♥Så Älskade Från Första Stund♥

Direktlänk till inlägg 21 februari 2013

Den där visdomstanden...

Av Debora Persson - 21 februari 2013 08:57

Det går egentligen inte en dag utan att jag tänker på min kommande operara-ut-visdomstand-dag.

Jag har fortfarande inte fått någon tid och dag men vi närmar oss april och troligtvis är det då jag ska göra det.

Jag är livrädd ärligt talat och blir inte lugnare av att läsa på hur andra upplevt det. Man vill ju veta ungefär hur det görs och folk skriver riktiga skräckhistorier (och icke-skräck historier) och jag känner att jag troligtvis kommer att dö.

Jag kommer behöva så pass mycket lugnande att jag kommer vara påverkad en vecka framåt. Är inte alls bekväm av att de kommer skära upp mig och kraffsa med läskiga verktyg, såga i tanden för att dela den och sen plocka ut den i bitar och sen sy i mig. Folk skriver att det inte gör ont under operationen för de får typ 7 bedövningssprutor men de hör hur hela huvudet knakar och sprakar och efter operationen så är det olidligt. För min del känns det som om jag kommer behöva sjukskriva mig en månad efter visdomstanden är borta  för jag kommer ha psykiska problem över denna upplevelse.

Och säkert, för att ha oturen på min sida kommer jag få en praktikant som kommer ha dö på mig.

Dessutom läste jag att om inte kirurgen är riktigt haj på det han gör så kan han knäcka hela käken! Jösses vad man är taggad för detta!


Nej, nu ska jag låsa in mig och plugga några timmar hade jag tänkt!


 

 
 
Mini

Mini

21 februari 2013 10:08

Hej där!

Jag opererade ut min visdomstand i underkäken innan julen. Och jag hade samma rädsla som du. Och då jobbar jag ändå med tänder. Men det gick bra. Oftast är man alltid rädd för själva ingreppet, men det är det som är den lättaste biten =)

Det känns inget under ingreppet. Skulle det mot all förmodan kännas, så säger du bara till och så får du mer bedövning. Och knakandet, märkte jag inget av. Är det i över- eller underkäken du ska plocka bort den? Där skillnaden ligger i kan jag tänka mig.

Specialister jobbar ju med detta för att dom just är det, specialister. Dom vet vad dom gör.

Jag tror du kommer klara dig utmärkt =) Tänk bara på att andas djupa andetag hela tiden.

Lycka till!
//Mini

http://www.miniminmini.bloggplatsen.se

 
Mini

Mini

22 februari 2013 15:13

Hej igen!

Skriver svar på detta inlägg ist. Annars kan det bli lite knas haha.
Jag har än ingen erfarenhet av att ta ut visdomstand i överkäken. Men tror att det i princip är samma sak. Kan vara lite mer komplicerat i underkäken då man har en stor nerv som går där.
Sen det med att man får dra alla fyra behöver inte stämma alls. Det som händer när man tagit ut en visdomstand i underkäken är att den i överkäken börjar växa neråt då den inte har något motstånd. Då kan man få plocka bort den. Men detta går över väldigt lång tid så det är inte så att den bara ploppar ner.

Mitt ingrepp tog 12 minuter. Du kan ju läsa inlägget jag skrev =) Du får gärna berätta hur det gick sen =)

//Mini

http://www.miniminmini.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Debora Persson - 5 maj 2014 13:16


Ni hittar mig istället här http://debbie.bloggplatsen.se/     ...

Av Debora Persson - 29 mars 2014 20:23

Idag sken verkligen solen! Vi har varit ute, eller åtminstone grabbarna. Jag höll mig inne och fixade med de som behövdes fixas här hemma. Övningskört har jag också gjort. Gick väl sådär idag. Höll på att krocka två gånger. Jag har verkligen noll k...

Av Debora Persson - 29 mars 2014 08:15


Nu kan jag äntligen titulera som som något så stort som FASTER! Jag är ju den enda i syskonskaran som inte haft syskonbarn. Men nu så äntligen har jag blivit faster till storebros lilla Ines. ♡♡ Hon kom igår på förmiddagen och lika ra...

Av Debora Persson - 28 mars 2014 20:19

Vilken helt fantastisk bra start vi fick på denna helgen! Ett datum att lägga på minnet med andra ord. Och på födelsedagslistan ♡♡ Vaknade upp i morse och med tankarna på helt andra saker! Vilka tvärvändningar! Likaså vädret, i...

Av Debora Persson - 27 mars 2014 10:09

En regnig och grå dag idag. Jag som hörde det fina vårvädret skulle komma idag? Förhoppningsvis kommer det nu till helgen så vi kan tillbringa mycket tid utomhus med grabbarna. Några ärenden inom stan om en stund. Jag ska hämta ut ett nässpray ...

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards