♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under november 2012

Av Debora Persson - 20 november 2012 14:25

Har precis kommit hem från dagis där jag och Vilmer hämtat hem storebrorsan. När som helst får vi besök av båda  barnens kompisar så då blir det massor lek och fika!

Både igår och idag har varit grå och dimmiga dagar. Så jäkla tråkigt väder ute! Kan det inte istället bli blixtkallt istället och lite solsken på det?



Av Debora Persson - 18 november 2012 12:47

Idag startade vi dagen med att mannen jobbar 12-timmarspass. Föross som inte jobbar blev det Bamsegympa. Min mamma kom och mötte oss och passade Vilmer under tiden jag och Maximilian gympade.

Därefter följde Maximilian med sin mormor för att hämta upp de andra där hemma och sen begav dom sig iväg mot Karlskrona för middag hemma hos min mormor och morfar. Olyckligtvis råkade min telefon följa med i Maximilians väska så idag är jag helt utan telefon.

Jag försöker städa här hemma men det är nästan omöjligt när man har en dammsugare som inte funkar som den ska. Den faller istär hela tiden vid munstycket och det långa röret är gjort av plast vilket gör att den inte tåler någonting i stort sett så röret har spruckit och det gör att allt faller isär hela tiden. Det är inte enkelt direkt.

Men men det får gå det med.

Av Debora Persson - 17 november 2012 15:15

Idag har jag och barnen varit på me&i party hemma hos Ida.

Eftersom hon i stort sett bor granne med mannens jobb så släppte vi av Maximilian på där så han fick hälsa på pappa på jobbet en liten stund innan han kom till partyt han med.

Mycket fina kläder var där och jag hade kollat in fina mössor till barnen men det fanns bara i Vilmers storlek kvar så det fick istället bli en varsin tröja till dom. (höstkollektionen sälj bara någon månad till så det var mycket som var slutsålt)

Maximilian gillade den gröna med brandbilar på så tänkte beställa en varsin till dom men då var den såklart slut i Maximilians storlek.. Jag gillade med den med brandbilarna på för det var en jättefin grön färg så jag beställde den till Vilmer och Maximilian fick istället en blå tröja med en brandbil på.

Inte likadana tröjor men båda har iallafall brandbil på sig :)

Efter ett par tilmmar med klädtittande, fika och lek drog vi oss hemåt igen. Båda barnen somnade i stort sett direkt i bilen så de var trötta!

   

bilderna kommer från meandi´s hemsida.

Av Debora Persson - 16 november 2012 19:59

Idag har Maximilian varit konstnär och målat en egen tavla på canvas.

Han tryckte handavtryck och målade med pensel. Det var en nöjd kille när han var färdig och hade han fått välja så hade han målat många fler tavlor men nu hade vi bara en så det fick räcka.

 

Av Debora Persson - 16 november 2012 19:24

Idag har båda barnen löpt amok exakt hela dagen. De har varit riktiga små monster och tydligen har dom blivit döva med...

Men trots detta har vi lyckats ta en liten sväng på stan innan vi åkte och veckohandlade.

I affären bjöds det på kladdkaka och smörgåsar så pojkarna var nöjda och glada då iallafall

Vi håller också på att tvätta och jaga barn.

Maximilian lyckades lugna ner sig en stund och var konstnär då. Mer om det sen.

Tacos nu och sen är förhoppningsvis barnen trötta och villiga till att sova!

Av Debora Persson - 16 november 2012 09:08

God morgon!

Hade visserligen önskat att mannen skulle stiga upp med barnen idag så jag kunde få lite sovmorgon men nu sitter jag här och myser i soffan med maximilian medans mannen ligger och snarkar ikapp med Vilmer. Varför sover Vilmer så länge när jag stigit upp, är jag hemma själv med barnen så vaknar de strax efter 06..


Nu är iallafall jag och Maximilian uppe. Vi myser i soffan och det  är fredag. Känns som lördag eller söndag! Men det är bara fredag och mannen är ledig idag. Senare blir det en runda till affären så vi kan fylla upp kylskåpet lite och sen får vi se vad vi ska hitta på mer idag! :) Tvätta ska vi visst  göra med sen i eftermiddag.


Läste i tidningen i morse om de som födde en flicka för ett år sedan men som dog under förlossningen. Barnet var helt friskt men hon hade inte andats när hon kom ut så hon gick inte rädda. Det måste ju vara något av det värsta man kan va med om. Att åka till BB och tro man några dagar senare ska komma hem med ett barn men att man sen får åka hem utan barn. Och sen begrava det. Uschanamej vad hemskt.



 

Maximilian började för en stund sedan prata om denne spindelgris i Simpson.

Pojken älskar Simpson och för ett tag sedan tittade han på Simpsonfilmen.

När han tittat en stund på filmen rusade han ut och sjöng "spindelgris, spindelgris.."

Precis som Homer gör i filmen när han asat hem den lilla grisen.

Sen börjar Maximilian berätta om denne gris. Att han går upp och ner i taket och att gubben hjälper honom så spindelgrisen inte trillar ner. Sen gapskrattar han.

Av Debora Persson - 14 november 2012 19:36

Att försöka ta bra julkort är ingen lek...

Det var knepigt när man hade ett barn men när man har två barn så blir det ännu knepigare. Det hela slutade med trött mamma och trötta barn.

Efter ett par försök hade vi alla tre tröttnat och Vilmer ville hellre gosa ner sig med en flaska välling och Maximilian var mer intresserad av att göra konstiga miner när jag fotade så  det får bli som det blir :-)

 

Av Debora Persson - 13 november 2012 16:17

Idag när jag hämtade Maximilian på dagis så berättar de att han blivit biten på handen.

Trodde först det var något djur som bitit honom men sen sa de att Maximilian och ett annat barn hade suttit och spelat spel och sen hade de väl blivit ovänner om vem som skulle ha tärningen och då bet det andra barnet honom i handen.

Så nu har han ett bitmärke på handen.. Visst känns det inte alls bra men å andra sidan kunde det lika gärna varit Maximilian som bet det andra barnet. Maximilian vet att man inte får bitas men vid frustration och ilska så händer det att han får för sig att använda tänderna för att man inte förstår honom. Det händer visserligen så sällan och han ångrar sig alltid efter. Men denna gången var det inte han som bet och jag hoppas inte det händer fler gånger, att Maximilian blir biten eller att han biter ett annat barn.


Nu är iallafall Maximilian och hans pappa hos farmor och farfar. Vilmer vilar och jag plockar undan lite här hemma. Om en stund får vi besök av Patricia som kommer och fikar med oss :-)

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards