♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under april 2013

Av Debora Persson - 8 april 2013 15:55

Ousch, det negativa med att bo i hus är att det kan vara så in i jäkelens kallt när man vaknar på morgonen. Idag var en sådan dag och det tog banne mig tid att komma upp ur sängen för att sedan masa sig iväg till skolan. Jag har gått till bussen en gång tidigare sen vi flyttade hit och har inte jättekoll på tiden när man behöver gå för att hinna med och idag gick jag nog lite i mina egna tankar för plötsligt kör bussen förbi mig. Hoppsan. Tur mina pojkar var hemma så jag kunde få taxi till skolan istället. :)

Väl i skolan har vi engelska och vi var idag 4 elever på lektionen. Vi brukar annars vara väldigt många men icke idag.


På lektionen blev jag tokasugen på pannkakor så efter den lektionen åkte jag hem och gjorde pannkakor till lunch. Dock så blev det gltenfria pannkakor. Stackars glutenmänniskor. Dom vet inte hur pannkakor smakar på riktigt. Glutenpannkakor smakar skosula om man ska jämföra. Synd.

Nu försöker jag iallafall plugga lite men det är inte så lätt när man har ett gäng grabbar med olika åsikter här hemma. =)

 

Av Debora Persson - 7 april 2013 22:12

Nu har jag en liten tävling där en person vinner en valfri fylla-i-bok

(gäller ej bröllpsgästboken) från Lillafjärilendesign.

De är på gång att byta plattform så de behöver lite tips om den kommande sidan.

Reglerna är enkla och alla kan vara med.


1 lott (oblikatorisk): Gå in på Lilla Fjärilen Design. Kika runt på sidan och skriv sedan i ett inlägg på Lillafjärilens blogg vad du tycker är bra, lite mindre bra och vad som kan bli bättre. De vill gärna ha åsikter och ideér! Hur vill ni ha en bra hemsida, webshop?

Kom tillbaka till min blogg och skriv i detta inlägget att du gjort detta och med vilket namn du kommenterat med. (gärna länken till inlägget med)

2 lotter: Gilla Lillafjärilendesign på facebook. Skriv här sen med vilket namn du gillar.

3 lotter: Kika efter vilken bok du önskar vinna och skriv det här sen. Gärna om vem som ska få den eller om du vill behålla boken själv :)

4 lotter: Tipsa om tävlingen och skicka länken till mig i detta inlägg.


Tävlingen avslutas 21 april klockan 21.00


     





Av Debora Persson - 7 april 2013 21:56

Helgen är nu slut och det känns inte ens som om det varit helg. Typsikt när man har fullt upp en helg för då hinner man inte känna efter att det är helg.

Idag firar iallafall jag och karln 7 år tillsammans. Och 2 år som förlovade!

Dock så har det inte firats någonting. Vi har haft fullt upp med annat hela dagen.


Karln och Maximilian var på gympan i morse mellan 10-11. Jag och Vilmer stannade hemma eftersom han alltid sover vid den tiden. Sen har det bara plockats här hemma. Jag har fått upp gardiner i köket och fått en del undanplockat. Men det tar tid alltihopa. Barnen har varit som speedade illrar hela dagen och så har de stängt av öronen med och inte hört någonting av vad mamma och pappa sagt till dom.


Jag tog en promenad med patricia innan med. Tog Vilmer med oss och han somnade i vagnen. Men hur som haver så är det skönt att bo så nära en kompis nu så man kan ta lite roliga promander! :)


 




Av Debora Persson - 6 april 2013 22:10

Än är vi inte klara med huset men här kommer några bilder.

Mitt fina köksskåp och barnens rum. Barnens rum är inte helt klart än heller. Där ska upp taklampa, sänglampor, biltapet och lite hyllor och tavlor på väggarna och sängen ska målas vit innan det är klart där inne! :)


                           

Av Debora Persson - 6 april 2013 21:46

Idag gjorde jag mitt första högskoleprov.

Upp tidigt, till och med innan Vilmer vaknat! Klockan 8.00 var det samling på skolan. 9.00 startade första delprovet. 5 delprov blev det innan klockan slog 16.25 och vi fick gå hem. Det första delprovet fick vi veta sen att det inte gälldes eftersom det skulle vara ett "test"prov inför nästa år. Men det fick man inte veta innan vilket det skulle vara.

Först såg jag inte alls fram emot en heldag på skolan men tiden gick faktiskt snabbt och det var mycket paus och sånt så det var rätt lugnt faktiskt.

350 kronor fattigare (inte jag utan min karl fick slänga upp plånkan;) och inte mycket smartare.

Facit kom ut på nätet när vi kom hem och jag snabbrättade mitt prov och med lite snabbräkning så klarade jag iallafall provet och det är jag jävligt nöjd över. Jag trodde inte alls jag skulle klara det! Jag fick inte de bästa poängen men det kan man inte heller förvänta sig när man gör sitt första prov.

Jag har iallafall lärt mig att om jag ska göra det fler gånger så kommer jag lägga upp provtiden bättre genom att inte hänga upp sig på frågor och sitta med dom för länge utan gå vidare och så ska man ta de sista frågorna först så man hinner med dom.

Provtiden låg på 55 minuter per omgång tror jag och dessa minutrarna gick rekordsnabbt.

Undrar varför inte klockan tickar på i den farten i skolan på vardagarna?

 

Mina pojkar hämtade mig iallafall efter provet och sen bar det av hemåt för att invänta Oskar som skulle tillbringa kvällen med oss. Grillning blev det. JÄVLAR vad gött det är med trädgård så man kan grilla!

Och känner jag min karl rätt så kommer han hänga vid grillen hela sommaren! :)

Nu sover iallafall båda pojkarna och det är slapp i soffan.

Jag kan nu efter provet ta det lugnt och inta helg.

I morgon ska jag banne mig passa på att plugga lite och såklart fortsätta packa upp här hemma! Ingen vila och ingen ro! :)


 

Av Debora Persson - 5 april 2013 20:05

Äntligen fredag! Jösses så dagarna rullar på!

Redan fredag!? Jaja, vi har iallafall haft fullt upp hela veckan då så ingen vila i stort sett!

Idag skulle mannen iväg på möte efter lunch så Maximilian fick komma till mig i skolan. Vilmer var på dagis så Maximilian var glad över att få följa med mamma till skolan!

Han har tjatat och tjatat och tjatat om att få följa med till skolan så idag fick han följa med! :)

Jag hade matte och Maximilian kom till mig ca 45 minuter in i lektionen.Han satt tyst och fint under genomgången vi hade. Han satt och målade och tittade. Efter genomgången vi hade så blev det en liten bensträckare och då ville Maximilian sträcka på sina ben så därefter hade han spring i benen resten av lektionen. Han var nog ganska trött med för han sa att han var trött och ville gå och lägga sig i sängen. an Dock så finns det ingen säng som han kunde vila på men det fanns en soffa i korridoren han la sig på i ungefär 5 minuter och sen sprang han runt igen. Kaffemaskinen var spännande och han tog muggarna och gick till toaletten för att fylla dom med vatten. Sen satt han en stund med sin surfplatta. Sen sa han att det var tråkigt och så höll det på. Vi slutade en kvart tidigare ungefär så tur var väl det! :) Jag fick iallafall en hel del gjort även om jag fick springa efter Maximilian ett par gånger.

Efter lektionen gjorde jag Maximilians dag genom att fråga om han hellre ville ta bussen än att låta pappa hämta oss. Självklart! Dock skulle vi bara till affären så blev inte bussresa hela vägen hem.

Lycklig kille på bussen fram till affären där vi hittade pappan och lillebrodern.

Vi hadlade lite lunch till mig till morgonendagen eftersom jag ska tillbringa hela dagen i morgon i skolan.

Jag ska ju göra högskoleprovet!

Jesus. Jag förtränger det hela tiden och blir hela tiden påmind om det av mannen. Jag glömmer bort det och tänker hela tiden att det är långt tills dess men det är ju för jössenamn i morgon!

Det håller väl på mellan 8-16 ungefär om jag minns rätt så det är en riktig heldag.

Måste nog läsa på lite om det till i morgon. Tror det börjar 08. Men vet i sjutton vart jag ska ta vägen och sånt där som kan vara bra att veta. :)


Nu är mannen iväg hos sin bror och glor på fotboll.

Vilmer sover sen 19.30 så jag och Maximilian myser i soffan med chips och dipp. Egentligen skulle vi ha morötter med men det glömde jag och kom på när dippskålen nästan var tom så vi får väl ta morötterna i morgonkväll:)

 

Av Debora Persson - 4 april 2013 21:26

Även denna torsdag börjar dra sig mot sitt slut. Idag har vi fått väldigt mycket gjort men visst är det galet mycket kvar ändå. Satsar på att ha fått undan allt innan helgen är slut. De flesta lådor är uppackade iallafall så nu ska allt bara få sin plats. :)


 

Det värsta med flytten är ju att man inte hinner plugga som man borde. Känns som om jag ligger massor efter men jag kämpar på. Denna veckan har det knappt varit lektioner då det egentligen är påsklov så några av lärarna är lediga. Och psykologinkursen jag gick i är slut och nästa kurs startar inte förrän nästa vecka.

Nästa vecka är det skola som vanligt igen så då hoppas jag att vi fått i ordning det mesta här i huset så man kan börja leva normalt igen! :)


Och barnen mår hur bra som helst av att ha flyttat till hus!

Maximilian älskar ju att vara ute och man blir ju mer begränsad i lägenhet. Här kan han gå ut när han vill i stort sett. Och Vilmer är som sin bror. Han vill med vara ute hela tiden men han har dock fått vara inne med mig medan pappa och storebror varit ute och jobbat eftersom jag har packat upp. Vilmer är bra på att "hjälpa" att packa upp. Jag packar upp ur flyttlådorna, sen kommer Vilmer och tar det som jag packat upp och antingen slänger i soporna eller så lägger han tillbaka sakerna i flyttlådorna. Duktig kille det där! :)



Av Debora Persson - 3 april 2013 22:07

Nuuuuså. Nu har det gått ett par dagar sen jag kunde skriva sist.

Fullt upp från morgon till kväll!

Fredagen den 29 mars var det äntligen dags för flytt!

Äntligen blir det hus och trädgård!

Flytten startade vid 10.00 Starka killar kom och bar möbler och allt som skulle flyttas. Själv styrde jag upp. Cajsa kom och lekte med barnen så de ar nöjda och glada. Snabbt fylldes tre släp och vi bagav oss sedan iväg till huset. Maximilian åkte till sin farmor medan Vilmer var kvar i huset och lekte med Cajsa. Jag styrde upp och fixade kaffefika till hungriga och törstiga flyttkillar.

Mot kvällen kom Oskar på besök och vi fortsatte med uppackning av kartonger och byggde upp sängar och annat kul.

Lördagen den 30 mars är det påskafton. Påskharen hade varit på besök här hemma.

Såpbubblor och påskägg var vad han lämnat.

Vi klädde på oss och gjorde oss redo för påskfirande hemma hos min mormor och morfar. 

Även där hade påskharen varit på besök och det blev påskmiddag och fika innan barnen var trötta och vi fick bege oss hemåt igen.


Hem och fortsätta packa upp och fixa här hemma. Galet mycket saker man har!

Och det tar aldrig slut heller!


Söndagen den 31 mars var det dags för flyttstädning!

Mamma och Algot kom vid strax innan 10 på förmiddagen för att passa barnen ett par timmar. Jag och mannen åkte iväg till lägenheten och mötte upp Oskar som skulle hjälpa oss med städningen. Jag var med och städade några timmar men blev sen hämtad av Göte eftersom mamma och dom skulle iväg sen så karlarna fick slutföra städningen utan mig.

När vi kom hem till huset hade mamma gått lös i köket och packat upp det mesta och gjort det fint. Dessutom hade hon gjort spagetti och köttfärssås som var klart lagom till vi kom hem.

Vi åt lunch innan de fick bege sig iväg igen. En stund senare kom mannen och Oskar hem igen. De fixade och byggde och donade här hemma. På kvällen blev det grillning i trädgården.


Måndagen den 1 april stack mannen hemifrån.

Han drog redan strax efter 08 på morgonen och var hemma 12 timmar senare. Han och ett helt gäng andra fotbollsnördar satte sig på tåget ner till Malmö med några öl i sina kassar. De skulle glo på fotboll. Själv fick jag och barnen besök av lillebror Alexander och Sofie.

De stannade flera timmar hos oss innan det var dags för dom att bege sig hemåt. Därefter fortsatte jag att packa upp.


Tisdagen den 2 april var det slutbesiktning i lägenheten.

Besiktningen fick dock mannen ta eftersom jag var i skolan. Maximilian ar hos sin farmor under tiden och Vilmer på dagis. Maximilian ville följa med mig till skolan egentligen men fick ha skola hos farmor istället där han fick visa att han kunde räkna och så blev det lite pyssel. Besiktningen gick kanoners! Eftersom det mesta ska göras om i lägenheten så blev det en snabb besiktning. Han kollade bara bakom spis och i badrummet i stort sett. Vi hade tokstädat hela lägenheten så kunde lämna den med gott samvete ändå. :)



           


Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skapa flashcards