♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under augusti 2012

Av Debora Persson - 5 augusti 2012 13:25

När man har en sambo som jobbar natt och försöker sova på dagen är det inte det enklaste att försöka underhålla två små aktiva barn direkt... ;) Vilmer vägrar sova och när han väl somnat kommer en överaktiv Maximilian och vill leka så Vilmer vaknar.

Dom är pigga och glada iallafall :)

Men snart ska mannen upp och då blir det lättare att underhålla de små liven:) Blir en lugn dag idag då vi inte har något inplanerat alls. Mannen ska jobba ikväll med så det blir en hemmadag. Maximilians rum ska definitivt städas senare eftersom där inne har det skett två svåra flygolyckor ser det ut som!


 

Av Debora Persson - 4 augusti 2012 23:19

Sjukvårdsupplysningen är väl bra på sitt sätt men varje gång man ringer in om det är något- framförallt om det handlar om barn så är det alltis sura tanter man får prata med. De har en ton som får en att känna sig som om man vore världens sämsta mamma. Ikväll var det likadant.

Vilmer ligger brevid mig i soffan och håller precis på att somna när Maximilian ropar på mig och jag går in till honom lite snabbt, sen hör jag en duns och sen skriker vilmer.

Då har han trillat ner från soffan med huvudet före och får ett stort rött märke. Jag tröstar honom och han lugnar ner sig.

Tänker att jag kanske borde ringa 1177, men struntar i det först. Tänker att de ändå kommer va sura och säga att det inte är något allvarligt om  han nu ändå inte spydde en massa och betedde sig annorlunda.

Men efter en stund så rinnger jag ändå så jag kan få höra att det iallafall inte är något.

Kommer fram och jag presenterar mig, man får knappt ett hej tillbaka.

Jag säger att min son trillat med huvudet före och tänkte kolla så det kanske inte är så farligt ändå. Då väser kärringen "Ja det förstår du väl att inte jag kan avgöra här, det måste du såklart åka in till akuten och kolla!" Jag frågade då om man skulle åka in till akuten, för han var ändå lugn och så men det sa hon att man självklart skulle åka in och kolla dom när det är så små barn.

Jag förstår verkligen inte att varför de som man pratar med låter så sura!? Alla är såklart inte sådana men ofta när man pratar med någon där så låter de så otrevliga. Herregud hur svårt är det att låta lite trevlig när man jobbar med att sitta i telefon och hjälpa folk? De får det att låta som om allt som händer är ens eget fel och att man inte kan se efter sina egna ungar.


Jag fick ringa Oskar eftersom mannen precis hade börjat jobba sitt nattpass så Oskar fick åka och hämta vår bil och sen hämta oss så vi kunde åka in till akuten. Jag visste att vi skulle bli hemskickade eftersom det verkade inte vara något allvarligt med honom ändå men det var lika bra att kolla honom.

Maximilian höll precis på att somna så han blev lagom förrvirrad när han fick stiga upp och klä på sig igen.


Väl inne på akuten sitter vi i väntrummet tillsammans med en äldre herre som sitter och läser en tidning. Det är knäpptyst i väntrummet och Maximilian pekar på herren och vrålar "GUBBE!" Han skäms inte den pojken! Herren måste hört eftersom det annars var så tyst där inne och Maximilian viskade inte heller precis men herren låtsades väl som om han inte hörde som tur är. Vi behövde inte vänta så länge utan kom in ganska snabbt och strax därpå kom läkaren. Han kollade Vilmer och allt såg bra ut! :) Sen fick vi åka hem.

Maximilian hade hunnit piggna till under besöket och såg det hela som en trevlig liten utflykt och var väldigt glad i hågen när vi skulle gå ut.

Han pekade mot sjukhuet och sa att pappa varit där och haft aj aj i magen innan. Sen sa han "Hej då fukhuset, ses en annan dag! Oooligt!!"

 

Väl hemma tog det dock inte många minuter innan båda små prinsarna däckade i varsin säng. Och jag ska strax ta och bege mig till sängen jag med.


Av Debora Persson - 3 augusti 2012 19:32

I onsdags bar det av tidigt, strax efter 07 kom Danne hit och vi åkte mot Tomelilla för ett besök på Tosselilla.

Det blev ett stopp i Kristianstad för att köpa lite vi missat att handla och sen blev det kaffe innan vi kunde bege oss igen. Vid 9:30 var vi på plats, det öppnade 10 och det var redan massor med folk när vi kom dit.

Jag låter bilderna tala för sig själv istället för att skriva en massa.

                                                                                                 

Medaljen fick Maximilian när han vaskat guld. Den är han mycket stolt över och har den på sig hela tiden.


När vi varit iväg på sådanahär utflykter tidigare (tosselilla -09, öland -11, öland -12) så har vi haft tur och det har knappt varit en människa på plats så då har vi varit bortskämda med att det inte varit kö alls till något.

PÅ Tosselilla denna gången var det kö, främst till karusellerna och det är man inte van vid. ;)


När vi skulle bada så gick jag och Maximilian och bytte om medans mannen, Danne och Vilmer väntade utanför. Maximilian hade bytt om jag skulle byta om och då sprang han ut. Eftersom de andra stog precis utanför tänkte jag att Maximilian sprang ut så dom såg honom men han är listig som en räv och smet undan utan att de andra såg honom så när jag kommer ut frågar de vart Maximilian är och mitt hjärta höll på att stanna. Här var vi vid badet med massor med vatten och sjukt mycket folk och Maximilian var borta utan att hunnit få på sig varken armpuffar eller simring!

Trodde jag skulle dö. Kom inte ens ihåg vad för badbyxor pojken hade på sig så visste inte riktigt vad jag skulle leta efter.

Jag sprang bort till en av barnpoolerna men såg honom inte. Mannen fick stanna kvar med Vilmer i vagnen och Danne fick springa bort till en annan pool. Precis när jag skulle vända och gå tänkte jag ändå att jag skulle stå kvar och titta lite till, det var massor med barn i poolen så han kunde vara där. Gick fram till en av vattenrutchekanorna och där bakom kanten satt han och skulle precis åka ner i vattnet! Usch, tänk om jag gått därifrån utan att kolla i kanan! Livrädd slet jag väck honom och gick tillbaka. Förgrommade onge skrämde slag på mig.

Blev inte så mycket bad ändå, Maximilian frös jättemycket och valde själv att stiga upp och bad om kläder.

Det brukar inte hända annars;)

Men annars var dagen toppenbra!


Av Debora Persson - 2 augusti 2012 22:09

Igår var vi som sagt iväg till Tommelilla för att besöka Tosselilla. Massor med bilder togs men har inte hunnit lägga över dom till datorn än men bilder kommer i morgon.

Idag har vi haft fullt upp, vi skulle få en ny spis i går egentligen men eftersom de mätt fel och fel spis kom så skulle vi få den idag men eftersom något annat var fel denna gången med så kommer vi inte få den förrän på måndag nu.. Det fick bli en runda till ån för att bada en stund istället. Hann tyvärr inte med besöket hos pappa och Suss men vi får ta det en annan dag. Det blev sen middag hemma hos mamma fast mamma inte är hemma men mormor och morfar var där. Och Karin och Khaled.

Vi grillade och tog ett bad i bubbelpoolen. Under tiden vi badade umgicks Vilmer med mormor och morfar.

Så fullt upp hela dagen. Bilder kommer i morgon. :)


Av Debora Persson - 1 augusti 2012 08:56

Just nu är vi på väg till Tosselilla, men eller Tossejolla som Maximilian säger.. :) Vädret är bra och barnen är glada. Maximilian har sett fram emot detta länge nu så han är verkligen uppspelt:) Så idag blir det massor med lek, bad och karuseller!!

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skapa flashcards