♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under juli 2011

Av Debora Persson - 1 juli 2011 20:48

Efter att vi gått genom djuparken och tittat på alla djur så blev det lunch och sedan begav vi oss till Dinosaurieparken.

Maximilian älskade att springa runt bland dinosarierna eftersom han älskar att titta på dinosaurierna på barnkanalen!

Algot tyckte såklart det var roligt att springa runt bland de stora dinosaurierna! :)

(klicka på bilderna!)

Lunchrast

  Dinoparken     Spännande tyckte Maximilian!       Algot blir uppäten av en dinosaurie!   Tänk om man mött en sån bjässe levandes idag!             ♥               Algot visar Maximilian dinosaurierna♥            

Av Debora Persson - 1 juli 2011 20:30

Igår 06.20 lämnade vi hemmet och åkte mot Öland. Mellanlandade i Norje för att plocka upp lillebror Algot som var taggad för en heldag på djurparken. När vi hämtat Algot somnade jag och vaknade lagom när vi var i Karlskrona. Vi skulle stanna för att köpa baguetter men eftersom vi var där 2 minuter efter Maxi öppnat så var det bara frallor som var nybakta så det fick gå lika bra det. :)

Sen var det raka vägen mot Öland. Vi åkte ju så pass tidigt för att vi skulle vara där i tid och att vi dessutom skulle slippa få en parkering 2 mil ifrån entrén. När vi kom fram till djurparken var klockan 9.30 ungefär och där var tre andra bilar så vi parkerade på första parkett och blev dessutom insläppta 20 minuter innan parken ens öppnade.


Vi startade i djurparken såklart. Först ut blev husen med ödlor, spindlar, ormar, sköldpaddor och aligatorer sen vidare mot de andra djuren.


(Klicka på bilderna!)

 


Aporna

    Dingos   Apan satt och tittade på oss en bra stund. Nicke nyfiken.   Surikater   Aporna     Algot och Maximilian vid savannen   Små kängurus   Lejon   Lejonmamman, pappan i bakgrunden och bebisarna till vänster ligger och sover.   Lejon   Emu   Babianer     Zebror   Känguru   Björnar   Kameler       Apa       Min älskling     Algot matar getterna. Maximilian vågade inte gå in så han väntade utanför. Getterna var hungriga!       Mamma & Maximilian   Tiger     Mer apor...   Tigrar   Mina små killar!♥   Storken kom..     ♥     Kaniner     Tapirer   Algot när vi ska åka tåg   Tågdax!!    


Vi såg såklart många många fler djur men vi tog inte kort på alla. All världens sortes apor, ankor, höns, tuppar, bufflar, strutsar och massor av andra djur!

Av Debora Persson - 1 juli 2011 19:25

Igårkväll låg jag och tänkte på grannar.
När vi kom hem hade grannen igår folk hemma och förde oväsen. Inte jättemycket men det var ändå så man hörde en hel del.
Iallafall så  låg jag och tänkte när jag lagt mig, oftast har man alltid problem eller ogillar någon granne man har. Sen jag flyttade hemifrån för 6 år sedan har jag bott på 4 ställen och alltid har det varit någon man stört sig på.

Det första stället var i Asarum och när jag och mamma var och tittade på lägenheten sa hon som bidde där före mig att där var grannen preis brevid som kunde väsnas lite ibland. Jag tänkte inte mer på det eftersom de flesta faktiskt någongång väsnas lite.
Det dröjde inte länge innan jag vaknade mitt i nätterna av att denna kvinna spelade musik. Även om klockan var 22, 02 eller 04 så spelade hon på högsta volym med bas igång. Oftast dansband och oftast försökte hon sjunga med själv. Oftast var hon väl påverkad av något med. Tydligen hade socialen placerat henne där så en prblemkärring var det.
Hon var inte svensk så man förstod oftast inte vad hon babblade om. Tror hon kom från Polen eller något land åt det hållet.
Det var ofta massor av män som ringde på hennes dörr i tid och otid. Ofta stod hon och skrek i trapphuset och gormade över något. Och ofta stod hon och skrek på någon som hon kände.
Och oavsett vad klockan var så kom det folk hem till henne och jag vill inte tänka på det egentligen var hon sysslade med ofta hörde man hennes högjudda stönande.
Hon knarkade det var en sak som var säker och säkert drack hon med. Hon var en vidrig kvinna.
När man ringde störningsjouren gjorde de oftast inget, de visste väl vad hon var för fall och brydde sig inte om det. Och om de körde ut för att säga till henne så öppnade hon såklart inte.
En gång när hon väsnades som vanligt och securitas kom så öppnade hon inte så då ringde de på min dörr istället och trodde det var jag som väsnades och ville ge mig en varning.
Ofta bankade hon och hamrade i väggarna och hade sig.
En gång vaknade jag och mannen mitt i natten av att det låg en stor vuxen karl utanför min dörr som skrek, sparkade och hade sig. Han var kalasfull och hade massa flaskor runt om sig.
Antagligen ville han komma in till kvinnan men hon vägrade öppna så vi ringde polis så det kom en buss och hämtade  honom.
Det värsta var den morgonen jag skulle bege mig till skolan och jag var redan sen som vanligt.
När jag öppnat dörren och skulle låsa den flög kärringen ut med en stekpanna och viftade med den. Hon skrek något om att hon skulle döda mig och att jag skulle sagt till hennes kompis att hon var hemma eller något. Jag fattade ingenting och varför i herransnamn skulle jag prata med hennes pundarkompisar?!
Den dagen hade jag sen inte brottom att komma hem från skolan!
Och en gång när jag skulle cykla till jobbet så hörde jag henne och någon annan stå och skrika nere i trapphuset och hade sig så jag vågade såklart inte gå ut så det hela slutade med att mannen och hans kompis fick åka ifrån sitt jobb för att hämta mig. Såklart hade hon försvunnit när de kom men de hade lämnat en massa saker i trapphuset.
En gång, mitt i sommaren när mannen skulle komma hem till mig låg denna kvinna på alla fyra nere i trapphuset och höll i dörrmattan. Mannen kom och gick bara förbi henne och då blev hon skogstokig eftersom han inte torkade av sina fötter på mattan hon höll i. Hon började skrika och bete sig som vanligt. Efter att mannen hade svarat henne om att hon var dum i huvudet eller något så fortsatte hon att skrika i trapphuset i någon timme innan hon försvann.
Efter att jag flyttat därifrån sen så hörde jag att hon hade slagit med järnrör på ytterdörren till in gamla lägenhet för killen som flyttade in efter mig hade väl med problem med henne.
Eftersom socialen hade satt henne där så var det tydligen inte det lättaste att vräka henne men tillslut åkte hon väl ut med huvudet före.


Oftast så är det alltid någon granne man har som man inte gillar men denna grannen jag hade där går nog inte att slå. Ibland undrar man varför man inte anmälde henne men å andra sidan hade de inte gjort så mycket ändå med tanke på att hon redan var ett hopplöst fall.

 

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skapa flashcards