♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under september 2013

Av Debora Persson - 25 september 2013 20:37

Idag hade vi inskolningsmöte med båda barnen på dagis. Först var jag på möte på Maximilians avdelning. Jag fick veta lite hur det går för honom och det går jättebra för honom. Han är jätteduktig och har fått många nya kompisar. Och det känns bra för oss också att ha honom här. Förra dagis gillade jag visserligen med men Maximilian kom i stort sett hem varje dag och sa att de stora pojkarna varit dumma mot honom men här har han inte sagt något sådant. Han älskar att vara här och blir alltid lika besviken när jag kommer för att hämta hem honom och det betyder ju att han trivs! ♥ Trivs han så trivs jag. Han leker jättebra med en kille och de har redan hunnit bli bästa kompisar och de leker jättebra tillsammans. Tyvärr ska de flytta i helgen så han byter dagis och det är ju lite tråkigt när Maximilian hittat någon att leka så bra med. Men han har fler kompisar på dagis så det kommer nog gå bra ändå. :)

Men det funkar jättebra för honom där och det är huvudsaken!

Efter mötet på Maximilians avdelning gick jag över till Vilmers avdelning och hade litet möte där inne med. Även här går det jättebra för honom. Han är väldigt omtänksam och hjälpsam sa fröken. Han dukar gärna av bordet och hjälper till att fixa. Precis som han gör hemma, här går han gärna och slänger blöjan själv när han fått ny blöja, han dukar gärna av bordet och tar gärna ens tallrik innan man själv hunnit äta klart ;) Han har mycket energi och mycket spring i benen vilekt resluterar i att han brukar vara toktrött vid lunch redan. Och han trivs han med såklart!


   

Förutom inskolningsmöte idag har jag pluggat massor och även hunnit baka lite bullar till kalas i helgen. I morgon blir det en omgång bullar till men då ska det bakas mjölkfria så vi får se hur det slutar. Hoppas det blir ätbara, annars vetesjutton vad jag gör.



Av Debora Persson - 24 september 2013 20:59

Igår blev det veckobyte igen och jag har nu gått hela 26 veckor. Tänk att man är inne i vecka 27! Denna vecka är det glukosbelastning som gäller samt ett barnmorskebesök igen. Glukosen ser jag dock inte fram emot. Särskillt inte när mannen jobbar och jag ska sitta där hela förmiddagen ensam. Men så är det, jag får väl plugga eller göra något vettigt under tiden :)

Jag mår iallafall bra, ont har jag till och från men tidigare gånger har jag haft det värre och även haft saftig halsbränna. Denna gången har jag haft halsbränna någon enstaka gång bara men inget som hållt på dagligen från början till slut.

Det huffas och buffas inne i magen och emellanåt får jag mig en rejäl spark så det är väldigt livligt där inne hela tiden.

   

 

Av Debora Persson - 24 september 2013 20:44

Idag blev det skolan en stund innan jag fick bege mig iväg igen för att hämta Maximilian på dagis. Han hade en tandläkartid så jag hämtade honom direkt efter han ätit lunch. Jag kom precis lagom till hans sista tugga.

Idag hade de sjunigt för honom för att han fyllde år igår och så hade han fått ett armband med sitt namn på och ett fint litet kort. Så det var med andra ord en nöjd kille jag hämtade idag. Inte ofta det händer eftersom han oftast vill stanna kvar och leka och absolut inte alls följa med hem. Men idag hade jag mutat honom med att vi skulle åka buss till tandläkaren så det gick han med på :)

När vi satt på bussen sa han "Ska vi åka och hämta bebisen nu, mamma?"

Tyvärr så skulle vi inte hämta hem någon bebis utan den får vi hämta hem efter att jultomten varit på besök hos oss.

Och sen sa han "ÅH, vad jag älskar att åka buss med dig mamma!" Tur man kan roa en liten själ så lätt! ♥

 

Hos tandläkaren gick det iallafall bra och han skötte sig exemplariskt. Efteråt fick han titta i den lilla lådan och valde ett suddgummi som såg ut som en haj innan vi gick därifrån. Jag hann dessutom skriva över Vilmer till denna tandläkaren med eftersom han automatiskt hamnade i stan när den vi har här stängde ner. Jag och Maximilian håller till där vi brukar så vi flyttade över Vilmer med. Till Maximilians lycka åkte vi bussen hem igen.

Av Debora Persson - 23 september 2013 21:21

Min lilla stora älskling fyller 4 år idag. Dagen började lagom roligt med att jag fick ringa mig sjuk eftersom jag inte var tillräckligt pigg för skolan. Barnen var vakna när vi kom in och sjöng för Maximilian. Båda blev lika förvånade när vi sjöng, eller jag sjöng inte så mycket men mannen fick sjunga för mig med. Tror Vilmer blev chockad. Vid frukost var han helt utmattad. Men det blev iallafall paketöppning. Som vanligt var det de hårda paketen som var roliga och inte de mjuka. ;) Även Vilmer fick presenter idag. Nu för tiden kan man inte ge den ena något utan att den andre också ska ha så vi hade slagit in ett par byxor och ett gänga nappar till Vilmer som han ändå behövde och skulle få ändå. Maximilian var iallafall nöjd med sina presenter och han lyste upp i hela ansiktet varje gång han såg vad paketen innehöll. Bra med ett nöjt födelsedagsbarn!♥


 

Min fina fina 4-åring!

 

Spännande att öppna presenter!!

 

Lillbrorsan fick med paket.

 

Spindelmannen!

           


Och presenterna...

 

Bilar-Labyrint spel, Fem Myror är fler än fyra elefanter spel, Playmo Polisbil med polisbåt och poliser, skor som blinkar, barnyatzy, fotbollskläder, Spindelmannengubbe och Ironman gubbbe, Snickarbyxor, Verktygslåda, 2 par jeans och ett par hängslebyxor,

Vilmer fick sig också ett par hängselbyxor och namnnappar som han ska ha på dagis eftersom han ett flertal gånger haft andras nappar liggandes på sin hylla så nu slipper han byta nappar med de andra barnen.

 

Dagen som sen gått har varit lugn för min del, jag har försökt vila upp mig så gott det går eftersom jag inte alls har tid att vara sjuk. Barnen tog med sin pappa och åkte till affären för att köpa tidningen och sedan har de lekt ute. Maximilian har provat att snickra lite och testkört sina verktyg han fick och sedan har de spelat fotboll. Maximilian fick välja middag idag eftersom det var hans födelsedag och han valde såklart pannkakor så det har vi gottat oss med idag, ♥

Jag hoppas han är nöjd med sin dag idag iallafall och det verkar som om han är det. Och han somnade tidigt idag med så han var helt utmattad!

Själv kan jag inte förstå att tiden går så fort. 4 år! Är man 3 år är man fortfarande liten liksom men när de blir 4 år så blir de helt plötsligt så stora. När man är 6 år börjar man ju skolan (nollan) och det är ju snart! Man får lite småpanik, ju äldre barnen blir desto äldre blir jag med.

 

När Maximilian var och köpte tidningen så sa han till sin käre far att mamma var med i tidningen. Det såg inte mannen men det gjorde minsann Maximilian. Jag var med på förstasidan faktiskt. Och inne i tidningen var även mannen med på ett hörn. Men såklart så var Maximilian med i tidningen! ♥

   

Av Debora Persson - 22 september 2013 19:57

Maximilians sista dag som 3-åring är snart över. Den är över för honom eftersom han somnat nu och när han vaknar så vaknar han som 4-åring! Min stora kille! ♥ I morgon klockan 10.45 är det exakt 4 år sedan han föddes. Gud vad tiden går fort! Jag minns dagen som om det var igår han kom. Aldrig trodde jag att han skulle komma som en raket och jag var helt säker på att när vi strax efter 09 kom in till förlossningen att vi skulle bli hemskickade och att det antagligen skulle bli en bebis mot kvällen eller dagen efter. Inte samma förmiddag, det trodde jag aldrig. Men det gjorde han. Vår prins. ♥

Min dag är dessvärre fruktansvärt förkyld och jag mår inte alls bra så vi får se hur jag mår i morgon om jag kommer orka med en dag i skolan eller inte. Just nu orkar jag inte med mig själv knappt. Men det är så typiskt, för förra veckan när Vilmer var dålig så tyckte jag ändå det var bra för denna veckan som kommer har vi inte tid att vara hemma och va sjuka. Men nu är vi där ändå. Just denna kommande veckan av alla veckor på hela året! Typiskt!

Av Debora Persson - 21 september 2013 20:59

På Coop var det visst pyssel för barnen idag. Maximilian fick måla en liten kruka och sen fick den torka medans vi handlade och innan vi skulle gå för att betala så fick han så smörgåskrasse i sin lilla kruka. Snacka om nöjd kille!

Och ni som inte ser det så kan jag tala om att han målat en massa väder på krukan. Det är regn, sol, moln och himmel på krukan!   

   

Av Debora Persson - 21 september 2013 20:10

Idag var det bytardag så vi hade ringt in mamma och lillebror som skulle få äran att vara barnvakter så vi kunde handla barnkläder. Vi hittade massor kläder till barnen och när det är begagnade kläder så är de helt perfekta till att ha som extrakläder liggandes på dagis också. Till Maximilian hittade vi 2 par byxor, 5 tjocka tröjor, 1 onepiece, 7 tunna tröjor/t-shirts och Manchester United kläder. Till Vilmer hittade vi 3 tjocka tröjor, 4 par byxor och 4 tunna tröjor/t-shirts. Till bebisen hittade vi också lite och det blev 2 par byxor, 4 pyamasar och 3 bodysar. Sen hittade vi även ett påslakanset med Bilar på till Vilmer med. Maximilian har ett likadant så nu fick Vilmer ett med. :)


Vi hittade ju mest till Maximilian och nu när han snart fyller år så vet vi att han kommer få ännu mer kläder, både från oss och andra men just nu pågår det storleksbyte för hans del och han har så otroligt LITE kläder nu så han behöver massor med kläder!

Särskillt byxor och tjocka tröjor. Så även om en hel del köptes idag så är han ändå i behov av kläder. Vilmer har ju inte direkt storleksbyte men han har 86/92 men ska helst ha 92 för 86 är han för lång för så lite knepigt med hans kläder och det är svårt att hitta endat 92:or till honom så därför hittade vi inte så mycket till honom idag. Och bebisen, trodde vi skulle hitta lite mer men det gör inget. Bebiskläder kan man ju köpa hur mycket som helst så det går nog ingen nöd när det gäller kläder till bebisen. :)

Under tiden vi handlade spelade Maximilian spel med mormor och morbror medans lillebror sov. Sedan begav de sig till lekplatsen och vidare till affären och sedan förbi grillen och åt hamburgare/köttbullar och potatismos eller vad de nu åt så de var mätta och belåtna när vi kom hem sen. Maximilian hade cyklat hela vägen så han var duktig idag! :)


 

Av Debora Persson - 19 september 2013 20:09

Torsdagar är långa dagar för oss, inte minst för barnen som är på dagis mellan 07-17.

Jag är i skolan mellan 8-16. Idag jobbade mannen mellan 06-18.

I morse cyklade vi till dagis. Maximilian på sin cykel och jag hade Vilmer i barnstolen på min cykel. Vi tar oss längs den stora vägen utanför vårt och det är inte många meter man går där men jag gillar det inte. Men annars får vi ta en rejäl omväg och runda hela området vilket skulle ta väldigt mycket mer tid och den tiden har vi inte på morgonen.


Barnen var glada när jag lämnade dom iallafall. När jag lämnar dom klockan 07 så lämnar jag dom tillsammans då de är på samma avdelning om morgonen. Innan jag hade hunnit hänga upp Maximilians saker så var barnen försvunna. Och inte var de på avdelningen heller, nej de hade sprungit in i lekhallen och satt sig på bänken och avr redo att vinka till sin mamma vid fönstret men jag skulle först gå och lämna Vilmers greejer innan jag kunde gå ut för att vinka till mina små gull..♥ Vi pussades och kramades innan jag gick och väl utee såg jag två glada prickar stå och vinka i fönstret till mig. Det värmer minann! Och det är verkligen skillnad på att lämna nu efter ett par veckor än det var i början. Vilmer var alltid ledsen men det blir lättare och lättare. Även när jag lämnade båda barnen tillsammans på samma avdelning så var Vilmer ledsen och då blev Maximilian med ledsen när han såg lillebror vara ledsen. Det var skitjobbigt för mig med. Men nu är det lättare. Maximilian är alltid lätt att lämna. Han älskar dagis!! Han trivs verkligen!


Efter att jag lämnat barnen åkte jag till skolan. Ett par timmars lektion och sedan har jag låååång lunchrast så jag kan tillochmed åka hem emellan lektionerna. Förra veckan var jag kvar i stan men idag åkte jag hem och åt lunchen, hann plugga lite och skriva lite på mitt tal innan det var dags att åka tillbaka till skolan. Slutade dock tidigare så jag kunde hämta hem mina älsklingar klockan 16 istället. Skönt att dom slipper vara iväg så många timmar men Maximilian ville inte följa med hem ändå. Han trivs ju och blev inte särskillt glad när jag kom tidigare....

 

 


Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skapa flashcards