♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under december 2011

Av Debora Persson - 29 december 2011 20:15

Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 jan 2012
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 39

Ett 39 veckor gammalt foster som är 50 centimeter långt.

Barnet väger omkring 3400 gram, och är ungefär 50 cm långt. Det fyller ut hela magen och är ganska tungt. Många blivande mammor längtar intensivt efter att graviditeten ska vara över.

Man behöver sova och äta ordentligt för att orka med förlossningen. Om det är första barnet kan förlossningen ta upp till något dygn och det är inte ovanligt att man förlorar både en och två nätters sömn.

Barnet är nu förberett för sin födelse. Det har fått mycket näring och även skydd mot vissa sjukdomar genom att det har fått moderns antikroppar. De kommer att skydda barnet den första tiden innan det har bildat egna.

Barnets hjärna väger cirka 400 gram. Den utvecklas hela tiden och kommer inte vara helt färdig förrän barnet är runt två år. Tånaglarna har vuxit ut nu och täcker hela tån.


Idag var det som sagt vårt sista (förhoppningsvis) besök hos barnmorskan.

Innan vi fick komma in till bm så fick jag väga mig. Hua, 20 kg plus ligger jag på nu. Egentligen mer eftersom jag inte hann gå ner alla mina gravidkilon med Maximilian så jag har lite att jobba med efter denna graviditeten.

Inget järnvärde togs på mig. Trodde jag det skulle bli eftersom det är sista besöket innan BF men jag slapp. :)

Kom in till barnmorskan och vi pratade om kommande förlossning.


Jag sa att jag blivit livrädd inför det som komma skall. Hon blev förvånad eftersom jag varit så lugn hela tiden med det här med förlossningen. Det är nu de senaste dagarna som jag blivit superstressad över det här.

Jag känner att jag inte alls är beredd på detta nu längre. Jag har väntat och väntat i flera månader och kännt mig redo för detta men nu har det plötligt tagit stopp på något konstigt sätt.

Antar att det är nu innan nyår med som påverkar, det vore synd om barnet om det kom innan nyår. Inget barn vill fylla år sist av alla. Jag är lyckligt lottad som kom den 2 januari och inte ännu tidigare när jag skulle födas!

Och när allt närmar sig förlossningen så hör man alla skräckhistorier och läser allt hemskt som händer när folk föder barn. Nu senast var det detta i aftonbladet som skrämde skiten ur mig! HÄR!


Det känns som om man har skitmycket att göra och fixa här hemma innan bebisen kommer med samt att man ska passa på att vila så mycket som möjligt innan med. Känns som om man skulle haft en extra månad på sig nu... :)

Men min barnmorska är så bra så hon fick mig lite på andra tankar för hon är så glad och positiv hela tiden!


Blodtryck togs med på mig. Allt såg bra ut där som vanligt! :)

Min barnmorska gav mig beröm för hon tycker att jag har så fin mage som inte fått en enda bristning! :)

Glad att jag inte fått någon. Än. Och med Maximilian fick jag inte heller några bristningar så jag hoppas på det bästa även denna gången!

Hjärtat bultade på som vanligt och allt lät fint.

Magen mättes men min barnmorska hann störa vårt lilla liv som bebisen bara sparkade och buffade väck henne så fick bli ett par försök med att försäka mäta min mage. Bebisen ville helt inte att magen skulle mätas idag. Men tillslut gick det ändå.

Huvudet är fortfarande inte fixerat, det är ruckbart men inte lika mycket som förra gången. Nu ligger huvudet där det ska och är näst intill fast helt enkelt.

Och magen har sjunkit ner tydligen, inget jag själv sett eller kännt eftersom det fortfarande är mycket ömt och mycket tryck upptill på magen men enligt barnmorskan har den sjunkit iallafall och det är ju bra det :)


Annars är allt ok med mig. Jag har hemsk foglossning på kvällarna/nätterna när jag ligger ner.

Det är för bäckenet låser sig efter en stund sa min barnmorska.

Då blir man som förlamad och det gör sjukt ont att röra sig! Därför ar det bra att röra på sig ofta för sitter man eller ligger ner mer än en liten stund så låser sig hela kroppen och jag blir helt lam.

Sjukt läskigt är det!

Men det är som sagt inte långt kvar nu!

Vi längtar galet mycket nu och vill att vårt lilla hjärta ska komma helst igår :)

Men jag kan vänta till efter nyår såklart! :)




     

Av Debora Persson - 29 december 2011 17:02

En snabbuppdatering får det bli nu eftersom ajag inte skrivit något idag ännu.

Idag var det besök hos barnmorskan. Förhoppningsvis det sista innan bebisen kommer. Nästa besäk är nämligen inbokat när det blivit två dagrs övertid och det hoppas vi att vi slipper såklart.

Byter vecka idag och är nu i vecka 39 (38+0)!

Mer uppdatering får bli senare, hämtade hem vår knatte på dagis vid 14 och åkte hem och åt lite lunch/mellanmål och därefter somnade jga på soffan så nu ska jag fixa lite här hemma innan jag sätter mig vid datorn igen. Snart kommer dessutom Danne och hälsar på Maximilian. Maximilian verkar tro att det bara är hans kompis så när Danne kommer ska de bygga med tågbanan. Redan när det bestämdes att Danne skulle komma för några timmar sen så stod Maximilian i dörren och väntade på honom. Lilla Gullet. ♥

Av Debora Persson - 28 december 2011 20:09

Idag har vi städat ut  julen!

Julen är helt ute nu och inte ens ljusstakarna orkade vi ha kvar uppe. Varenda tomte och plastgransbarr åkte ut.

Känns skönt att ha det gjort nu så man slipper tänka på det.

I annat fall brukar mannen tjata på mig att vi ska städa ut julen så snabbt som möjligt och jag brukar envisas med att ha jul så länge som möjligt men i år var det jag som hann säga att vi skulle städa ut julen innan mannen ens hann säga något om det.


Vi hann även med ett besök hos mamma och Göte idag.

Algot var för tillfället hos en kompis så honom fick vi träffa senare istället.

Det blev lite mat och sen blev det hemmabygge av ett Ikeabord. Jag kan ju säga att jag nästan är proffs på att bygga ihop Ikeamöbler för det krävs en kvinna att få ihop saker och ting verkar det som... .;)

Efter det skulle mamma bygga ihop sitt motionsband hon inskaffat sig.

Men där var inte jag intresserad av att hjälpa till för jag hade annat för mig...

 


...Jag myste med familjens senaste tillskott, Henry!

   


När motionsbandet var ihopmonterat och alla provgått det så skulle såklart min lilla knatte med motionera lite! :)

 

Efter lite motion åkte jag och mamma för att hämta hem lillebror och så fikade vi lite.

Mamma hade köpt skeppet till Pippihuset och Maximilian var överlycklig så han lekte med Pippi och så fikade vi innan vi begav oss hem igen.

Klockan gick lite snabbare än vad vi tänkt idag så resten av kvällen blir det vila så vi kommer upp i morgon.

Förhoppningsvis blir det sista barnmorskebesöket då!

Av Debora Persson - 28 december 2011 08:33

Med endast TVÅ veckor kvar till beräknad ankomst för vårt  andra lilla hjärta startar vi nu dagen.

Två veckor!

Kan knappt fatta det. Hoppas såklart att det inte är en dag längre än så utan att det blir lite mindre dagar så precis som med Maximilian.

Två veckor kan såklart bli fyra veckor likväl som det kan bli idag. Man går som sagt runt som en tickande bomb lite grann. Rätt som det är så smäller det till.


Jag har varit vaken 511 gånger i natt. Och så kommer det nog förbli tills vårt lilla hjärta kommit.

Det jobbiga är inte att vakna så många gånger utan det jobbiga är att man är totalt förlamad och kan knappt röra sig när man väl lagt sig. Det gör jätteont i benen så har jag lagt mig på ett sätt så får jag ligga på det sättet resten av natten och det är jättesvårt eftersom jag snurrar och rör mig så mycket när jag sover, särskillt när jag är gravid. Mannen blir vansinnig på mig för jag tar upp hela sängen nu när jag ligger på alla håll och kanter.


Mannen är nu och lämnar vår prins på dagis. Han har inte varit på dagis på ett bra tag nu så han blir nog glad av att komma och leka med barnen igen!

När vår prins kommit hem från dagis ska vi ta och bege oss till Bjäraryd för att hälsa på mamma och de andra hade vi tänkt. Innan dess ska tomtarna ut! Det hann vi inte med igår så idag åker de ut! :)


Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 6 fulla dagar (v37+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 jan 2012
Du har 14 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vi längtar nu!


   

Av Debora Persson - 27 december 2011 20:53

Mellandagsrea är nog inget för någon som är höggravid.

Och inte för en höggravids pojkvän heller. Den som först fick spelet var mannen när vi skulle hitta parkeringsplats, precis som en miljon andra shoppingsugna människor.

Mina nerver säger jag bara.

Detta inne i stan men innan vi kom till stan blev det en runda bortom Biltema och Mediamarkt.

En ny toalettsits till Maximilian som inte gillar pottan så vi får hoppas han gillar denna mer så det blir toaletten istället.

Mannen köpte ny hårtrimmer till skallen och jag fick mig en ny datamus.

Efter Mediamarkt och Biltema där även halva Sverige varit samtidigt som oss så blev det stan där resten av landet befann sig.

När vi väl hittat parkeringsplats inne i stan så blev det en runda där inne.

Maximilian handlade mest såklart:)

 

Annat som blev handlat var lite smink, en mössa till bebisen, en tjock tröja till mig, block, pennor, 2 ljudsagor till Maximilian och lite annat smått och gott.

Innan vi begav oss hem så åkte jag hem till lillasyster för att hämta en av Maximilians teletubbisar som han glömde hos min mormor på julafton som hon tagit med sig. Viktigt med teletubbisar! ;)

Där fanns även en julklapp som Algot köpt till mig.

En mössa och halsduk är vad jag fick av gullungen i julklapp, lite senare dock eftersom han glömde den hemma på julafton:)

Att springa i affärer och trängas med folk som är mer giriga än kärringarna i Ullared för en att dö av svett!

Varför i sjutton utsätter man sig själv för mellansdagsrea?!

Och särskillt när man är höggravid. Nej, nu ska jag hålla mig inne resten av året.

Det blev iallafall senare än vad vi tänkt oss på stan så resten av kvällen blir det lugnt här hemma.

I morgon ska Maximilian till dagis igen. Nu har han inte varit där på ett tag så han blir nog glad av att komma dit igen!

Av Debora Persson - 27 december 2011 10:49

Fast man går runt lite som en tickande bomb nu de sista och närmsta veckorna så tar vi idag och åker på mellandagsrea i den större staden. Lika bra att passa på idag för sen vet man aldrig.

Och när vi kommer hem i eftermiddag ska varenda tomte och julgran ut ur lägenheten och packas ner i källaren. Nu är jag trött på julen så det enda som kommer få vara kvar är ljusstakarna som kan lysa upp vår tillvaro lite till.


Av Debora Persson - 27 december 2011 10:42

Lite julbilder som pappa skickade till mig igår kommer här!


                                                                       

Av Debora Persson - 26 december 2011 12:30

Ankmatning vid Mörrumsån.

25 december


     

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skapa flashcards