♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under augusti 2012

Av Debora Persson - 11 augusti 2012 21:07

Ikväll har vi lånat ut Maximilian till hans farmor och farfar. Där ska han sova i natt mitt lilla gull. I morgon ska de på en liten utflykt tillsammans med Maximilians kusin Ebba. Något som han sett fram emot!


Idag hade vi Kalle och Sofie på besök. Vi fikade och Maximilian lekte med dom. De fick lite födelsedagspresenter då Kalle fyllde år igår och Sofie fyller en vecka efter honom.

Men lek och mys blev det och mer än så har vi inte gjort idag. En lugn dag med andra ord.

Sambon åkte och lämnade Maximilian med innan och jag fick massor med pussar av Maximilian innan han begav sig iväg. Tror han var rätt nöjd med att komma iväg utan mamma och pappa eftersom han sagt till oss flera gånger att vi ska stanna hemma för han ska vara med farmor, far och Ebba själv! :)



Av Debora Persson - 11 augusti 2012 09:50

God morgon! I natt somnade jag efter 03, fattar inte att jag ska ha så svårt att somna för? I allafall så vaknade Vilmer och var på lekhumör redan 7:15 så det blev att stiga upp. Maximilian vaknade vid 9, han dundrade ut till mig och Vilmer och röt "Ja Jag sovit gott!" Haha, jag brukar annars fråga om han sovit gott men idag hann jag inte fråga honom :) Efter att Vilmer hunnit ta en powernap redan så är nu båda mina små herrar pigga och glada. Om drygt en timme ska karln stiga upp efter några nätters arbete. Dags att vända tillbaka på dygnet nu.


Idag kommer nog min käre lillebror Kalleponken och Sofie hit. Kalleponken som för övrigt fyllde 21 år igår!   

När Maximilian fick veta att det ev skulle komma blev han väldigt glad. Han hämtade sina golklubbor. En till sig, en till Kalle och en till Fie. Han ska spela golf med dom och han tillochmed somnade med en av golfklubborna i famnen igår. Han höll den så hårt att jag nästan fick slita golfklubban ur händerna på honom!



Av Debora Persson - 10 augusti 2012 11:37

Idag frågade jag Maximilian om han kunde hjälpa sina stackars mamma med att städa HANS rum.

"NEEJ! Tråkigt!" fick jag till svar..

Jo visst är det tråkigt att städa och speciellt när hans rum ser ut som två svåra flygolyckor!

Jag fick städa själv det mesta. Jag försökte hota Maximilian att om han inte kom och hjälpte mig så skulle jag dammsuga upp hans teletubbisar, då kom han som ett skott! Han tog och plockade upp sina teletubbisar och gick tillbaka till vardagsrummet.. Han är inte dum han ;)


Idag är det ruggigt väder ute så blir nog en innedag idag, får se när karl kommer hem som sovit borta på morgonen efter att han jobbat natt. Antar att han har svårt att sova hemma på dagarna:)

Förhoppningsvis kommer gubbarna idag och sätter upp nya fästen så vi kan (äntligen) kan hänga upp gardiner i kök och sovrum! De kom häromdagen men då hade karln jobbat natt och hade ingen lust med att vakna till borrmaskinen så de skulle komma tillbaka senare i veckan, vilket nu då är idag.




Av Debora Persson - 9 augusti 2012 19:00

Inatt blev det inte mycket sömn alls för min del. -barnen sov gott så det var ingen av dom som höll mig vaken. Jag var klarvaken till över klockan 03. Hjärnkontoret hade tydligen mycket att  göra och hade knappast tid att koppla ner. Jag tittade på klockan precis när den passerat 03:30 sista gången. En kvart senare kommer sambon hem från Göteborg ochh jag vaknade till precis när jag väl somnat.


Upp klockan 07 så det var inte många timmar sömn man fick.

Idag var det dags att besöka dagis för Maximilians del. Dags att börja ny avdelning! Eftersom det byggts om och andra dagis stängt ner så har det hänt en del på Maximilians dagis. Avdelningen han bytt till kommer vara en blandad avdelning med både mindre och större barn så han började inte på någon "stor" avdelning. Själv har jag gått på blandad avdelning när jag gick på dagis och det var inga problem. Här kommer ändå de stora barnen  vara mycket med den stora avdelningen och de små barnen med den lilla avdelningen.

Det kommer nog gå jättebra tror jag. 2 av hans fröknar känner jag oxå till, den ena är min egna gamla dagisfröken så det är ju roligt.


Iallafall så var inte Maximilian alls sugen på att gå till dagis idag. "NEJ, jag stannar hemma!" skrek han och skulle absolut inte ha på sig några byxor idag. Och inte sina gympadojor. Det ena med det andra hela morgonen. Den ena skrek efter den andra och stackars sambon kunde knappast sova i allt liv. Jag hann inte få i mig någon frukost och vi var tvugna att gå. Ner i källaren och rota fram ståbrädan till vagnen som Maximilian absolut inte ville stå på. Jag höll på att slita av mig håret och ville hellre gå och lägga mig. Jag var dundertrött och inte alls på humör.


Tillslut kommer vi till dagis och det var inte alls rätt tyckte Maximilian som hellre ville gå in den vanliga ingången och inte någon annan. Men nya avdelningen har ingång på andra sidan huset.

Men väl inne gick det bra. Fröknarna avr glada vilket gjorde att Maximilian med blev glad. Vi lekte lekte, pusslade, byggde tågbana och lekte med smålego vilket var roligt tyckte Maximilian eftersom vi inte har något smålego hemma och kommer inte att ha på länge för lillebror käkar på allt.

När vi sen varit där en timme var det dags att gå hem.

Då lät det annorlunda "NEJ, jag stannar här!" sa Maximilian då och ville inte för fem öre gå hem vilket är bra för då trivdes han på nya avdelningen med nya fröknar och nya kompisar.

Nästa vecka ska han vara där själv en dag och sen är allt som vanligt igen veckan efter. Mjukstart blir det och nu i efterhand hade det nog inte behövts känner jag. Vi fick själva bestämma hur vi ville inskola honom och jag tyckte det var bra med en mjukstart men han hade kunnat börja helt redan nästa vecka men vi har annat planer nästa vecka ändå så en dag blir bra i vilket fall! :)


Nu när dagis drar igång igen så får vi väl ta och inse att sommaren som aldrig riktigt kom är över nu.


I eftermiddag fick det sen bli en snabb powernap för min del men kan säga så mycket att det kommer bli tidigt i säng ikväll, jösses så trött jag är!

 


Av Debora Persson - 8 augusti 2012 19:30

Idag är Vilmer 7 månader gammal.

19:37 är han på pricken 7 månader. 212 dagar har han hunnit bli och är nu en stor kille. Tiden går verkligen jättefort och ibland känns det som om han kom till oss igår samtidigt som att det känns som om han varit hos oss en evighet.

Dagen har han "firat" med att mest vara odräglig och övat på att kunna skrika en hel dag. Det var längsen han skrek såhär mycket, det var när han hade kolik. Nu har han inte kolik längre så han kan inte skylla på det. ;)

Men växer så det knakar gör han.

Han har storlek 74 i kläder och hamnade i dom bara kort efter han börjat använda storlek 68. 68 är för smått på längden och man kan inte knäppa en enda body längre då han är för lång för dom. Byxor och tröjor kan han fortfarande ha på sig än så länge.

Tar sig fram gör han med. I en jäkla fart.

De senaste dagarna ålar han inte bara en liten bit som han gjorde tidigare utan nu tar han sig från rum till rum. Kryper gör han nog med snart. Han puffar upp rumpan och drar ihop benen och verkar redo för att krypa men han orkar inte riktigt det än. Men snart så!

Han sover hela nätterna(oftast) utan problem.

Han får välling runt 20-21-tiden och somnar sen. Han vaknar då inte förrän vid 7-8 på morgonen. Maximilian sov ofta hos oss men Vilmer sover mycket bättre i egen säng, det ville inte Maximilian.

Dock är det näst intill en kamp på liv och död när det gäller nattningen på kvällen för Vilmers del. Han skriker och sliter sig ur famnen men vill ändå inte ligga själv. Efter en stunds kamp somnar han (av utmattning?) i famnen på antingen mig eller mannen.

Hår. Vilmer har ofta blonda hårtussar i sina knytnävar.

Oavsett hur jag har mitt hår uppsatt spelar ingen roll. Han får alltid tag i mitt hår och rycker tag i det så hårt att det går inte rädda det. Ju längre hår desto roligare tycker han (?). Och vem han sitter hos och leker spelar ingen roll heller bara den har hår man kan rycka av. Gissar på att han inte alls skulle tycka det var lika kul å leka med en flintis;)

Han äter det mesta av det han får äta och är inte särskillt kräsen när det gäller käk.

Envis herre har vi. Precis som bror sin!

Sitter stilla mer än 10 sekunder har nog aldrig hänt. Han vevar med både armar och ben och ålar sig.

Fortfarande väldigt tråkig att leka med tycker Maximilian.

Kan inte lillebror bli lite större är väl Maximilians tanke.

Inga tänder ännu. Det gör dock inte så mycket, vassa små bissingar är inte å leka med och det kommer nog Maximilian få veta den dagen lillebror får tänder. ;)

   

Av Debora Persson - 8 augusti 2012 15:09

Lite trist att babysim ska vara just på fredagar här! Vi gick förra omgången och då var det inga problem på fredagarna för sambon var hemma då, men jag ahde velat gå fortsättningskursen såklart men eftersom de varit så knepiga och satt babysim på fredagar när syskon inte är på dagis så kommer det inte gå i höst. Sambon jobbar då för fulla muggar och är knappst ledig på fredagar. Varför har de babysim på fredagar för? Det är ju i stort sett bara de barn som inte har syskon som kan gå på babysim då! Tummen NER! Hade varit mycket enklare men babysim tisdag-torsdag då syskon är på dagis. Icke sa nicke, vi får väl helt enkelt klara oss med att bada i badkaret.

Lite tråkigt, i fortsättningskursen ska man låta barnen börja dyka och det är väl ändå det som är mest spännande när det gäller babysim.


Inget att hänga upp sig på. Just nu vilar båda mina små herrar. Maximilian ska bara få vila en  pytteliten stund så att risken inte är så stor att han vill vara uppe hela natten. Det är det som är så knepigt, ofta behöver han vila lite på dagen för att han är så trött men sover han då så är han uppe halva natten. Sover han inte så klarar han inte dagen. Det finns inget mittemellan där inte.


Nu ska jag ta och plocka i ordning lite innan det är dags för herrarna att vakna till liv igen! :)

PF

Av Debora Persson - 8 augusti 2012 11:40

PF idag (Pappafritt eller Pommes Frittes?) hela långa dagen då sambon om en liten stund tänker ta och bege sig iväg mot Göteborg precis som många andra fotbollsnördar som hejar på Manchester United och Barcelona (?) Sambon, hans pappa och en kompis ska iväg och titta på matchen. Detta är tydligen jättestort för dom att se United live.

Det hade det säkert varit för mig med om jag älskat fotboll.

De kommer hem sent i natt/tidigt i morgon bitti så jag och mina små prinsar blir ensamma med massor med mys hela dagen. Vi får hoppas det går som en ljuvlig dans! :)


 




Av Debora Persson - 7 augusti 2012 22:37

Dagens eftermiddag spenderades hemma hos mamma.

Mormor, morfar, Karin och mina kusiner Leo och Max var på plats.

Massa mys, middag och fika blev det. Och såklart, Maximilian hade sett fram emot det sen han fick veta att vi skulle dit- Bada i poolen! Idag badade han med kusinerna och lekte massa med dom. Han hade jättekul och ville inte följa med oss hem senare på kvällen. Han sa att han skulle sova över och att vi fick åka hem själva men så blev inte fallet tillslut. Han fick följa med oss hem som tur är! :)


Vi kom hem för en stund sedan nu och båda barnen ligger och sover nu.


              

Tror minsann detta är dagens bästa bild! Maximilian är vanligtvis rädd för små hundar, då de hoppar mycket mer och är ganska mycket livligare men med ett vapen så är det han som har makten!

Kolla in Maximilians blick! Han kanske är hämndlysten då Henry käkade upp mina skor förra gången vi var där på besök ;)

 

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skapa flashcards