♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under september 2013

Av Debora Persson - 18 september 2013 15:32

Den där dödsångesten jag haft nu flera veckor är i stort sett borta nu. Ångest över att skriva flera tal som ska hållas i skolan. Det sista stora talet som ska vara personligt och ska betygsättas (de andra två var bara övningar och betygssätts inte) har jag nu äntligen nästan skrivit klart. Talet är klart men det ska klämmas in lite smådetaljer med så är det klart. Sen ska det bara redovisas med inför klassen men det värsta är ju ändå att komma på något bra att skriva. Förutom talet som jag inte ens hade påbörjat i morse har jag fått massor gjort. Historiaarbetet är inskickat och klart. Privatjuridikens arbete är åtminstone påbörjat och snart klart så idag är jag nöjd med dagens arbete. Om några minuter ska jag gå och hämta hem mina små huliganer men åskan är ovanför och det smäller och mullrar som bara den så jag väntar några minuter innan jag tar mig ut. Ösregnet har iallafall lagt sig så förhoppningsvis kommer det inte mer regn nu innan jag är hemma igen.

Mitt paralpy är nämligen sönder så kommer antagligen bli dyngsur isåfall :)


Av Debora Persson - 17 september 2013 14:22

Idag är jag hemma med en sjuk liten Vilmer. Han har varit vaken en hel del i natt och i morse väldigt tidigt vaknade han för han hade lite jobbigt att andas eftersom han var så täppt i näsan. Så han får vara hemma idag och hoppas på att han blir bättre. Bra med sjukdomar denna veckan isåfall för nästa vecka har vi absolut inte tid att bli sjuka när Maximilian fyller 4 år, jag ska på glukosbelastning hos barnmorskan, Maximilian ska till tandläkaren och vi ska ha kalas. Så fullt upp har vi nästa vecka minsann! Jag har iallafall hunnit plugga lite idag när jag inte behövt underhålla Vilmer när han har sovit. Och dagens höjdpunkt för honom är att gå ner till kaninerna och mata dom så det har vi gjort med. :)


Av Debora Persson - 16 september 2013 20:13

För 4 år sedan var jag tjock.

Om en vecka har vi en tvättäkta 4-åring här i huset. Min lilla stora pojke fyller 4 år och bilden här är tagen exakt en vecka innan Maximilian föddes. Men han har tjatat och tjatat om att han snart är 4 år nu hur länge som helst och att han ska ha kalas för sina kompisar så jag har räknat honom som en 4-åring nu ganska länge. Men om en vecka är han 4 år på riktigt! Herremingud vilken stor pojke jag har! Kan inte fatta att min lilla lilla gosse är 4 år!

    


Av Debora Persson - 16 september 2013 19:32

Måndag och ny vecka och så även i graviditeten.

Idag har jag gått in i vecka 26! Fatta vad tiden går fort! Satt nyss och tänkte på att tiden går fort nu när jag är i vecka 19, men så kom jag på att jag är ju inne i vecka 16 till och med! Som jag skrev häromdagen så har foglossningen kommit rejält. Att ligga ner går bra, men att ta sig upp från liggandes är en rejäl utmaning. 

Ibland får jag ont i ryggen men än så länge är det inte så farligt. När jag kommer till skolan med bussen så vet ni som gått där att det är rejält med trappor upp till skolan och man blir helt slut innan man kommit upp från trapporna och backarna. Lättare att gå hem från skolan! :) När jag går längre streckor får jag ont, kanske inte direkt utan det blir som en saftig träningsvärk om inte annat.

Men annars, förutom att man har lite ont så mår jag prima.

Idag kände jag hur bebisen drog antingen benet eller armen längs hela min mage. Och det sparkas fortfarande hej vilt där inne.
 Jag slipper iallafall fortfarande gå upp på nätterna och kissa. Det har jag inte behövt med varken Maixmilian eller Vilmer så jag får oftast sova väldigt bra, men däremot kommer väl tiden då jag sover illa för jag har ont i hela kroppen.

 

Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

 


Av Debora Persson - 15 september 2013 09:03

5 små kaninungar fick vi för några veckor sedan. Någon dag efter vi kom hem från Turkiet så upptäckte vi att den gula kaninen hade fällt en massa päls och byggt ett berg av halm och päls. Hon tömde vattenflaskorna på nolltid och hon åt som en häst. Jodå visst fanns det 5 små bebisar! Nu har dom äntligen fått lite päls, öppnat ögonen och är uppe och springer! Visst är dom söta!?

     

Mamman & Pappan

   

Bio

Av Debora Persson - 15 september 2013 08:29

God morgon! Idag fick vi lite sovmorgon till 7.30 Lite annat än igår ;)

Igår hann jag såklart inte plugga någonting alls så idag hade jag tänkt att jag skulle öppna böckerna en stund.

I eftermiddag ska har jag lovat Maximilian att han och jag ska ta bussen in till stan och gå på bio och därefter får pappa och lillebror hämtar oss.

Vi ska se på Smurfarna 2.

En riktig mysdag för mig och Maximilian!


 

Av Debora Persson - 14 september 2013 08:31

Godmorgon kalla lördag! Barrnen har blivit vana att stiga upp klockan 06 om vardagarna nu när det är dagis som gäller. Öven så på helgerna nu har vi märkt. Två små piggeliner klockan 06 medaans mamma och pappa ville sova några timmar till. Men det är bra att de är villiga att stiga upp klockan 06, det ska jag komma ihåg på vardagara ;)

Nu är det iallafall helg som gäller och denna helgen har vi inte jättemycket planerat. Jag ska plugga iallafall en hel del. De som ska söka högskolan till våren får ju sluta lite tidigare eftersom betyg och annat måste in till högskolan i december. Annars pågår terminen till 19 januari och då har jag definitivt fött barn så jag hade tänkt att iallafall fått det mesta av alla skolarbeten klara innan jul men nu i bland annat i engelskan ska jag plugga i samma tempo som de som ska söka högskolan så jag kan sluta engelskan i slutet av november. Så slipper jag tänka på den sen sista tiden, :) Men det kommer bli mycket hemmaplugg isåfall men det kan det vara värt.

I morgon ska jag och Maximilian gå på bio med. Vi ska se på Smurfarna 2. :)

Av Debora Persson - 13 september 2013 14:05

Ska jag få er att må lite dåligt såhär på fredagseftmiddagen?
Titta då på denna lilla filmen, den får er att må mycket dåligt kan jag lova.

Den handlar iallafall om en mamma som glömmer sitt lilla barn i bilen medans hon går in och handlar...

Usch och fy.

Aldrig ska jag lämna mina barn ensamma i bilen förrän de är så pass stora att ta sig ut själva.

Aldrig i livet och inte ens för en liten stund

.

Var 10:e dag dör ett ensamt barn i en överhettad bil i Usa. Sen 1998 har det varit 575 dödsfall tillhörande en överhettad bil. 73% av dom barnen var under 2 år. Det kan ta så lite som 15 minuter i en överhettad bil för ett barn att få livshotande hjärn- eller njurskador. När kroppen når temperaturen 40 (104) grader så börjar dom inre organen att stängas av, vid 41.6 (107) grader kan barnet dö. 20 barn har redan dött pga överhettning i en bil i Usa detta året.


Tänk på det.

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards