♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under december 2009

BVC

Av Debora Persson - 3 december 2009 15:42

Idag var det BVC då ja.

Min pojk har gått upp massor på två veckor. 6050 vägde han idag! Och växt två cm sen sist med. Sen blev det lite allmänt prat om honom med. Han har blivit mycket finare i huvudet eftersom han varit så torr där innan, men han har fortfarande lite som vi får smörja på.

Pratade om hans magknip och hon tyckte med att vi skulle testa den andra nappflaskan eftersom den hjälpt många andra som har haft samma problem.

Fick även fylla i papper om hur Jag måroch har mått sista tiden och om det varit såhär jag föreställt mig att ha barn osv.


Vikt:

Födelse: 3490 g

Utskrivningsvikt från BB: 3275 g

12 dagar gammal: 3630 g

19 dagar gammal: 4060 g

4 Veckor gammal: 4470 g

5 Veckor gammal: 4770 g

7 Veckor gammal: 5150 g

2 Månader gammal: 5550 g

Idag: 6050 g



Längd:

Födelse: 50 cm

Utskrivningsvikt från BB: -

12 dagar gammal: -

19 dagar gammal: 53.5 cm

4 Veckor gammal: -

5 Veckor gammal: 56.5 cm

7 Veckor gammal: 57 cm

2 Månader gammal: 59 cm

Idag: 61 cm



Huvudomfång:

Födelse: 34

Utskrivningsvikt från BB: -

12 dagar gammal: -

19 dagar gammal: 35.5 cm

4 Veckor gammal: 37.3 cm

5 Veckor gammal: 38.0 cm

7 Veckor gammal: 38.5 cm

2 Månader gammal: 39 cm

Idag: 39.7 cm


För övrigt så blir nästa besök den 22 december och då är han nästan tre månader gammal och då blir det vaccinering mot en massa sjukdommar,

ett kombinationsvaccin mot difteri, stelkramp, kikhosta, Hib (Haemophilus influenzae typ B) och polio samt vaccin mot pneumokocker. Alltså får han två sprutor stackarn. En i varje lår.


Och dessutom har vi skaffat nappflaskan nu. En på mannens jobb köpte den åt oss så ikväll blir det till att inviga den:)


   

Av Debora Persson - 3 december 2009 08:38

Idag ska vi se om vi får tag i den förbaskade "kolik"flaskan.

Lilleman skrek från det att jag kom hem från stan igår eftermiddag till efter vi gått och lagt oss. Ingenting dög.  

Han hade så ont i magen stackaren.

Men flaskan finns typ bara på Babyland och närmsta affär finns i Malmö men mannen har ingen möjlighet att ta sig ut dit även om han jobbar i Malmö. Så det ska vi försöka lösa. Man kan beställa flaskan på nätet. Den kostar runt 100 kronor men frakten var nog den snålaste i Sverige som hade bestämt. Vem tar 100 spänn i frakt da? Dubbelt så jäkla mycket man handlar för!


"Nappflaskorna från Dr Brown’s är väldigt populära eftersom många tycker att de fungerar bättre än konkurrerande märken när det gäller att minska risken för kolik. Det senaste larmet om att ämnet bisfenol A finns i plasten i vissa nappflaskor gjorde många föräldrar besvikna, eftersom Dr Brown’s plasflaskor inte stod med på listan över säkra märken. Detta fick många att febrilt börja leta efter andra alternativ.

Nu kan ni som tycker att ni inte kan hitta en likvärdig flaska sluta leta! Nu går det nämligen att köpa bisfenol A-fria nappflaskor från Dr Brown’s även i Sverige! Ni som är intresserade av Dr Brown’s bisfenol A-fria nappflaska kan hitta den hos LittleKidsCorner.se och i vissa Babyland-butiker.

Tummen upp för Dr Brown’s! Jag hoppas att fler tillverkare följer i samma spår och ändrar sin tillverkning så att man snart inte ens behöver fråga om plasten i nappflaskan innehåller bisfenol A eller inte."


  Idag har jag en gladare bebis. Inte ont i magen hittils iallafall:)

Idag ska vi även till BVC klockan 11.

Och efter BVC sp kommer Fia och hämtar oss så åker vi in till stan och hitta julklappar:) Idag blir det endast julklappar!

Av Debora Persson - 2 december 2009 19:48

Stan idag med lillasyster. Skulle bli julklappar men blev en klänning till mig. Till nyår. Även om det inte kommer bli någon bamsefest så får man va lite fin iallafall.


Efter en stund på stan kom lillasyster på idén om att vi borde dra till Eko. Jag var extremt tveksam eftersom det var Sölvesborgbussen som gick dit och då trodde jag det skulle vara de höga bussarna med trappor och då skulle vi aldrig få in barnvagnen men till hennes (och min?) lycka var det en låg buss så det vara bara att ge sig av.


Efter denna dagen känns det som om jag är jättefattig.

Men det var en trevlig dag och jag fick faktiskt en del julklappar köpta!:)


Sen jag kom hem har jag inte gjort någonting. Min son har ont i magen igen(?) skriker hela tiden stackarn. Men nu håller han på att somna så då ska jag plocka lite här innan mannen kommer hem för då blir det film. Fick nämligen hem Flickan som lekte med elden idag!


     

Av Debora Persson - 2 december 2009 09:38

Morrn morrn.

Ska snart med bussen in till stan med Karin. Ska  ju visserligen in till stan imorrn med för då ska jag träffa Fia, men tänkte jag kunde döda några timmar där inne idag med eftersom det är en sådan tråkig dag i vilket fall.

Till och med Maximilian har somnat i babysittern. Där somnar han aldrig annarss utan man får söva honom i famnen och sedan lägga honom i babysittern annars.

Nu gick jag ut i köket 3 minuter och när jag kom tillbaka låg han med armarna i kors och sov.


Nu måste jag ta katterna för dom äter upp min julgran! Och lustigt att min plastgran barrar!? Det ligger plastbarr på golvet och jag vet vem den skyldige är. GÖSTA.

Av Debora Persson - 1 december 2009 21:46

Det finns inte någon finare pojk än vår


Maximilian i denna


värld.


               

Av Debora Persson - 1 december 2009 18:30

Nu är Algot här och hälsar på oss.

Så fort han kom så gick vi bort till affären och köpte glass till oss.

Men först ska vi käka kyckling och ris!

Algot han sitter och tittar på Sunes Jul nu och Maximilian sover så jag ska passa på att städa lite innan han vaknar.



 

Av Debora Persson - 1 december 2009 10:49

Tänk att det är 1 December idag!

Det firar jag med frukost till Sunes Jul.

Maximilian sitter i babysittern och tittar han med. Och pratar.

Rudolf säger till Håkan att inte andas så mkt i bilen för det blir imma och det är svårt att ta bort på rutorna säger han. Han måste andas försiktigt. Genast sätter sig Håkan och flåsar på rutan.

Och så hotar han Sune med att tomten kanske inte kommer och isf så blir det bara mjuka paket med virkade dukar eller strumpor som sticks.


                         


Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards