♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under januari 2013

Av Debora Persson - 14 januari 2013 19:43

Igår stod Maximilian ute i köket och målade.

Vilmer kröp fram och tillbaka ut i köket för att kolla till storebror och rätt som det är kommer Vilmer tillbaka med färg i ansiktet.

Jag frågar Maximilian vad som hänt med lillebror och Maximilian svarar "Vilmer är clown nu, mamma!"


     

Av Debora Persson - 14 januari 2013 12:04

Vilmers första inskolningsdag är nu över.

Strax innan 10.00 fick vi besök utav en av fröknarna. Vi pratade lite och lekte med Vilmer i nästan en timme och sen begav hos sig iväg igen.

I morgon ses vi på dagis istället.


Nu ligger han och sover. Han somnade ju strax efter 09 så fick väcka honom när vi fick besök så nu kan han sova klart! :)

Av Debora Persson - 13 januari 2013 11:05

I morgon börjar allvaret för Vilmers del. Inskolningsveckan har äntligen kommit och det är dags att börja dagis nu. Vår stora pojke.

I morgon kör vi dock på mjukstart och börjar med ett hembesök från en av fröknarna på dagis.

Förhoppningsvis kommer inskolningen gå lika galant som det gjorde med Maximilian när han skulle börja dagis. Han började några veckor innan sin ettårsdag.

Ibland känns det för tidigt att skyffla iväg ungarna till dagis redan precis vid 1 årsåldern men å andra sidan tror jag det är bättre. När de är små så är det lättare att lämna bort barnen om dagarna. Har de hunnit bli äldre så blir det oftare en annan sak. Det var aldrig några problem att lämna bort Maximilian förrän han blev runt 1½ år för då blev han alltid ledsen när jag lämnade honom och jag har hört att många barn gör samma sak. Har de då börjat innan den åldern så känner de iallafall till stället och känner fröknarna och barnen och då är det nog lättare att komma över att mamma och pappa lämnat på dagis även om de blir ledsna.


Jag kommer bara vara med på första inskolningsveckan och sen får pappa ta över. Jag ska börja plugga och det är känns både kul och trist. Det är kul att få komma iväg om dagarna igen och göra lite mer nytta och samtidigt känns det som en katastrof att min mammaledighet redan är över. Jag gick ju precis hem från jobbet!?

Jag hade ju kunnat vara hemma med mina barn till den dagen det är dags att flytta hemifrån! ♥

Men men det kommer nog gå bra ändå. Och förhoppningsvis så låter mina pojkar mig plugga så jag klarar det jag ska! :)



Av Debora Persson - 13 januari 2013 09:34

I natt har vi sovit hela familjen i våran säng.

När vi la oss så började Vilmer gnälla tills han fick ligga mellan oss. Runt 4-tiden så kommer Maximilian in till oss och även han hamnar mellan oss. Tur vi har en bred säng eftersom båda pojkarna är som virvelvindar när de sover.

Inte konstigt man har ont i hela kroppen idag.  :)


I eftermiddag blir det mer kalas här hemma för Vilmer så snart ska vi börja göra oss i ordning för dagen! :)


Av Debora Persson - 12 januari 2013 21:30

I veckan fick vi hem en ny vagn till Vilmer.

Jag har visserligen alltid sagt att jag absolut inte ska ha en vagn med små hjul. Men vi har haft en liten sulky innan som varit lätt att bara slänga in i bilen eller att ha med sig när Maximilian skulle sitta i vagnen en kortare stund. Den lilla vi hade innan köpte vi för att jag skulle kunna gå med Maximilian till dagis som låg precis där vi bodde innan då jag inte orkade bära han med väska och allt. Den hade ju små hjul och det funkar ju till kortare promenader.


Denna vagnen vi fick hem har små hjul framtill. Men den är lätt och smidig när vi ska på kortare promenader och sånt. Lätt att fälla ihop med bara en hand och tar inte så mycket plats. Det är en Akta Graco Mirage Plus Orbit. Den har även ett lekbord  och det är även fullt liggläge i vagnen.Det är även stor sufflett med UV-testat tyg så den är perfekt på sommaren.

Och Vilmer verkar trivas i den. ♥

För snart så behöver inte Vilmer sitta i vagnen han sitter i nu utan han kan snart förflyttas till en enbart sittvagn, men det får bli när det är lite varmare ute känner jag. Än så länge sitter han som en kung i vagnen han har nu.

Ska vi sen på längre promenader så har vi ju vår Emmaljunga med rejäla hjul både fram och där bak!

Har inte provkört den än men det får väl bli snart. =)




   

Av Debora Persson - 12 januari 2013 16:52

Vilmers födelsedagspresenter som han fått hittills. De är från oss, mormor Göte Algot, Gammelmormor Gammelmorfar, Hugo med familj, Farmor Farfar, Gammelfarmor med man och Farbror Rickard med familj.

Massor med kläder och det är ju perfekt och särskillt nu lagom när dagis sätter igång med. Man kan aldrig ha för mycket kläder. Kläder går alltid åt! Lite leksaker fick han med och han har ju börjat tycka det är roligt med bilar så det har ju passat perfekt :) Halsband med ett hjärta. Namnnappar som vi köpte till honom som han ska ha på dagis framförallt så han slipper få någon annas napp och någon annan slipper få hans napp. Nattlampa med sköldpaddan som lyser upp i taket och hela rummet med stjärnor och måne. Maximilian har en likadan och älskar den så får hoppas Vilmer gör detsamma! :)

Stora gröna förvaringsboxar i olika storlekar fick han med. Det ska finnas en till som är mindre än de två han fick men de var slut i butiken så den lilla får han köpa en annan gång. Boxarna fick han av min mamma och då var det egentligen bara en box hon köpt samt en liten väska till honom men väskan bytte vi till en annan box eftersom hanredan har en liten väska :)


                   

Av Debora Persson - 12 januari 2013 16:42

Idag har vi haft kalas för Vilmer här hemma.

Vilmers farfar, gammelfarmor med man, farbror med sambo och två kusiner kom på besök. Det var några som inte kunde komma idag så i morgon tar vi ett kalas till! :)

Maximilian lekte mest med kusin Ebba på sitt rum och Vilmer han sov när gästerna kom för att fira honom så efter en stund fick han vakna till. Vi fikade och Vilmer öppnade presenter. Vilmer har ju övat hela jul på att öppna presenter så nu har han fått in rätta tekniken och nu är det roligt att öppna paket :)


Nyvaken Vilmer myser innan fikat.

Öppna presenter var ju skitkul! :)

   

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skapa flashcards