♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under augusti 2011

Av Debora Persson - 22 augusti 2011 22:11

Inte heller idag blir det någotn vidare uppdatering men det har sina orsaker och snart ska jag gå och lägga mig.

Har bara chatten igång med mamma på fb, men hon läser Ikeakatalogen samtidigt så hon är så seg på att svara min lilla mamma.. Så det tar nog en liten stund innan jag kommer i säng. Danne är här ikväll och de glor såklart på fotboll här så inget skoj på tv blir det heller....

 

Denna bildern togs förresten i lördags. Min mamma håller på att lära sig virka. Man blir nog sådan precis innan man fyller 44..

Men hon är mormor och det är hennes plikt att kunna sticka och virka för det kan min mormor.

Min mormor har jag precis satt i arbete på att sticka en mysdress!

Min mamma virkar bakelser. Eller försöker iallafall, man kan säga att det blir en och annan svordom emellanåt.   


För övrigt så är det snart ett nytt hus på G för deras del, nya riktningar på godkända och snart börjar de bygga. Tror bara de ska riva de sista resterna från det nedbrunna huset.

Förra huset såg inte alls ut såhär. Helt annan form och mycket större. Nu får de ett hus som passar dom som handen i handsken. Mamma ville verkligen ha en sådan amerikansk veranda som hon nu kommer få!

 

Spännande med helt nytt hus! :) Fast det svider fortfarande i hjärtat efter allt som försvann i februari..


Nehe, läggdags nu. Bättre uppdatering i morgon hoppas jag.

Då kommer det fler bilder med från i söndags!


Av Debora Persson - 21 augusti 2011 09:35

God morgon!

Härligt att få sova ut lite utan att en väckarklocka ska väcka oss. Dock så var det Maximilian som väckte oss idag men vaknar hellre till en glad kille än en väckarklocka!


Igår var det ju kalas i Karlskrona för lillebror som fyllt 20 år.

Mamma och Karin hämtade mig och Maximilian eftersom mannen skulle jobba och kunde inte följa med.

Så vi åkte till Coop för att hämta tårtorna och handla lite innan vi begav oss mot kalaset.


Lillasyster, jag och Maximilian efter en galen shoppingtur på coop. Vi ser ut som turister men mamma skulle tvunget ha en bild på oss :)

  Skrindan var populär och Maximilian tyckte verkligen den var rolig att åka i. Kalleponken stor och stark var chaufför.   Algot drog han med. Vi gick en runda bort mot skogen innan de andra gästerna kommit.   Mitt lilla pyre.   Race när Kalleponken körde.   Både Algot och Maximilian åkte...     Algot tog sig en vilopaus...   De flesta på plats. Smörgårstårta var det som gällde och korv till de som inte åt smörgårstårta...   Elsa, mormor, Kalleponken och Karin.   Morfar och Göte   Mamma facebookar :)            

      Fler bilder finns men de är på telefonen och jag hittar inte sladden just nu. Kommer mer sen kanske. Nu gör vi oss o ordning för dop! :)

Av Debora Persson - 20 augusti 2011 21:16

Blir knappt någon skrivning idag, har varit på kalas hela dagen och när vi kom hem så hamnade jag helt utslgen på soffan och kommer inte härifrån. Tur Maximilian varit snäll mot mamma:) Mannen kommer hem från jobbet om en liten stund och då blir det lite mat.

Han får smörgårstårta och pärontårta som jag tog hem från kalaset och jag fyller magsäcken med något annat, får se vad vi hittar på.

Bildder och mer uppdatering kommer i morgon när jag har ork. Jag behöver vila nu. Och gosa med världens bästa pojk, för tänk att vi hade turen att få just honom! Så mycket käääärlek att jag nästan dör. ♥ Min stora kärlek. Just nu står han och dansar till  Lena PH på Sommarkrysset. Han vägrar att sova, tror han väntar på sin pappa innan han kommer få ro till att sova.


Bilden är några dagar gammal...

 

 

Av Debora Persson - 20 augusti 2011 08:48

God morgon!

Solen skiner och det är lördag. Ledig sådan! Men har ändå fullt upp, om några timmar kommer mamma och hämtar mig och Maximilian och så beger vi oss till mormor. Kalaset har vi hemma hos mormor eftersom alla inte får plats i en tillfällig lägenhet.

Hade huset funnits kvar hade mormor sluppit ha kalaset hos sig;)

Men iallafall, ett nytt hus är på intåg vill jag lova och efter jul så tror jag nog det står ett helt nytt hus på plats!:)

Det blir nästan ett år efter att huset brunnit ner då som det står ett nytt där!


Nu ska vi strax ta och äta frukost. Pojkarna är redan i köket och stökar.

Pappa säger "nej" och Maximilian svarar emot. Det har han börjat göra nu senaste tiden. Han svarar emot genom att höja armen precis som "du är tyst!" och så vrålar han ut något i hög ton. Högre än den man sa nej till honom med. Och ibland skriker han tillbaka "nej nej nej"

Han skäller tillbaka.

Förgrommade onge!

Det är krut i den ungen. Undrar vart han fått det ifrån? :)

Nehe, frukost nu och sen gör vi oss i ordning för kalas!


Ibland har den lilla krutgubben slut på krut,

då vilar han och laddar om.

 


Av Debora Persson - 19 augusti 2011 20:58

Vi rotade fram Maximilians nya regnkläder och begav oss mot bussen, vi var tidiga för en gångs skull och slapp stressa så Maximilian vandrade själv istället för att sitta i vagnen tills vi kom bort till vägen och alla bilarna. Då blev det vagnen.

Kattis hade han såklart med sig. Och stackars Kattis fick bada i vattenpöl tre gånger innan bussen kom.. mjaaau vad smutsig katten blev!


     

Otålig som han var hade han svårt att sitta stilla. Bussen var några minuter sen så Maximilians tålamod försvann efter hand med men när bussen kom så blev han genast på bättre humör. Hälsade glatt till busschauffören som förvånat hälsade tillbaka och så undrade han varför vi hoppade på med barnvagnen där fram och inte i mitten.

I Kristianstad blev busschaufförerna vansinnga om man hoppade på i mitten så jag är ju van vid att hoppa på där fram med vagnen, fast aldrig varit med om att man gör det på något annat ställe.

I bussen var min herre så duktig, oftast brukar han ha svårt att sitta stilla i buss men idag satt han fint och tittade ut genom fönstret och sa "WOOOOW" hela tiden när han såg något häftigt.


Mannen mötte upp oss och vi begav oss mot Kristianstad. Vi skulle nämligen köpa en ny kamera. Min digitalkamera är inte den bästa och den är så seeeg. Tar en kvart att ladda hela tiden så man får aldrig bra bilder. När Maximilian posserar fint så hinner han tröttna och gå innan min kamera tagit bilden så det behövdes verkligen en ny, så ofta som jag tar bilder med så är det nödvändigt.

Mest av allt så önskar jag ju mig en systemkemera men de kostar ju så mycket och så ska man ha alla delar till med som kameraväska, blixt, objektiv mm. Sånt som man bara kan önska sig. Men en vacker dag ska jag ha min systemkamera! ;)

När vi kom till butiken så fanns ju inte den kameran som vi ville ha inne i butik. Så typiskt! Den vi hade kollat på påminde ändå lite om en systemkamera fast mycket billiagre!

Canon SX130IS Svart

     

En kamera från Canon med 12x zoom, 28 mm vidvinkel, optisk bildstabilisator och 12,1 megapixel . Kameran hjälper dig hantera stillbilder och HD-filmer med Smart Auto och Enkelt läge. Men du kan även släppa lös din egen kreativitet och skapa bilder som aldrig förr.

När du filmar kan du välja mellan flera olika program exempelvis landskap, porträtt, snö och strand för att fånga livets ögonblick på bästa sätt.
 
Vi beslutade att istället för att köpa en kamera som vi inte jättegärna ville ha, bara för att köpa en så åker vi hem och beställer den på nätet. Då får vi den vi vill ha istället. Så det ska vi göra.
Snart har jag en ny kamera!:)
 
På vägen hem stannade vi inom och köpte födelsedagspresent till Kalleponken som firas i morgon och sen blev det såklart att våldgästa mamma och Göte en liten stund när vi ändå åkte förbi. Det var bara dom hemma. Inga småbröder, de befann sig i Karlskrona. Maximilian passade på att hjälpa till att tömma kakburken innan vi åkte hem. :)
Blev bara en snabbrunda där inom eftersom vi var dödshungriga och skulle hem och äta.

Av Debora Persson - 19 augusti 2011 14:55

  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Av Debora Persson - 19 augusti 2011 14:17

När jag hämtade min lilla älskling på dagis innan var han dunder trött. Han höll på att somna vid matbordet när de åt lunch och sen efter det satt han på golvet och höll på att däcka. Tur jag kom så han piggnade till igen:)

Att gå hem idag tog rätt lång tid, Maximilian gick själv och skulle hoppa i varenda vattenpöl och så skulle han undersöka allt i diket. Maskar och sniglar låg längs cykelbanan och de var intressanta de med :)

Men det gjorde ingenting att det tog tid hem, Maximilian var glad och det hade slutat regna.


Om någon timme så ska jag och Maximilian med bussen mot Mörrum så vi kan möta upp pappan i familjen och sen åka till Kristianstad en liten sväng.

Men nu ska jag diska och sen väcka min lilla solstråle som ligger och snarkar.

           

Av Debora Persson - 19 augusti 2011 11:24

  På med regnkläderna var det i dag ja. Och gummistövlarna, dom var viktiga att ha tyckte Maximilian. Men precis innan vi skulle gå så tog han upp foppatofflorna och övervägde om han hellre skulle ha dom på sig eller inte. Stövlarna vann.


Och att lämna på dagis var noll problem. Han gick in direkt och skulle leka med bondgården och alla djuren. Hade inte tid att se efter vart mamma tog vägen ens en gång. Men jag fick en puss och sen kunde jag lämna dagis utan att det gjorde ont i mammahjärtat.

Om en liten stund ska jag gå och hämta min lilla älskling igen och jag hoppas på att han vill följa med mig hem igen:)






Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards