♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under juni 2011

Av Debora Persson - 24 juni 2011 17:30

Hej allesammans!

Till att börja med så börjar vi med gårdagen, när vi väl kommit till blekinge och ätit middag hann klockan bli 19.30 men jag och Maximilian begav oss iallafall ner till Sofia och lilla Hugo för mys resten av kvällen medans mannen åkte till jobbet och Henke, han fick lämna bostaden han med:)

Maximilian tyckte det var superroligt med bebis så massor av pussar blev det på lilla Hugo. Maximilian nästan slet honom ifrån oss för han ville ha Hugo i sitt knä. Nu är ju inte Hugo lika tålig som hans docka är hemma men det gick ändå bra. Han klappade så fint, och pussade. Massor av bebismys med andra ord!


När vi väl kom hem var det inte så lätt att somna vill jag lova. Jag är inte van och gillar inte att sova själv och att då somna själv på ett ställe som inte är ens bosatd gjorde inte saken lättare.

Men tillslut måste jag somnat ändå..


Idag var jag och Maximilian uppe innan mannen kom hem från jobbet. Vi var i stort sett klara och påklädda när han kom hem. Hade dessutom hämtat tidningen åt honom och var redo för avgång 07.30

Jag och Maximilian åkte hem till mamma  i Norje så mannen kunde få sova sina timmar han behövde.


Där blev det frukost och lek. En tupplur på nya sköna soffan blev det medans mamma begav sig till affären för att handla midsommarmaten.

Förutom mat så köpte hon en bok till mig, "Varför gråter inte Emma?".  

Gott för den har jag tänkt köpa tidigare så nu slapp jag det!:)

Tack Mami!

Maximilian och Algot fick fina gottepåsar och en varsin fresbee i påsen med.


När mamma var tillbaka efter affären var det dags att bege oss igen. Denna gången till fots.

Vi skulle gå från Norje till Bjäraryd upp till huset för att äta hemmalagad potatissallad med taccokrydda och grillad korv. Nu är det ju 8 km mellan Norje och mammas hus så det var en rejäl bit att gå och de som bor där ute vet att världens längsta och brantaste uppförsbacke finns där. Mamma fick ta barnvagnen uppför backen. Annars turades vi om rätt bra men just backen var det varken jag eller Algot som ville gå med barnvagnen.. Väl framme i huset hade Göte startat grillen så det var bara på med korven och sen äta innan mannen kom för att hämta oss eftersom vi skulle hinna till affären med innan den stängde. Att gå 8 km tog oss iallafall 1 timma och 45 minuter tror jag mamma sa. Rätt ok, jag har gått den sträckan en gång innan när jag bodde hemma och jag gick den väl på lite mer än 2 timmar.. Och på tal om huset, de är ju äntligen igång med det hela nu. Och halva huset har rivits. Och det är den delen som brann mest. Hur de ska göra med resten av huset återstår att se. Hur som haver så lär de ju riva den delen som fortfarande står kvar, allt måste annars bytas ut i vilket fall eftersom där är svartare än i den mörkaste grav...

Innan vi åkte så hjälpte Maximilian Algot att mata kaninerna. De har fått små kaninungar som vi var tvugna att gosa med :)

Nu är vi iallafall igång med vårt lugna midsommarfirande.

Mannen och Oskar fixar käket. Jag ska fixa jordgubbstårtan sen. Ingen midsommar utan jordgubbstårta! :)

Ha en bra midsommar allihopa!  

Av Debora Persson - 23 juni 2011 14:59

Hejhej.

Idag är en riktigt seg dag! Vi har knappt gjort något vettigt jag och Maximilian. Har sprungit fram och tillbaka till tvättstugan men inte mycket mer än så.

Mannen kommer hem om en liten stund, han har ju jobbat natt så han sov i blekinge och nu är han påväg för att hämta oss så vi kan bege oss till blekinge igen för att fira midsommar där.

Tyvärr kommer regnet nu men vi hoppas på att vädret är bättre i blekinge till i morgon så vi kan sitta ute och äta! :)

Av Debora Persson - 22 juni 2011 18:09

Idag har jag hunnit med att jobba några timmar över lunch och sen blev jag hämtad av mina pojkar. Åkte till Tivoliparken och matade ankorna och sprang runt lite innan det var dags att åka hem för mannen behövde vila eftersom han ska jobba i natt. Även min lilla pojk däckade.

I natt sover vi själva och jag gillar inte det. Är inte van vid att sova själv.. Men det går bra ändå!

I morgon beger vi oss till blekinge för att fira vår midsommar där!

Skönt att komma ut ur lägenheten nu när det är så varmt igen! :)

Av Debora Persson - 21 juni 2011 19:24

När katten är borta dansar råttorna på bordet.

Mannen är iväg och jobbar och kommer hem senare ikväll. Jag och Maximilian har bakat sockerkaka idag och han var så duktig när vi bakade. Hjälpte mig att räkna, hjälpte till att hälla i och såklart hjälpte han till att smaka av smeten! :)

    När smeten åkte in i ugnen så blev Maximilian tokig, han ville ju äta kaka direkt så när kakan väl var klar blev det fikamys i soffan.

Och massor av bus här hemma.

Av Debora Persson - 20 juni 2011 08:47

God morgon!

I natt sov jag och Maximilian ensamma här hemma eftersom mannen sov i blekinge. Maximilian vaknade inte en enda gång under natten men däremot skulle han stiga upp 06.15 Hade inte varit mig emot annars men ikväll ska jag jobba till 24.00 och då hade jag gärna velat sova lite längre.. Men satte på tv´n åt lilleman så han låg iallafall kvar i sängen en stund och tittade på film innan han ville stiga upp så jag fick iallafall snooza liten stund:)


Igår skulle vi gå igenom Maximilians schema för dagis nu när jag fått mina arbetstider under sommaren.

Tyvärr blir det inte en enda dag för Maximilian på dagis innan han slutar den 1 augusti!

Helt galet att jag och mannen nästan aldrig jobbar samtidigt på hela sommaren så Maximilian kan få vara på dagis och leka med de andra barnen!

Oftast är det så att mannen jobbar på dagen och han hinner bara hem så ska jag åka till jobbet. Eller så jobbar någon av oss och då är den andra ledig. Så det är ju inte så roligt. Vill ju helst att Maximilian ska få vara på dagis och särkillt när vi betalar för honom för att han ska vara där heltid med... Och sen är det ju trist att jag och mannen inte är lediga så mycket tillsammans under sommaren heller. ;(

Så Maximilian har inte varit på dagis på hela juni och något i juli blir det heller inte och sen flyttar vi ju. Vi räknade ut att det var en dag i slutet på juli som han skulle behöva vara på dagis ca 5 timmar men känns meningslöst att det ska vara enda dagen så får fixa barnvakt några timmar istället.


Av Debora Persson - 19 juni 2011 15:57

Eftersom vår bil just nu är riktigt opålitlig och vägrar starta ibland så ska mannen vår inte sova hemma i natt. Han beger sig till Mörrum redan ikväll eftersom han börjar jobba i morgon klockan 07.00 och då hade det varit lite taskigt om bilen inte ville starta...

Dags att byta batteri på skrället antar jag.. Så det blir bara jag och Maximilian hemma inatt.

Innan vi begav oss innan fick vi hjälp av grannen med att starta upp bilen med startkablar. Häromdagen fick Oskar komma och hjälpa oss med att starta upp den så varje gång vi sätter oss i bilen blir vi lika nervösa på att bilen inte kommer starta.. Så förhoppningsvis startar den ikväll med så han kommer iväg.


Iallafall så har vi varit hos lillasyster på födelsedagsfika idag.

Av oss fick hon en silverängel som vi visste att hon ville ha.

Silvret stärker kopplingen mellan din fysiska kropp och dina astrala kroppar. Det innehåller och förmedlar månenergier som stärker din intuitiva förmåga. Silvret ökar stenens energi samtidigt som den drar ut negativa energier.

Grön Aventurin attraherar överflöd och välgång till ditt liv. Den ökar din kreativitet och motiverar dig att prova nya vägar. Den visar dig att allting är möjligt och att du kan få allt du önskar dig av hela ditt hjärta om du bara är villig att ta emot det.

Så självklart blev hon glad. Ängeln har vi köpt från Silverbiten.

Fika blev det och Maximilian passade på att busa järnet med Khaled och moster K. Så nu när vi kommit hem är han dundertrött vår lilla pojk! ♥

Av Debora Persson - 19 juni 2011 11:58

Eftersom min lillasyster fyller år i morgon och vi alla jobbar hela veckan i stort sett så ringde vi henne och bjöd in oss själva på födelsedagsfika idag. Kände att vi lika gärna kan fira henne idag eftersom vi inte kan förrän i slutet på veckan annars och då är det midsommar så då lär vi icke hinna träffa henne ändå. Så idag ska vi fira Karin som fyller 21 i morgon! ♥

Maximilian har varit och pillat på hennes present nu en bra stund så gissar på att han kommer hjälpa till att öppna sen;)

Av Debora Persson - 18 juni 2011 17:10

Idag bar det av mot Malmö för vår del. Tyvärr var vädret inte det roligaste så blev inte att vi var ute så mycket som vi tänkt. Men vi var en stund i Västra Hamnen och gick där så Maximilian fick springa av sig efter bilresan. Men det blåste så hemskt så blev inte långvariga där. Åkte istället en runda inom Bunkeflostrand där vi bodde innan och tittade runt lite innan vi begav oss mot Ikea.

Vi skulle ju ha två hyllor som han ska ha i sitt nya rum sen, den bokhyllan han har nu på sitt rum är livsfarlig att ha leksaker i eftersom Maximilian gärna klättrar för att få tag i sina saker. Med dessa nya hyllorna behöver han inte klättra för att nå sina saker. Så får den stora bokhyllan vara i fred istället:)

  Efter att ha gått en liten stund på Ikea tröttnade Maximilian på att sitta stilla och även på allt annat. Dessutom var han hungrig så det fick bli lunch och för hans del blev det pasta med köttfärssås och glass till efterrätt. En någorlunda nöjd kille låter oss sedan fortsätta genom varuhuset. Efteråt begav vi oss hem igen. Både jag och Maximilian var osociala mot mannen och somnade direkt när vi satt oss i bilen på väg hem.

         

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards