jag höll mig inne och fixade med de som behövdes fixas här hemma. Övningskört har jag också gjort. Gick väl sådär idag. Höll på att krocka två gånger. Jag har verkligen noll k...

Av Debora Persson - 29 mars 2014 08:15


Nu kan jag äntligen titulera som som något så stort som FASTER! Jag är ju den enda i syskonskaran som inte haft syskonbarn. Men nu så äntligen har jag blivit faster till storebros lilla Ines. ♡♡ Hon kom igår på förmiddagen och lika ra...

Av Debora Persson - 28 mars 2014 20:19

Vilken helt fantastisk bra start vi fick på denna helgen! Ett datum att lägga på minnet med andra ord. Och på födelsedagslistan ♡♡ Vaknade upp i morse och med tankarna på helt andra saker! Vilka tvärvändningar! Likaså vädret, i...

Av Debora Persson - 27 mars 2014 10:09

En regnig och grå dag idag. Jag som hörde det fina vårvädret skulle komma idag? Förhoppningsvis kommer det nu till helgen så vi kan tillbringa mycket tid utomhus med grabbarna. Några ärenden inom stan om en stund. Jag ska hämta ut ett nässpray ...

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards